CDU coberta

CDU per a biblioteques infantils _ pictogrames

[cat] Aquest projecte va sorgir a partir d’un treball conjunt en col·laboració amb les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú: la Biblioteca Joan Oliva i Milà i la Biblioteca Cardona Torrandell.

Es tracta d’una adaptació de la CDU, és a dir, el codi de Classificació Decimal Universal utilitzat per a l’organització dels llibres de coneixements de qualsevol biblioteca, però adaptada a les biblioteques infantils. El programa es va desenvolupar a partir d’un codi de colors i pictogrames molt simples i identificadors, de manera que l’infant pot localitzar molt més rapidament l’àrea i contingut del llibre de coneixements que està cercant.

[cast] Este proyecto surgió a partir de un trabajo conjunto en colaboración con las bibliotecas municipales de Vilanova y la Geltrú : la Biblioteca Joan Oliva y Milán y la Biblioteca Cardona Torrandell .

Se trata de una adaptación de la CDU, es decir, el código de Clasificación Decimal Universal utilizado para la organización de los libros de conocimientos de cualquier biblioteca, pero adaptada a las bibliotecas infantiles. El programa se desarrolló a partir de un código de colores y pictogramas muy simples e identificadores, de manera que el niño puede localizar mucho más rápidamente el área y contenido del libro de conocimientos que está buscando.

Cartell CDU

[cat] Cada un dels llibres de la biblioteca porta el teixell de la seva àrea enganxat al llom. A més, els llibres s’agrupen a les estanteries per àrees i cada estanteria porta l’etiqueta amb l’àrea del coneixement corresponent. Per ajudar visualment i facilitar encara més la localització, hi ha a la sala un cartell-guia de tots els pictogrames, organitzats per àrees i colors. S’ha simplificat el codi numèric reduint-lo a dues xifres, els colors identifiquen les deu classes generals de coneixements i els pictogrames, les classes específiques o matèries.

El Codi de Classificació està desenvolupat per la versió AENOR i la versió de la Diputació de Barcelona i adaptat a dos idiomes, català i castellà. Ha estat aplicat a les sales infantils de les biblioteques municipals  i a totes les biblioteques escolars de Vilanova i la Geltrú, així com a biblioteques d’altres poblacions i centres escolars, ja que és possible adquirir el programa.

El programa consta de un cartell general de referència del Codi de Classificació de mida DIN A-1 i format pdf, 116 graelles de teixells organitzades per àrees temàtiques  de mida DIN-A4 i format pdf. Cada graella conté un total de 45 teixells repetits i una etiqueta de referència del teixell per les estanteries.

Si us interessa i voleu més dades podeu contactar per a sol·licitar més informació.

[cast] Cada uno de los libros de la biblioteca lleva el tejuelo de su área pegado al lomo. Además, los libros se agrupan en las estanterías por áreas y cada estantería lleva la etiqueta del área del conocimiento correspondiente . Para ayudar visualmente y facilitar aún más la localización, hay en la sala un cartel – guía de todos los pictogramas, organizados por áreas y colores. Se ha simplificado el código numérico reduciéndolo a dos cifras, los colores identifican las diez clases generales de conocimientos y los pictogramas, las clases específicas o materias.

El código de Clasificación Decimal Universal está desarrollado para la versión AENOR y la versión de la Diputación de Barcelona y adaptado a dos idiomas, catalán y castellano. Ha sido aplicado en las salas infantiles de las bibliotecas municipales y en todas las bibliotecas escolares de Vilanova i la Geltrú, así como en bibliotecas de otras poblaciones y centros escolares, ya que es posible adquirir el programa.

El programa consta de un cartel general de referencia del Código de Clasificación de tamaño DIN A- 1 y formato Pdf , 116 parrillas de tejuelos organizadas por áreas temáticas de tamaño DIN -A4 y formato Pdf. Cada parrilla contiene un total de 45 tejuelos repetidos y una etiqueta de referencia del tejuelo por las estanterías .

Si os interesa y deseais más datos podeis contactar para solicitar más información.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s