NATIVE _ amulet bag

Bossa NATIVE

Les tendències ètniques i la inspiració nativa són l’última moda … Tons terra, plomes, rocalla i colors amb molta força, boles de banya, fusta, metall amb motius geomètrics i plomes … Seguint aquesta tendència us proposem un complement ple de personalitat i que a més, ens permet reciclar aquests vells texans que ja no fem servir. NATIVE és una petita bossa inspirada en les bosses utilitzades pels xamans de les tribus d’indis nord-americanes per portar els seus amulets … però amb una base de jeans al més pur estil americà. Inspiració nativa plena de força positiva, perfecte per a qualsevol ocasió.  Vols crear el teu bossa més especial? Llavors no et pots perdre aquest tutorial … t’encantarà!

Material

Uns texans, camisa o jaqueta texana que tingui una butxaca amb tapeta

Penjoll en forma de ploma de color plata vella

Plomes fines de color teula ataronjat

Cordó de cotó de 0,5 mm de color marró

Discos de coco

Boles llises de vidre opalina de color marró smoked topaz de 5 mm

Boles llises de vidre opalina de color marró teula de 5 mm

Cilindres amb triangles gravats en plata vella

Cilindres d’asta amb estrelles gravades

Boles de banya de color cru de 7 mm

Serrell de vellut de 5 cm color marró

Fil de niló de 0,25 mm

Agulla llanera

Cola

Tisores

 

Muntatge

Tallar una butxaca dels texans seguint les costures.

Enganxar un tros de serrell de vellut en la part inferior de la butxaca per la part de darrere. La cola només serveix per subjectar una mica el serrell i que es mantingui en la seva posició, ja que després ho acabarem de subjectar amb el cosit.

Cosir el contorn de la butxaca amb el cordó de cotó amb punt de fistó tancat en forma de V, encara que també ho pots fer amb punt de fistó simple.

Tallar 40 cm de cordó marró i passar amb una puntada al centre de la tapeta de la butxaca. Nuar amb un nus de vaquer.

Enfilar en el cordó marró un cilindre en plata vella, una bola de banya de color cru de 7 mm i el penjoll en forma de ploma de color plata vella i nuar amb un doble nus per la part de darrere del penjoll. Rematar els dos cordons enfilant un cilindre d’e bnya amb estrelles gravades a cada extrem i acabar amb un nus simple.

Tallar 35 cm de cordó de cotó de color marró i nuar en un dels laterals sota de la tapeta amb un nus de vaquer com hem fet en el centre de la tapeta.

Enfilar amb els dos cordons junts un cilindre d’asta, un cilindre en plata vella i una bola de banya de color cru de 7 mm.

Ajuntar dos o tres plomes i posar cola en les puntes. Introduir les plomes a la bola de banya de color cru procurant que quedin ben enganxades. Enfilar una bola de banya de color cru en cada cordó i rematar amb un nus simple. Repetir els mateixos passos a l’altra banda de la butxaca.

Per realitzar la nansa tallar 2 m de fil de niló i doblegar per la meitat. Nuar amb un nus d’alosa en una de les cantonades de la butxaca. Repetir la mateixa operació amb 5 m de cordó de cotó de color marró deixant els fils de niló al centre. La longitud dels fils pot variar depenent de la longitud de la nansa que es desitgi. Aquestes mesures són per a una nansa d’uns 80 cm.

Enfilar una bola de banya de color cru, un cilindre plata vella i una altra bola de banya de color cru passant els dos fils de niló i els dos cordons de cotó de color marró. Continuar enfilant les boles llises de vidre i els discos de coco alternant els colors només en els dos fils de niló.

Començar un nuat utilitzant el nus xato o pla de macramé deixant una bola entre cada nus. Creuar el cordó de la dreta cap a l’esquerra per sobre dels dos fils de niló i passar per sota del cordó de l’esquerra.

01_Esquema nudo chato

03_Esquema nudo chato

04_Esquema nudo chato

Passar el cordó de l’esquerra per sota dels fils de niló centrals i per sobre del cordó de la dreta segons l’esquema. Tibar els dos fils i realitzar el nuat deixant la bola al centre del nus.

Repetir els mateixos passos però començant amb el cordó esquerra. El nus xato o plànol complet consta dels dos nusos. Continuar nuant de la mateixa manera deixant una bola entre cada nus fins a obtenir el llarg de nansa desitjat.

Quan tingueu la longitud de la nansa que vulgueu per al vostre bossa, rematar els fils en l’altre extrem de la butxaca i ja tindreu el vostre treball acabat.

Native-process-_-Gloria-Fort

Bolso Native detall SONY DSC