LINO _ bracelet & necklace

Collar Lino

El KUMIHIMO és un tècnica japonesa de lligat que es realitza amb l’ajuda d’un disc d’escuma lleuger i portàtil, el que ens permet realitzar aquest tipus de manualitat en qualsevol lloc. El resultat del trenat són cordons que poden crear diferents dibuixos depenent de la combinació de moviments i colors. Per realitzar el conjunt de collaret i polsera LINO utilitzarem un tipus de trenat bàsic, molt fàcil de fer, el que el converteix en ideal per a principiants o com a manualitat infantil. Una de les característiques especials d’aquest DIY de kumihimo està en la utilització d’un cordó de lli natural, el que li dóna un acabat molt especial i elegant i el trenat inserint boles per crear l’adorn central. Podeu combinar els colors de cordons i boles com més us agradi i obtindreu un munt de possibilitats utilitzant la mateixa tècnica.

Polsera Lino _ Gloria Fort

Material

Disc de kumihimo de 15 cm

4 m. (polsera) / 8 m. (collaret) de Lli de 0.8mm.

64 (polsera) / 128 (collaret) Boles de metall de 4 mm amb forat d’1 mm

Tanca de ganxo forma t amb caputxó rodó de 5 mm

Cola

Tisores

 

Muntatge

El collaret i la polsera es realitzen de la mateixa manera, només canvia la quantitat de material i les longituds. Trobareu indicades les mesures per polsera o collaret al llarg del pas a pas.

Tallar 4 tires d’1 m. (polsera) o de 2 m. (collaret) cadascuna de fil de lli i doblegar per la meitat. Nuar el centre amb un tros de lli. Si voleu, podeu lligar un petit pes a l’extrem. No és imprescindible, però us ajudarà a realitzar el cordó d’una forma més regular.

Passar els fils de lli per l’orifici del centre del disc de kumihimo deixant el nus a la part de darrere i distribuir els fils un a cadascuna de les següents ranures en forma de creu: 1, 2, 16 i 17 en vertical i 8 , 9, 25 i 26 en horitzontal.

Kumihimo 8 hilos 01

Moure el fil de lli de la ranura 2 a l’15, de dalt dreta a baix dreta.

Kumihimo 8 hilos 02

Moure el fil de la ranura 17 a la 32, de baix esquerra a dalt esquerra.

Kumihimo 8 hilos 03

Girar el disc de kumihimo 90º a l’esquerra i tensar els punts perquè ens quedi un cordó regular. Repetir els tres passos bàsics: fil dret cap avall, fil esquerre cap amunt i girar el disc en sentit contrari a les agulles del rellotge.

Kumihimo 8 hilos 04

Trenar fins a obtenir entre 5/6 cm de cordó (segons l’amplada del canell) per la polsera o als 14/15 cm per al collaret.

Enfilar 8 boles de metall (polsera) o 16 boles (collaret) en cada fil de lli i deixar en la part frontal. Podeu posar una mica de cola o esmalt d’ungles a la punta de cada fil per facilitar l’enfilat.

Posar cada bola de metall per sota dels fils i seguir fent el mateix punt fins a acabar de trenar totes les boles.

Seguir trenant com al principi la mateixa longitud de cordó que hem realitzat abans d’inserir les boles de metall. Per calcular la longitud de la polsera o el collaret final li haurem de sumar uns 3 cm de la tanca a la longitud que tinguem de cordó. La longitud estàndard per polsera és de 17,7 cm o 7 ” i per collaret curt uns 42,5 cm o 17″, encara que la podeu ajustar al vostre gust.

Per acabar el cordó, lligar els fils de lli al centre amb un nus simple entre si i treure del disc de kumihimo.

Posar cola en els caputxons del tancament de ganxo en forma de T i enganxar a cada extrem de la polsera o el collaret.

Lino-process-_-Gloria-Fort

Pulsera Lino plata