SAILOR _ bracelet

Pulsera Sailor

[cat] Sailor és una polsera molt marinera per lluir els dies calorosos d’estiu. Un clàssic que sempre està de moda i que hem actualitzat amb un tenyit degradat dels cordons en blau marí i un toc de color vermell per donar-li un to totalment estiuenc. Està realitzada amb un nus anomenat calabrote, carrick o carraca i que també trobem amb el nom de nus Josephine. Un nus mariner que es realitza mitjançant dos mitjos nusos que es creuen entre si i tot i que és tracta d’un nus preciós, actualment es molt poc utilitzat en nàutica… i curiosament és el nus preferit dels dissenyadors, segurament per la seva bellesa.

Perfecte per coordinar amb la teva samarreta a ratlles!

Material

1 m de cordó de cotó de torçal de 4 mm. de color blanc

25 cm de cordó de cotó de torçal 1.5mm de color vermell

Tint per teixit color blau marí

2 terminals allargat dentat de 20 mm de color plata vella

1 penjoll medalla amb àncora gravada de color plata vella

1 anella rodona de 5 mm x 0,7 mm platejada

1 tanca de mosquetó platejat

Agulla llanera

Tisores

Trobaràs el material utilitzat en aquest link: Antiga Casa Sala

Muntatge

Tallar dos trossos de cordó de cotó de torçal d’uns 50 cm cada un. Amarar amb aigua els cordons i doblegar per la meitat. Submergir uns 12 cm en el tint per a tèxtils i deixar escórrer. Deixar assecar completament.

Farem el nus central, conegut com a nus Josephine, però utilitzant el cordó de cotó doblat. Començar creant una anella amb el primer terme doblat.

01_Calabrote doble02_Calabrote doble03_Calabrote doble04_Calabrote doble

Passarem el segon cap de cordó de cotó doblat per sota de l’anella i després passarem l’extrem del cordó de cotó de sota, primer per sobre i després per sota dels dos extrems del cap de sobre. Passar el mateix extrem del cordó de cotó per l’anella de la dreta, primer per sobre i després per sota seguint l’esquema. Ajustar bé els cordons del nus i tallar el cordó de cotó sobrant segons la mesura del canell.

Posar un terminal allargat dentat a cada extrem i el tancament muntat platejat per unir els dos terminals allargats amb l’ajuda de les alicates plans.

Enfilar l’anella rodona al penjoll medalla amb àncora gravada.

Enfilar uns 25 cm de cordó de cotó de torçal vermell a l’agulla llanera i donar una puntada a la part del darrere del cordó de cotó. Estirar el cordó vermell fins que l’extrem quedi ocult a l’interior del cordó de cotó. Enrotllar el cordó de cotó de torçal vermell al voltant del cordó de cotó. Enfilar el penjoll medalla amb àncora més o menys a la meitat del cordó. Acabar d’enrotllar el cordó de cotó de torçal vermell al voltant del cordó de cotó i rematar per la part posterior amagant la punta entre el cordó enrotllat.

Si vols, pots fer el collaret a joc, només has d’afegir un tros de cadena rolo gruixuda de color plata vella entre el terminal allargat dentat i el tancament muntat platejat i ajustar-lo a la mesura que més t’agradi … i ¡a lluir teu look més mariner!

Sailor blog

Sailor-process-_-Gloria-Fort

[cast] Sailor es una pulsera muy marinera para lucir los días calurosos de verano. Un clásico que siempre está de moda y que hemos actualizado con un teñido degradado de los cordones en azul marino y un toque de color rojo para darle un tono totalmente veraniego. Está realizada con un nudo llamado calabrote, Carrick o carraca y que también recibe el nombre de nudo Josephine. Un nudo marinero que se realiza mediante dos medios nudos que se cruzan entre sí y aunque se trata de un nudo precioso, actualmente es muy poco utilizado en náutica … y curiosamente es el nudo preferido de los diseñadores, seguramente por su belleza.

¡Perfecta para coordinar con tu camiseta a rayas!

Material

1 m de cordón de algodón de torzal de 4 mm. de color blanco

25 cm de cordón Algodón de Torzal 1.5mm de color rojo

Tinte para tejido color azul marino

2 terminales alargado dentado de 20 mm de color plata vieja

1 colgante medalla con ancla grabada de color plata vieja

1 anilla redondas 5 mm x 0,7 mm plateada

1 cierre de mosquetón plateado

Aguja lanera

Tijeras

Encontrarás el material utilizado en este link: Antiga Casa Sala

Montaje

Cortar dos trozos de cordón de algodón de torzal de unos 50 cm cada uno. Empapar con agua los cordones y doblar por la mitad. Sumergir unos 12 cm en el tinte para textiles y dejar escurrir. Dejar secar completamente.

Realizaremos el nudo central, conocido como nudo Josephine, pero utilizando el cordón de algodón doblado.

Empezar creando una anilla con el primer cabo doblado.

Pasaremos el segundo cabo de cordón de algodón doblado por debajo de la anilla y después pasar el extremo del cordón de algodón de abajo, primero por encima y luego por debajo de los dos extremos del cabo de encima.

Pasar el mismo extremo del cordón de algodón por la anilla de la derecha, primero por encima y luego por debajo siguiendo el esquema.

Ajustar bien los cordones del nudo y cortar el cordón de algodón sobrante según la medida de la muñeca.

Colocar un terminal alargado dentado en cada extremo y el cierre montado plateado para unir los dos terminales alargados con la ayuda de los alicates planos.

Engarzar la anilla redonda al colgante medalla con ancla grabada.

Enhebrar unos 25 cm de cordón de algodón de torzal rojo en la aguja lanera y dar una puntada en la parte trasera del cordón de algodón. Tirar del cordón rojo hasta que el extremo quede oculto en el interior del cordón de algodón.

Enrollar el cordón de algodón de torzal rojo alrededor del cordón de algodón. Enhebrar el colgante medalla con ancla más o menos a la mitad del cordón.

Acabar de enrollar el cordón de algodón de torzal rojo alrededor del cordón de algodón y rematar por la parte posterior escondiendo la punta entre el cordón enrollado.

Si quieres, puedes hacer el collar a juego, sólo tienes que añadir un trozo de cadena rolo gruesa de color plata vieja entre el terminal alargado dentado y el cierre montado plateado y ajustarlo a la medida que más te guste… y ¡a lucir tu look más marinero!

SAILOR blog 2 SAILOR blog 3

3 thoughts on “SAILOR _ bracelet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s