LITTLE SKULL _ necklace

Collar Skull bloc2

[cat] T’agraden les calaveres? Aleshores segur que t’agradarà aquesta dolça i petita calavera articulada que seguirà sempre el teu ritme i que, a més, pots personalitzar amb els colors que més t’agradin.

Les calaveres tenen un significat especial durant el Halloween o la Festa de Tot Sants. En realitat, Halloween té el seu origen en una festivitat celta anomenada Samhain que significa “fi de l’estiu”. Es celebra el dia 31 just abans del dia de “Tot Sants”. De fet, Halloween ve d’una variació escocesa de l’expressió anglesa “All Hallows Even” que significa «vigília de tots els Sants».

El Samhain coincidia amb el final de la temporada de la collita a Irlanda i és a partir d’allí que començava l’any nou celta. Aquella mateixa nit, pensaven que els esperits, bons i dolents, tornaven a la terra per a comunicar-se amb els vius i es realitzaven ritus sagrats. Altres cultures, com la mexicana, així com en tots els països catòlics, també es dona un protagonisme especial al culte a la mort d’una forma festiva, utilitzant, per exemple, les calaveres de sucre… Així doncs, per què no realitzar aquest collaret ple de simbologia per lluir a la festa de Tots Sants?

Material

Flors de Fimo

1 calavera pedra groc 17 x 14 mm

1 anella ovalada de 8 x 6 x 10 mm or vell

1 tanca muntada or vell

5 encasts plans de 0,8 x 40 mm or vell

2 encasts amb anella 0,8 x 40 mm or vell

80 cm cadena or vell

Caneta bits. color groc

Alicates plana, de enfilar i de tallar

cola

Retall de tela de 70 x 50 mm

Fil i agulla de cosir

tisores

Trobaràs el material utilitzat en aquest link: Antiga Casa Sala

Muntatge

Enfilar la flor rosa de fimo i el crani en l’encast amb anella. Crear una anella a la part superior amb el filferro que sobra de l’encast utilitzant les alicates d’enfilar.

Enfilar la caneta groga a l’encast pla. Deixar un tros al final sense caneta per formar una anella final. Repetir l’operació d’enfilat 4 vegades per formar els braços i les cames de la calavera.

Per formar el cos, enfilar un encast amb anella de la mateixa forma. Enfilar 2 encasts plans en l’anella d’un extrem de l’encast amb anella per formar les cames de la calavera i l’altre extrem de l’encast amb anella la part superior de la calavera. Enfilar els dos braços també a l’anella del cap. Ja tindrem el cos bàsic de la calavera.

Tallar un tros de la tela de 7 x 5 cm aproximadament. Doblegar per la meitat el costat llarg i cosir una costura en tot el lateral pel revés de la tela. Doblar la tela dels dos extrems cap a dins i cosir les vores.

Passar una basta i arrugar un dels extrems de la tela per formar el vestit.

Girar el vestit i ajustar el frunzit sota del cap de la calavera deixant els encasts dels braços fora del vestit. Fixar el vestit amb unes puntades a través de l’anella de l’encast del cap.

Enfilar una anella ovalada a l’anella superior de l’encast del cap de la calavera. Passar la cadena per l’anella ovalada i muntar la tanca a la cadena.

Per adornar la cadena, enfilar l’altra flor rosa de fimo a l’encast pla i crear una anella. Tallar el filferro sobrant de l’encast amb les alicates de tallar.

Penjar la rosa d’argila polimérica a la cadena amb una anella i adornar amb un petit retall de tela.

Skull-process-_-Gloria-Fort

[cast] ¿Te gustan las calaveras? Entonces seguro que te encantará esta dulce y pequeña calaverita articulada que seguirá siempre tu ritmo y que además puedes personalizar con los colores que más te gusten.

Las calaveras tienen un significado especial en Halloween o la fiesta de los Muertos. En realidad Halloween tiene su origen en una festividad celta llamada Samhain que significa “fin del verano”. Se celebra el día 31 justo antes del día de “Todos los santos”. De hecho Halloween viene de una variación escocesa de la expresión inglesa “All Hallows Even” que significa «víspera de todos los Santos». 

El Samhain coincidía con el final de la temporada de cosecha en Irlanda y es a partir de allí que empezaba el año nuevo celta. Esta misma noche, pensaban que los espíritusbuenos y malos, volvían a la tierra para comunicarse con los vivos y se realizaban ritos sagrados. Otras culturas, como la mexicana, así como en todos los países católicos, también dan un protagonismo especial al culto a la muerte de una forma festiva, en este caso utilizando las calaveras de azúcar… Así pues ¿Por qué no realizar este pequeño collar lleno de simbología para lucir en la fiesta de Todos los Santos?

Material

Flores de Fimo

1 calavera piedra amarillo 17 x 14 mm

1 anilla ovalada de 8 x 6 x 10 mm oro viejo

1 cierre montado oro viejo

5 engarces planos de 0,8 x 40 mm oro viejo

2 engarces con anilla 0,8 x 40 mm oro viejo

80 cm cadena oro viejo

Caneta bits. Color amarillo

Alicates plana, de engarzar y de cortar

Pegamento

Retal de tela de 70 x 50 mm

Hilo y aguja de coser

Tijeras

Encontrarás el material utilizado en este link: Antiga Casa Sala

Montaje

Enhebrar la flor rosa de fimo y el cráneo en el engarce con anilla. Crear una anilla con el alambre del engarce sobrante en la parte superior utilizando los alicates de engarzar.Enhebrar la caneta amarilla en el engarce plano. Dejar un trozo al final caneta para formar una anilla final. Repetir la operación de enhebrado del engarce plano 4 veces para formar los brazos y las piernas de la calavera. Para formar el cuerpo, enhebrar un engarce con anilla de la misma forma.

Engarzar dos engarces planos en la anilla de un extremo del engarce con anilla para formar las piernas de la calavera y el otro extremo del engarce con anilla a la cabeza de la calavera. Engarzar los dos brazos también en la anilla de la cabeza. Ya tendremos el cuerpo básico de la calavera.

Cortar un trozo de la tela de 7 x 5 cm aproximadamente. Doblar por la mitad el lado largo y coser una costura en todo el lateral por el revés de la tela.

Doblar la tela de los dos extremos hacia adentro y coser los dobladillos. Pasar una basta y fruncir uno de los extremos de la tela para formar el vestido.

Girar el vestido y ajustar el fruncido debajo de la cabeza de la calavera dejando los engarces de los brazos fuera del vestido. Fijar el vestido con unas puntadas a través de la anilla del engarce de la cabeza.

Engarzar una anilla ovalada en la anilla superior del engarce de la cabeza de la calavera.

Pasar la cadena por la anilla ovalada y engarzar el cierre montado en la cadena.

Para adornar la cadena, engarzar la otra flor rosa de fimo en el engarce plano y crear la anilla en el alambre. Cortar el alambre sobrante del engarce con los alicates de cortar.

Colgar la rosa de fimo en la cadena con una anilla y adornar con un pequeño retal de tela.

Skull-collaret-_-Gloria-Fort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s