TASSEL _ necklace

Collaret-Tassel---Gloria-Fort

Tassel és un collaret per als més atrevits, on convergeixen diferents tècniques que podràs aplicar a peces més senzilles com el simple trenat dels cordons en la cadena per fer collarets més simples o boniques polseres amb l’ajuda d’uns clips pel cabell. A més, veuràs pas a pas la confecció de borles utilitzant una pinta o la personalització de les peces metàl·liques mitjançant l’esmalt d’ungles per fer el teu collaret encara més especial i personal. El resultat és un collaret espectacular i ple de color.

Material

45 cm de cadena d’anelles grans

6 mig disc pla amb 5 forats

31 Anelles ovalades

1 Tanca de mosquetó gran

13 Xafes obertes

Alicates pla

Esmalt d’ungles de diferents colors

Fil de cotó de diferents colors

Cinta adhesiva

Tisores

Pinta de pues amples

2 agulles de ganxo pel cabell

 

Muntatge

Amb les alicates plans, afegeix una baula en un extrem de la cadena d’anelles ovalades per fer l’anella per la tanca.

Col·locar el mosquetó amb una anella ovalada daurada en l’altre extrem de la cadena.

Tallar 16 trossos de fil de cotó de 2 m. cada un. Hem fet servir 4 tires de 4 colors diferents, però pots combinar els colors com més t’agradi. Passar els fils per la primera baula de la cadena i fer un nus simple en el centre de manera que els dos grups de fils tinguin la mateixa longitud.

Posar una agulla de ganxo per als cabells en cada grup de fils per fer el trenat. Començarem passant l’agulla a la següent baula de la cadena passant de baix a dalt. Passar la segona agulla per sobre de la que acabem de trenar i introduir la agulla per la següent baula de baix a dalt. Repetir aquest pas fins a acabar el trenat de tota la cadena.

Col·locar una xafa oberta daurada unint tots els fils del trenat en arribar al final de la cadena. Tallar tots els fils a uns 2 cm. de la xafa per formar una petita borla.

Posar cinta adhesiva al mig disc pla amb 5 forats formant un petit triangle al centre. Et resultarà més fàcil si fas servir els forats com a guia per alinear la cinta adhesiva. Pintar el triangle central amb l’esmalt d’ungles. Deixar assecar completament i donar una segona capa si fos necessari. Repetir el mateix procés en les 6 peces de mig disc pla. Pots combinar els colors com més t’agradi o pintar totes les peces del mateix color.

Un cop seques les peces, retirar amb cura la cinta adhesiva dels discos.

Mitjançant anelles ovalades, unir els discos als cordons trenats de la cadena. Distribuir les anelles de forma regular al llarg de la cadena i col·locar tots els discos alternant els colors.

Per realitzar les borles enroscarem diverses vegades el fil en les pues d’una pinta ample. Si volem que les borles quedin de la mateixa mida que la del trenat de la cadena haurem de donar 16 voltes.

Passar una anella ovalada pel centre dels fils a la part superior. Treure els fils de la pinta i col·locar una xafa oberta amb l’ajuda dels alicates plans al costat de l’anella ovalada. Tallar els fils per la part inferior de la borla.

Realitzar un total de 12 borles combinant els colors com vulguis. Amb l’ajuda dels alicates plans, enfilar cada borla en els discos plans alternant els colors per acabar el collaret.

Tassel-process-_-Gloria-Fort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s