Museu Romàntic CAN PAPIOL _ conte

Museu Romàntic. Can Papiol és un àlbum il·lustrat sense text que reprodueix les estances de la casa i la vida quotidiana dels Papiol, una família benestant del segle XIX. Aquesta casa, situada al centre històric de Vilanova i la Geltrú, és una casa-museu on es pot veure com vivien durant el romanticisme a través de l’ambient de les seves estances, decorades amb mobiliari i ornaments de l’època.

El conte forma part del projecte “Descobrim Vilanova i la Geltrú”, editat per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el seu objectiu és mostrar d’una forma divertida quina era la vida i costums d’aquesta família als més petits a través de l’animació d’algunes de les estances més importants de la casa que estan reproduïdes al llibre amb tot detall.

La casa, com tots els habitatges benestants de l’època, estava dividida en una planta baixa, destinada al servei i una planta noble destinada als senyors de la casa. D’aquesta manera, el llibre està distribuït també d’aquesta manera, reproduint la planta baixa o àrea rústica, amb l’entrada a la casa, les habitacions del servei, el celler, la cuina i el jardí i la primera planta o planta noble, on  trobem la biblioteca, les habitacions dels Papiol, el bany, el saló de ball i la capella.

La coberta del llibre reprodueix la façana del mateix edifici i l’obertura central ens permet anar passant d’una estança a l’altra indistintament a la planta baixa o a la primera planta, el que ajuda a comparar les activitats, espais i detalls de cadascuna de les sales i les activitats que s’hi realitzen.

Es tracta d’un recurs didàctic i pedagògic que permet explicar d’una forma molt gràfica la vida i costums del periode romàntic als més menuts.

 


Papiol 00
Museu Romàntic. Can Papiol (1999)
il·lustracions _ Glòria Fort
edita_ Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Regidoria d’Educació
idiomes_ llibre d’imatges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s