LACTANCIA breastfeeding necklace

Fa uns dies vaig llegir un article que parlava dels collarets de lactància i el tema em va cridar de seguida l’atenció. Els collarets de lactància s’utilitzen per què el bebè s’agafi i jugui mentre alleta i evitar així que el nadó, amb el seu instint d’agafar-se, estiri el cabell, les arracades o qualsevol altre cosa que pugui portar la mare i serveixen, alhora, com estímul visual i tàctil. Els nadons poden jugar, sobretot a mesura que es van fent grans, i tenen les mans ocupades amb el joc sense necessitat de girar o moure el cap.

No cal dir que s’han d’escollir els materials més naturals i ecològics, tant per la seva bellesa com per protegir al nadó. Jo he escollit fils 100% de cotó i boles de fusta natural, ja que aquests materials, a més de bonics, s’impregnen de l’olor matern. I si no es vol utilitzar durant la lactància, també pot ser un bonic adorn per l’habitació del bebè o per penjar-lo al cotxet, encara que per la mesura de les boles no seria adequat per a rosegar o jugar sense la supervisió d’un adult, ja que podrien suposar un perill.

Des del primer moment em va semblar una idea molt bonica per a regalar a un nounat i, com que a la família esperàvem l’arribada d’una petitona, vaig decidir fer la meva pròpia versió… espero que us agradi.

 

SONY DSC

Material

Fil de cotó 100% dels colors que més us agradin (he fet servir cotó egipci del número 12, però es pot utilitzar un fil més guixut sense problemes).

Un ganxet adeqüat al gruix del fil (s’acostuma a utilitzar el mateix número de ganxet que guix del fil)

Boles de fusta de diferents tamanys

Agulla llanera

Tisores

 

00_ Material lactància
El collaret no és difícil de fer, encara que resulta una mica laboriós ja que conté els moltes peces i requereix uns coneixements bàsics de ganxet.En primer lloc folrarem les boles que vulguem amb ganxet. Es comença fent una anella màgica i muntant 8 punts perquè quedi un forat prou gran per passar després el cordó del collaret. Podeu veure com folrar boles amb crochet en aquest enllaç.

 

01_ Anell màgic

01_Lazo mágico 02_Lazo mágico 03_Lazo mágico 04_Lazo mágico 05_Lazo mágico

02_ Bolas crochet

Podeu folrar tantes boles com vulgueu que tingui el collaret, combinant dos colors, meitat de cada color, però també podeu fer-les totes d’un mateix color o ratlles.

03_ Bolas crochet

A continuació realitzem l’ocellet, que té com a base un teixit circular en el qual he anat alternant els diferents colors formant circumferències, però com en el cas de les boles, podeu fer-ho com més us agradi.

04_ Cercle ocell

Començarem amb una anella màgica i anirem augmentat els punts necessaris en cada volta fins a completar el diàmetre que desitgem que tingui el nostre ocellet.

 

01_Medio punto esquema

Pel bec hem muntat 6 punts i hem anat disminuint un punt a cada volta fins que ens ha quedat un petit triangle. L’hem doblat i cosit per la meitat.

Per a les potes hem muntat una cadeneta de 25 punts i fet una volta en punt baix.

 

06_ Ocell potes

Finalment cosim unes petites peces de fusta a l’extrem de les potes i fem una cadeneta d’uns 20 cm de longitud que servirà per unir l’ocellet al collaret tal com mostra la imatge.

 

05_ Cercle ocell

Amb una mica de fil de cotó negre, brodar un petit ull en un dels costats de la circunferència.

07_ Ocell ull

A continuació situar el bec i les potes introduint dins de la circumferència de crochet doblegada i cosir amb l’agulla llanera les dues parts.

08_ Ocell cosit

Si voleu, podeu simular una mica de cua a la part de darrere de l’ocellet fent una punta senzilla.

Imagen 6

09_ Ocell cua

Per realitzar el cordó podeu fer una cadeneta d’aproximadament 1 m. de longitud. Com el fil de cotó que he utilitzat era molt fi, he fet la cadeneta ajuntant dos fils de colors diferents, el que crea un efecte molt bonic i, a més, li aporta resistència al cordó, a prova de possibles estirades.

10_ Cadeneta

Enfilas les boles de fusta i les folrades de ganxet com més us agradi.

11_ Enfilat

Finalment, fer un parell de nusos a cada extrem perquè el collaret quedi més subjecte i les boles no es moguin.

12_ Nuat

I ja teniu el vostre collaret de lactància acabat!

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Collaret Lactncia _ Gloria Fort

2 thoughts on “LACTANCIA breastfeeding necklace

  1. Retroenllaç: Patrón gratis amigurumi de collar de lactancia – amigurumis y más

  2. Retroenllaç: LACTANCIA breastfeeding necklace – adornosmalulu

Els comentaris estan tancats.