BLONDA _ ring

Anell Blonda bloc

L’argila polimèrica és una pasta modelable i tova que ja ve llesta per treballar. És fàcil de modelar i necessita cocció al forn per endurir. Es pot utilitzar per modelar a mà o amb motlle, es pot polir, texturar, trepar, repujar, pintar o fer servir transferències, el que la converteix en un material increïblement versàtil per al món dels treballs manuals i el DIY. Per realitzar l’anell BLONDA farem servir la tècnica del texturat usant una punta i una tècnica de pintat amb pols de colors pastel, encara que també es pot utilitzar qualsevol pigment en pols per personalitzar encara més el disseny. Un anell molt fàcil de fer i amb un resultat romàntic i subtil que farà de cada peça un disseny únic i irrepetible.

Material

1 pastilla d’argila polimèrica per modelar color blanc

Anell ovalat amb rivet 18 x 25 mm plata vella

Vernís esmalt brillant

Punxó per foradar

Barres de colors pastís o guixos

Pinzell

Corró

Punta o blonda

 

Muntatge

Estira l’argila polimèrica amb el corró fins a obtenir una petita placa d’uns 3 mm de gruix. Omple la base d’anell amb rivet amb l’argila polimèrica col·locant l’anell sobre la placa cap per avall i retalla el contorn amb l’ajuda del punxó.

Iguala la superfície de manera que quedi amb una mica de relleu respecte al rivet de l’anell i repassa les vores amb l’ajuda del punxó.

Col·loca la blonda sobre de l’argila situant-la com més t’agradi i pressiona per marcar el dibuix de la punta.

Raspa amb un ganivet els colors de pastís que vulguis utilitzar per obtenir el pigment en pols. Amb la punta dels dits, pren una mica de pols del color que vulguis i diposita-ho en la superfície de l’argila polimèrica amb cura de no esborrar el dibuix en relleu. Repeteix amb un altre color i diposita-sobre l’argila polimèrica amb cura fonent els dos colors entre si. Pots utilitzar un, dos o més colors. És molt important que només poseu color a la part en relleu i no massa quantitat de pigment perquè contrast amb les parts blanques de l’argila.

L’argila polimèrica necessita cocció al forn per endurir. Posa l’anell al forn seguint les instruccions del fabricant, procurant que quedi amb la superfície cap amunt. El podeu subjectar amb una cullereta o un ganivet que pugui aguantar bé la temperatura del forn.

Deixa refredar i dóna una capa de vernís esmalt brillant donant suaus tocs amb el pinzell per no arrossegar el pigment. Deixa assecar 30 minuts i donar una segona capa per acabar l’anell. No estarà completament sec fins passades 24 h.

Blonda-process-_-Gloria-Fort