ESCALENO _ brooch

Broche Escaleno

[cat] El feltre és un material suau, molt versàtil i fàcil de treballar i molt agradable per a realitzar fermalls i complements degut un seu pes lleuger. En aquesta ocasió hem escollit el feltre per a realitzar Escaleno, un fermall molt modern que pots realitzar amb els colors que més t’agradin o combinin millor amb la teva peça preferida i que donarà personalitat a la teva jaqueta ma, jersei o samarreta més bàsica. A més, Escaleno permet aprofitar aquells petits retalls de material que sempre ens sobren d’altres treballs … així que, a més de bonic, el fermall serà una veritable peça de baix cost.

Material

Feltre de diferents colors: negre, vermell, fúcsia fosc, ametista, blau clar i blau

1 Fermall de base plana

Cola per a teixits

Llapis blanc

Regla

Ganiveta 

Tisores

Trobaràs el material utilitzat en aquest link: Antiga Casa Sala

Muntatge

Imprimeix i retalla el contorn de la plantilla. Retalla també la part interior dels triangles deixant una linia d’uns 4 mm per crear el marc.

Marca la plantilla sobre el feltre negre amb el llapis blanc i retalla la part exterior i la part interior marcada al feltre. És més fàcil tallar les línies rectes amb una ganiveta, encara que també pots fer-ho amb les tisores.

Retalla els diferents triangles de la plantilla per fer la part interior de feltre de colors de cada un dels triangles. No han de ser perfectes, però procura retallar aproximadament pel centre del marc. Marca i retalla cada un dels triangles amb feltre d’un color diferent. Pots personalitzar al teu gust ja que hi ha una àmplia gamma de colors per combinar.

Col·loca cada un dels triangles de feltre en el seu lloc per verificar que s’ajusta. No importa que sobresurtin per la part exterior per que al final tallarem el material sobrant.

Repeteix la mateixa operació amb cada un dels feltres dels altres colors. Posa cola especial per a teixits en el marc de feltre negre i enganxa totes les peces de feltre per la part posterior.

Posa cola sobre tota la superfície de feltre de colors i enganxa sobre un tros de feltre negre per reforçar la part posterior del fermall. Retalla tot el feltre que sobresurti del marc.

Enganxa l’agulla de base plana a la part posterior per acabar el fermall.

Broche Escaleno esquema.jpg

Escaleno-process-_-Gloria-Fort

[cast] El fieltro es un material suave, muy versátil y fácil de trabajar y muy agradable para realizar broches y complementos debido a su peso ligero. En esta ocasión hemos elegido el fieltro para realizar ESCALENO, un broche muy moderno que puedes realizar con los colores que más te gusten o combinen mejor con tu prenda favorita i que dará personalidad a tu chaqueta, jersey o camiseta  más básica. Además, Escaleno permite aprovechar aquellos pequeños recortes de material que siempre nos sobran de otros trabajos… así que, además de bonito será una verdadera pieza low cost.

Material

Fieltro de diferentes colores: negro, rojo, fucsia oscuro, amatista, azul claro y azulón

1 Broche de base plana

Pegamento para tejidos

Lápiz blanco

Regla

Cuchilla

Tijeras

Encontrarás el material utilizado en este link: Antiga Casa Sala

Montaje

Imprime y recorta el contorno de la plantilla. Recorta también la parte interior de los triángulos dejando una linia de unos 4 mm para crear el marco.

Marca la plantilla sobre el fieltro negro con el lápiz blanco y recorta la parte exterior y la parte interior marcada en el fieltro. Es más fácil cortar las líneas rectas con una cuchilla, aunque también puedes hacerlo con las tijeras.

Recorta los diferentes triángulos de la plantilla para hacer la parte interior de fieltro de colores de cada uno de los triángulos. No tienen que ser perfectos, pero procura recortarlos aproximadamente por el centro del marco.

Marca y recorta cada uno de los triángulos con fieltro de un color diferente. Puedes personalizarlos a tu gusto ya que existe una amplia gama de colores para combinar.

Coloca cada uno de los triángulos de fieltro en su lugar para verificar que ajusta. No importa que sobresalgan por la parte exterior por que al final cortaremos el material sobrante.

Repite la misma operación con cada uno de los fieltros de los otros colores.

Pon pegamento especial para tejidos en el marco de fieltro negro y pega todas las piezas de fieltro por la parte posterior.

Pon pegamento sobre toda la superfície de fieltro de colores y pega sobre un trozo de fieltro negro para reforzar la parte posterior del broche. Recorta todo el fieltro que sobresalga del marco.

Pega el cierre de base plana en la parte posterior para terminar el broche.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s