LITTLE SKULL _ necklace

Collar Skull bloc2

T’agraden les calaveres? Aleshores segur que t’agradarà aquesta dolça i petita calavera articulada que seguirà sempre el teu ritme i que, a més, pots personalitzar amb els colors que més t’agradin.

Les calaveres tenen un significat especial durant el Halloween o la Festa de Tot Sants. En realitat, Halloween té el seu origen en una festivitat celta anomenada Samhain que significa “fi de l’estiu”. Es celebra el dia 31 just abans del dia de “Tot Sants”. De fet, Halloween ve d’una variació escocesa de l’expressió anglesa “All Hallows Even” que significa «vigília de tots els Sants».

El Samhain coincidia amb el final de la temporada de la collita a Irlanda i és a partir d’allí que començava l’any nou celta. Aquella mateixa nit, pensaven que els esperits, bons i dolents, tornaven a la terra per a comunicar-se amb els vius i es realitzaven ritus sagrats. Altres cultures, com la mexicana, així com en tots els països catòlics, també es dona un protagonisme especial al culte a la mort d’una forma festiva, utilitzant, per exemple, les calaveres de sucre… Així doncs, per què no realitzar aquest collaret ple de simbologia per lluir a la festa de Tots Sants?

Material

Flors de Fimo

1 calavera pedra groc 17 x 14 mm

1 anella ovalada de 8 x 6 x 10 mm or vell

1 tanca muntada or vell

5 encasts plans de 0,8 x 40 mm or vell

2 encasts amb anella 0,8 x 40 mm or vell

80 cm cadena or vell

Caneta bits. color groc

Alicates plana, de enfilar i de tallar

cola

Retall de tela de 70 x 50 mm

Fil i agulla de cosir

tisores

 

Muntatge

Enfilar la flor rosa de fimo i el crani en l’encast amb anella. Crear una anella a la part superior amb el filferro que sobra de l’encast utilitzant les alicates d’enfilar.

Enfilar la caneta groga a l’encast pla. Deixar un tros al final sense caneta per formar una anella final. Repetir l’operació d’enfilat 4 vegades per formar els braços i les cames de la calavera.

Per formar el cos, enfilar un encast amb anella de la mateixa forma. Enfilar 2 encasts plans en l’anella d’un extrem de l’encast amb anella per formar les cames de la calavera i l’altre extrem de l’encast amb anella la part superior de la calavera. Enfilar els dos braços també a l’anella del cap. Ja tindrem el cos bàsic de la calavera.

Tallar un tros de la tela de 7 x 5 cm aproximadament. Doblegar per la meitat el costat llarg i cosir una costura en tot el lateral pel revés de la tela. Doblar la tela dels dos extrems cap a dins i cosir les vores.

Passar una basta i arrugar un dels extrems de la tela per formar el vestit.

Girar el vestit i ajustar el frunzit sota del cap de la calavera deixant els encasts dels braços fora del vestit. Fixar el vestit amb unes puntades a través de l’anella de l’encast del cap.

Enfilar una anella ovalada a l’anella superior de l’encast del cap de la calavera. Passar la cadena per l’anella ovalada i muntar la tanca a la cadena.

Per adornar la cadena, enfilar l’altra flor rosa de fimo a l’encast pla i crear una anella. Tallar el filferro sobrant de l’encast amb les alicates de tallar.

Penjar la rosa d’argila polimérica a la cadena amb una anella i adornar amb un petit retall de tela.

Skull-process-_-Gloria-Fort

 

Skull-collaret-_-Gloria-Fort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s