LILY _ tassel

Borla Lily blog_ gloria fort

Les borles o tassels estan de moda, les trobem com a protagonistes en collarets, cinturons, bosses o com adorns de la casa. LILY és una nova i original proposta de borla reinventada en forma de delicada flor de lliri. Està realitzada en cuir natural, fil de lli i petites boles de metall i els seus usos poden ser tants com la teva creativitat pugui inventar. A més, pots combinar els colors del cuir, el cordó i les boles de metall, obtenint una infinitat de possibilitats.

11_Borla Lily

Material

2 peces ovalades de pell

Cordó de lli de 0,8 mm

50 Boles de metall de 4 mm amb forat d’1 mm

2 Caputxons gravats amb interior de 6 mm

Cola

Tisores

 

Muntatge

Talla 10 tires de 30 cm de lli, doblega-les pel centre i lliga-les amb un tros de fil. Quedaran 20 serrells de 15 cm de longitud.

Col·loca les tires al centre de la part més llarga de la peça oval de pell i forma un petit cucurutxo procurant que la part superior quedi el més estret possible.

Posa cola a la solapa superior del cucurutxo que forma el lliri i pressiona fins que s’assequi la cola.

Posa cola a l’interior del caputxó i introdueix l’extrem del cucurutxo de pell procurant que quedi ben enganxat.

Posa una o dues boles de metall en cadascun dels fils de lli i fes un nus simple a l’extrem. No cal que totes les boles quedin a la mateixa alçada i podeu posar més o menys boles segons el vostre gust.

Un cop enfilades totes les boles ja tenim la borla acabada i la podem usar com a collaret passant una cadena fina per l’anella del caputxó o afegir una anella amb cadena per obtenir un bonic clauer.

En aquest cas hem realitzat dues borles de la mateixa manera que hem unit amb un cordó retorçat.

Realitzarem el cordó de 4 fils de lli i calcularem 8 vegades més longitud de fil del llarg què volem obtenir de cordó. Per obtenir 75 cm de cordó, talla 2 tires de 3 m cadascuna, col·loca les tires juntes i doblega per la meitat. Subjecta l’extrem doblegat i comença a retorçar sempre en la mateixa direcció fins a aconseguir un enroscat compacte.

Introdueix un extrem del cordó per la volandera del caputxó d’una de les flors i situa-la centre del cordó. Uneix els dos extrems dels fils i deixa que es caragoli el cordó sobre si mateix. Acaba de caragolar si fos necessari fins a obtenir un cordó regular.

Posa l’altra flor a l’altre extrem del cordó de lli i subjecta els dos extrems amb un nus corredís amb un tros de lli d’uns 8 cm segons l’esquema. Si no voleu que s’afluixi el cordó mentre feu el nus corredís, podeu subjectar l’altre extrem amb una pinça.

01_Nudo corredizo02_Nudo corredizo03_Nudo corredizo04_Nudo corredizo

Realitza el mateix nus a l’altre extrem però nuant primer les dues puntes que han quedat obertes i ocultant la unió sota el nus corredís. Talla els extrems sobrants per acabar.

LILY-process-_-Gloria-Fort

 

 

SONY DSC