SAILOR _ bracelet

Pulsera Sailor

Sailor és una polsera molt marinera per lluir els dies calorosos d’estiu. Un clàssic que sempre està de moda i que hem actualitzat amb un tenyit degradat dels cordons en blau marí i un toc de color vermell per donar-li un to totalment estiuenc. Està realitzada amb un nus anomenat calabrote, carrick o carraca i que també trobem amb el nom de nus Josephine. Un nus mariner que es realitza mitjançant dos mitjos nusos que es creuen entre si i tot i que és tracta d’un nus preciós, actualment es molt poc utilitzat en nàutica… i curiosament és el nus preferit dels dissenyadors, segurament per la seva bellesa.

Perfecte per coordinar amb la teva samarreta a ratlles!

Material

1 m de cordó de cotó de torçal de 4 mm. de color blanc

25 cm de cordó de cotó de torçal 1.5mm de color vermell

Tint per teixit color blau marí

2 terminals allargat dentat de 20 mm de color plata vella

1 penjoll medalla amb àncora gravada de color plata vella

1 anella rodona de 5 mm x 0,7 mm platejada

1 tanca de mosquetó platejat

Agulla llanera

Tisores

 

Muntatge

Tallar dos trossos de cordó de cotó de torçal d’uns 50 cm cada un. Amarar amb aigua els cordons i doblegar per la meitat. Submergir uns 12 cm en el tint per a tèxtils i deixar escórrer. Deixar assecar completament.

Farem el nus central, conegut com a nus Josephine, però utilitzant el cordó de cotó doblat. Començar creant una anella amb el primer terme doblat.

01_Calabrote doble02_Calabrote doble03_Calabrote doble04_Calabrote doble

Passarem el segon cap de cordó de cotó doblat per sota de l’anella i després passarem l’extrem del cordó de cotó de sota, primer per sobre i després per sota dels dos extrems del cap de sobre. Passar el mateix extrem del cordó de cotó per l’anella de la dreta, primer per sobre i després per sota seguint l’esquema. Ajustar bé els cordons del nus i tallar el cordó de cotó sobrant segons la mesura del canell.

Posar un terminal allargat dentat a cada extrem i el tancament muntat platejat per unir els dos terminals allargats amb l’ajuda de les alicates plans.

Enfilar l’anella rodona al penjoll medalla amb àncora gravada.

Enfilar uns 25 cm de cordó de cotó de torçal vermell a l’agulla llanera i donar una puntada a la part del darrere del cordó de cotó. Estirar el cordó vermell fins que l’extrem quedi ocult a l’interior del cordó de cotó. Enrotllar el cordó de cotó de torçal vermell al voltant del cordó de cotó. Enfilar el penjoll medalla amb àncora més o menys a la meitat del cordó. Acabar d’enrotllar el cordó de cotó de torçal vermell al voltant del cordó de cotó i rematar per la part posterior amagant la punta entre el cordó enrotllat.

Si vols, pots fer el collaret a joc, només has d’afegir un tros de cadena rolo gruixuda de color plata vella entre el terminal allargat dentat i el tancament muntat platejat i ajustar-lo a la mesura que més t’agradi … i ¡a lluir teu look més mariner!

Sailor blog

Sailor-process-_-Gloria-Fort

 

SAILOR blog 2 SAILOR blog 3

3 thoughts on “SAILOR _ bracelet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s