FILFERRO _ necklace

Collaret FILFERRO _ Gloria Fort

El filferro és un material bàsic i molt versàtil en el món de la bijuteria i les manualitats. Actualment trobem diferents tipus de gruixos i també gran quantitat de colors que ens permeten donar gran varietat i vistositat a les nostres creacions. Per realitzar el collaret FILFERRO que us proposem utilitzarem dos tipus de filferro, el filferro d’alumini, més rígid i gruixut, que ens servirà per realitzar l’estructura de la peça central, i el cable de coure, molt més fi i maleable, que utilitzarem per crear l’entramat i l’enfilat de boles. El filferro d’alumini també és conegut com “filferro màgic” o “fil màgic” i una de les seves característiques és que resulta molt emmotllable i flexible. L’originalitat d’aquesta peça està sens dubte en la forma lliure de treballar el filferro el que provoca que cada peça sigui única i exclusiva. Però, a més, et permet aprofitar totes aquelles restes de boles, granet, Miyuki o qualsevol resta de boles que t’hagi sobrat d’altres projectes … combina’ls al teu gust i crearàs una peça especial i irrepetible!

Material

Filferro d’alumini d’1,5 mmCable de coure de 0,4mm de gruix

Cordó de cotó de 0,5 mm

Tanca muntada petita amb mosquetó de 10mm

Disc petit de turquesa natural

Discos de coco

Xafes de coure de 2mm

Granet de diferents coloreixis

Alicates de tallar

Alicates planes

Tisores

Muntatge

Doblega el filferro d’alumini amb les alicates planes fins a aconseguir una peça amb la forma i la grandària que més t’agradi. Un cop acabada la peça, talla el filferro utilitzant les alicates de tallar.

Es poden realitzar gran quantitat de formes diferents, variar la grandària o el color del filferro d’alumini. La nostra peça mesura uns 10 x 4 cm aproximadament.

SONY DSC

Talla un tros de cable de coure i entrellaça amb el filferro d’alumini la peça de filferro. Retorça el cable sobre si mateix amb l’ajuda de les alicates planes donant diverses voltes.

Enfila la primera peça, en aquest cas un disc petit de turquesa natural, en el cable de coure i retorça sobre si mateixa la peça donant diverses voltes.

Entrellaça el cable de coure amb la peça de filferro i afegeix les diferents peces sempre de la mateixa forma. En aquest collaret hem utilitzat peces de turquesa natural, discos de coco, granet de color daurat i blau i xafes de coure, però podeu utilitzar qualsevol tipus de peça i combinar els colors, grandàries i qualitats com més us agradi, utilitzant una gran varietat de colorit o només un o dos colors.

Continua entrellaçant el cable de coure i enfilant els diferents tipus de boles fins a cobrir tota la superfície de la peça.

Talla dos trossos de 50 cm cadascun de cordó de cotó de 0,5 mm de color marró i nua en un dels extrems de la peça central realitzant un nus de vaquer.

Realitza 4 mitjos nusos amb el cordó de cotó de 0,5 mm de color marró començant molt prop del nus de vaquer. Deixa una distància entre cada nus d’uns 3 cm.

Talla 10 cm de cordó de cotó de 0,5 mm de color blau i nua-ho entre els dos primers nusos realitzant un altre nus de vaquer.

Repeteix l’operació entre el segon parell de nusos i fixa els cordons amb un nus simple. Repeteix els mateixos passos en l’altre costat del collaret.

Para col·loca el tancament amb mosquetó, posa els dos cordons de cotó de color marró en el terminal i aixafa un dels costats amb l’ajuda de les alicates planes. Realitza la mateixa operació amb l’altre costat del terminal per acabar el collaret.

SONY DSC

Seguint la mateixa tècnica pots realitzar la polsera i les arracades a joc o crear tants models com vulguis combinants diverses formes i colors.

Filferro-process-_-Gloria-Fort

I aquí teniu algunes idees… per que cada peça és única i irrepetible!

One thought on “FILFERRO _ necklace

  1. Retroenllaç: DIY: Collares | popandcraft

Els comentaris estan tancats.