ESCALENO _ brooch

Broche Escaleno

El feltre és un material suau, molt versàtil i fàcil de treballar i molt agradable per a realitzar fermalls i complements degut un seu pes lleuger. En aquesta ocasió hem escollit el feltre per a realitzar Escaleno, un fermall molt modern que pots realitzar amb els colors que més t’agradin o combinin millor amb la teva peça preferida i que donarà personalitat a la teva jaqueta ma, jersei o samarreta més bàsica. A més, Escaleno permet aprofitar aquells petits retalls de material que sempre ens sobren d’altres treballs … així que, a més de bonic, el fermall serà una veritable peça de baix cost.

Material

Feltre de diferents colors: negre, vermell, fúcsia fosc, ametista, blau clar i blau

1 Fermall de base plana

Cola per a teixits

Llapis blanc

Regla

Ganiveta 

Tisores

 

Muntatge

Imprimeix i retalla el contorn de la plantilla. Retalla també la part interior dels triangles deixant una linia d’uns 4 mm per crear el marc.

Marca la plantilla sobre el feltre negre amb el llapis blanc i retalla la part exterior i la part interior marcada al feltre. És més fàcil tallar les línies rectes amb una ganiveta, encara que també pots fer-ho amb les tisores.

Retalla els diferents triangles de la plantilla per fer la part interior de feltre de colors de cada un dels triangles. No han de ser perfectes, però procura retallar aproximadament pel centre del marc. Marca i retalla cada un dels triangles amb feltre d’un color diferent. Pots personalitzar al teu gust ja que hi ha una àmplia gamma de colors per combinar.

Col·loca cada un dels triangles de feltre en el seu lloc per verificar que s’ajusta. No importa que sobresurtin per la part exterior per que al final tallarem el material sobrant.

Repeteix la mateixa operació amb cada un dels feltres dels altres colors. Posa cola especial per a teixits en el marc de feltre negre i enganxa totes les peces de feltre per la part posterior.

Posa cola sobre tota la superfície de feltre de colors i enganxa sobre un tros de feltre negre per reforçar la part posterior del fermall. Retalla tot el feltre que sobresurti del marc.

Enganxa l’agulla de base plana a la part posterior per acabar el fermall.

Broche Escaleno esquema.jpg

Escaleno-process-_-Gloria-Fort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s