LAUNDRY _ necklace

Collaret LAUNDRY

[cat] El plàstic màgic o Shrink plastic és un material que es ven en fulls fins que poden ser impreses amb impressora o bé pintades a mà amb retoladors, llapis de color, tintes a l’alcohol, segells amb tampons … Té la capacitat de encongir quan es li aplica la calor i multiplica el seu gruix, donant com a resultat una peça rígida i gruixuda molt apta per a bijuteria i manualitats. Les seves possibilitats són infinites i el seu ús molt senzill. LAUNDRY és un simpàtic i juvenil collaret realitzat amb plàstic màgic i que simula roba estesa. Els dibuixos són originals de Glòria Fort i un cop descarregats i impresos es poden personalitzar pintant amb els colors i estampats que més us agradin usant llapis de colors i crear així una peça única i molt personal.

Collar LAUNDRY _ Gloria Fort

Material

Shrink plastic o plàstic màgic

40 cm. de Cadena de color platejat

9 Anelles rodones de 5 x 0.7 mm de color plata

1 Tanca de mosquetó petita de color platejat

1 Penjoll de mà amb gravat Hand made (fet a mà) en color plata  

Alicates de tallar i alicates plans

Tisores

Llapis de colors o retoladors

Perforadora de paper

Trobaràs el material utilitzat en aquest link: Antiga Casa Sala

Muntatge

Descarregueu la plantilla amb els dibuixos i imprimiu en un full de plàstic màgic amb una impressora d’injecció de tinta. Els dibuixos d’aquest tutorial ja estan a la grandària correcta per què el resultat final sigui el que veieu a les imatges, però si feu servir una altra marca, llegiu atentament les instruccions del fabricant, ja que no tots els plàstics s’encongeixen igual. Si voleu peces més grans o més petites només heu de augmentar o reduir els dibuixos, però tingueu en compte que el plàstic s’encongirà durant la cocció.

Descarregar plantilla en aquest enllaç_ LAUNDRY plantilla

01_Plástico mágico plantillaLAUNDRY plantilla

Pinteu els dibuixos amb llapis de colors o retoladors. No us preocupeu molt pels traços, ja que un cop hagi encongit la peça no es notaran.

Retalleu les peces pel contorn i perforeu els forats per passar les anelles amb una perforadora de paper. El trepant és d’uns 5 mm, que a l’encongir quedaran més o menys en 2 mm. Situeu el forat a uns 4 mm de la vora de la peça. Feu un forat centrat en les peces que vulguem que pengin: els sostenidors, l’osset i els mitjons, i dos forats a les calcetes i el pitet.

Podeu coure les peces al forn o utilitzar una pistola de calor. Per coure al forn segueix les instruccions del fabricant. A l’escalfar-se, el plàstic màgic es retorça i arronsa, fins que finalment torna a la posició inicial, però molt més gruixut i petit. Quan les peces tornen a estar planes vol dir que ja ha finalitzat la cocció i podem retirar del forn o ja no cal aplicar més calor amb la pistola. Quan acabem de coure la peça està flexible. Poseu sobre un objecte pesat i llis per deixar la peces més planes.

Talla 40 cm de cadena amb les alicates de tallar i col·loca la tanca de mosquetó a cada extrem de la cadena amb l’ajuda de les alicates planes.

Quan les peces de plàstic màgic estiguin fredes, enfila l’anella rodona platejada en els forats.

Per acabar el collaret, col·loca les peces de plàstic màgic en les baules de la cadena com més t’agradi. Col·loca també el penjoll de mà amb gravat Hand Made prop de la tanca.Us recomano col·locar les peces més llargues a la part central i les més curtes en els laterals perquè les peces no s’amunteguin al centre.

SONY DSC

Laundry-process-_-Gloria-Fort

[cast]  El plástico mágico o Shrink plastic es un material que se vende en hojas finas que pueden ser impresas con impresora o bien pintadas a mano con rotuladores, lápices de color, tintas al alcohol, sellos con tampones… Tiene la capacidad de encoger cuando se le aplica el calor y multiplica su grosor, dando como resultado una pieza rígida y gruesa muy apta para bisutería y manualidades. Sus posibilidades son infinitas y su uso muy sencillo. LAUNDRY es un simpático y juvenil collar realizado con plástico mágico y que simula ropa tendida. Los dibujos son originales de Glòria Fort y una vez descargados e impresos se pueden personalizar pintando con los colores y estampados que más os gusten usando lápices de colores y crear así una pieza única y muy personal.

Material

Shrink plastic o plástico mágico

40 cm. de Cadena de color plateado

9 Anillas redondas de 5 x 0.7mm de color plata

1 Cierre mosquetón pequeño de color plateado

1 Colgante de mano con grabado Hand made (hecho a mano) en color plata

 Alicates de cortar y alicates planos

Tijeras

Lápices de colores o rotuladores

Perforadora de papel

Encontrarás el material utilizado en este link: Antiga Casa Sala

Montaje

Descargar la plantilla con los dibujos e imprimelos en una hoja de plástico mágico con una impresora de inyección de tinta. Los dibujos de este tutorial ya están al tamaño correcto para que el resultado final sea el que veis en las imágenes, pero si usáis otra marca, leed atentamente las instrucciones del fabricante, ya que no todos los plásticos encogen igual. Si queréis piezas más grandes o más pequeñas sólo tenéis que aumentar o reducir los dibujos, pero tened en cuenta que el plástico encogerá durante la cocción.

Descargar plantilla en este enlace_ LAUNDRY plantilla

Pintad los dibujos con lápices de colores o rotuladores. No os preocupéis mucho por los trazos, ya que una vez haya encogido la pieza no se notarán.

Recorta las piezas por el contorno y perfora los agujeros para pasar las anillas con una perforadora de papel. El taladro es de unos 5 mm, que al encogerse quedarán más o menos en 2 mm. Situa el agujero a unos 4 mm del borde de la pieza. Haz un agujero centrado en las piezas que queramos que cuelguen: el sujetador, el osito y los calcetines, y dos agujeros en las braguitas y el babero.

Puedes cocer las piezas en el horno o utilizar una pistola de calor. Para cocer en el horno sigue las instrucciones del fabricante. Al calentarse, el plástico mágico se retuerce y encoge, hasta que finalmente vuelve a su posición inicial, pero mucho más grueso y pequeño. Cuando las piezas vuelven a estar planas significa que ya ha finalizado la cocción y podemos retirarlas del horno o ya no es necesario aplicar más calor con la pistola. Cuando terminamos de cocer la pieza está flexible. Pon encima un objeto pesado y liso para dejar la piezas más planas.

Corta 40 cm de cadena con los alicates de cortar y coloca el cierre de mosquetón en cada extremo de la cadena con la ayuda de los alicates planos.

Cuando las piezas de plástico mágico estén frías, engarza la anilla redonda plateada en los agujeros. Engarza también el colgante de mano con grabado Hand Made cerca del cierre.

Para terminar el collar, coloca las piezas de plástico mágico en los eslabones de la cadena como más os guste. Os recomiendo colocar las prendas más largas en la parte central y las más cortas en los laterales para que las piezas no se amontonen en el centro.

Collaret LAUNDRY 03