EL ARCA DE LAS LETRAS _ contes

L’Arca de les lletres és una col·lecció de  29 contes del reconegut autor de contes infantils Carlos Reviejo i que he il·lustrat per a l’editorial Vicens Vives. Els contes estan recopilats en 5 volums i pertanyen a la col·lecció “La Espiral de las Letras” i han estat traduïts i adaptats al català, castellà, euskera, gallec i balear.

“L’Arca de les Lletres” és una estupenda iniciativa a la lectura per als primers lectors, ja que fomenta el coneixement de les lletres amb històries divertides d’animals. Els més petits aprenen les lletres de l’abecedari relacionant cada lletra amb un animal que és el protagonista del conte.

Les il·lustracions combinen dibuix i fotografia i són un fidel reflex de l’hàbitat de cada animal. D’aquesta manera, amb una il·lustració neta, de línies clares i contrastades i formes arrodonides i amb colors alegres i brillants, els petits lectors s’endinsen en històries actuals, imaginatives, divertides, tendres o en aventures plenes de valors com la solidaritat, l’amistat, l’humilitat, l’ecologia o el respecte.

Integrar il·lustració i fotografia requereix d’una tècnica acurada a fi que tots els elements quedin perfectament integrats i es repectin al màxim les perspectives i els punts de vista. Cobrir parts d’imatge que poden resultar poc adequades o ressaltar els aspectes realment importants es converteix en un veritable repte en moltes ocasions. Més de 200 planes on podem trobar balenes ballant hip-hop, gambetes que volen ser cantants, guineus vegetarians o vaques amb taques dels colors de l’arc de Sant Martí… un món de fantasia per ajudar en l’aprenentatge de les lletres de l’abecedari de forma divertida i amena als més petits.

Es tracta de llibres de fàcil lectura i molts paràgrafs contenen divertides rimes agradables de llegir.

Aquesta col·lecció està disponible en lletra de pal o en lletra lligada, molt recomanada pels Mètodes Montessori que s’estan aplicant en escoles i professionals de l’ensenyament.   

arca-de-las-letras-libros-01    

Uns llibres que no només són per a ús escolar, són per gaudir dins i fora de l’escola, entre pares i fills, com pot ser-ho durant aquest estiu abans de començar el curs.

arca 3   arca 2


col·lecció_ La espiral de las letras. Lectoescritura
text_ Carlos Reviejo
il·lustracions_ Glòria Fort
edita_ Vicens Vives
idiomes_ català_castellano_euskera_gallec_balears

_

resenyes

http://www.tesorosilustrados.es/el-arca-de-las-letras/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s