CARNAVAL 1995 Vilanova i la Geltrú _ cartell

L’any 1995 vaig guanyar el 1r premi del concurs de cartells del “millor carnaval del món” (almenys per a mi), el de Vilanova i la Geltrú. Va ser el darrer any en què el cartell es va triar per mitjà d’un concurs públic i amb jurat popular, i per a mi va ser un impuls professional, però sobretot, una immensa satisfacció personal.

La tècnica utilitzada era tan simple com el collage amb paper de xarol, tot ben retalladet a mà o compost amb paciència i precisió de rellotger… que poc ens imaginàvem aleshores les possibilitats que ens obriria el progrés i la tecnologia!!

El concepte del cartell és simple, així com la seva realització i elements. Pensar en els diferents actes del Carnaval vilanoví em va fer adonar que hi ha un fil conductor molt potent i poc usual en la nostra manera de viure el Carnaval….  aquest és el fet que tot acaba pels aires: les merengues el dijous gras, els caramels el dia de les comparses, els paperets al carnaval infantil, les plomes del moixò foguer o l’ordi pel Vidalot… vaja, que tot ens ho llencem pel cap!! I tot amb el marc incomparable de les voltes de la plaça de la Vila.

El cartell vol representar, amb colors molt vius i una composició senzilla, però dinàmica, aquesta alegria de la nostra festa que tot ho llença!! Clavells de comparseres, antics guixots que es llençaven en els temps inicials de les Comparses en lloc de caramels, nyores, que són la base de la salsa del xató, àpat típic de dijous gras, i com no podrien faltar, els clàssics caramels comparsers.

Un cartell ja històric del Carnaval vilanoví que penja, juntament amb altres relíquies carnavaleres, en alguns dels locals socials de les entitats vilanovines.

Cartell-Carnaval