LAUNDRY _ necklace

Collaret LAUNDRY

El plàstic màgic o Shrink plastic és un material que es ven en fulls fins que poden ser impreses amb impressora o bé pintades a mà amb retoladors, llapis de color, tintes a l’alcohol, segells amb tampons … Té la capacitat de encongir quan es li aplica la calor i multiplica el seu gruix, donant com a resultat una peça rígida i gruixuda molt apta per a bijuteria i manualitats. Les seves possibilitats són infinites i el seu ús molt senzill. LAUNDRY és un simpàtic i juvenil collaret realitzat amb plàstic màgic i que simula roba estesa. Els dibuixos són originals de Glòria Fort i un cop descarregats i impresos es poden personalitzar pintant amb els colors i estampats que més us agradin usant llapis de colors i crear així una peça única i molt personal.

Collar LAUNDRY _ Gloria Fort

Material

Shrink plastic o plàstic màgic

40 cm. de Cadena de color platejat

9 Anelles rodones de 5 x 0.7 mm de color plata

1 Tanca de mosquetó petita de color platejat

1 Penjoll de mà amb gravat Hand made (fet a mà) en color plata  

Alicates de tallar i alicates plans

Tisores

Llapis de colors o retoladors

Perforadora de paper

 

Muntatge

Descarregueu la plantilla amb els dibuixos i imprimiu en un full de plàstic màgic amb una impressora d’injecció de tinta. Els dibuixos d’aquest tutorial ja estan a la grandària correcta per què el resultat final sigui el que veieu a les imatges, però si feu servir una altra marca, llegiu atentament les instruccions del fabricant, ja que no tots els plàstics s’encongeixen igual. Si voleu peces més grans o més petites només heu de augmentar o reduir els dibuixos, però tingueu en compte que el plàstic s’encongirà durant la cocció.

Descarregar plantilla en aquest enllaç_ LAUNDRY plantilla

01_Plástico mágico plantillaLAUNDRY plantilla

Pinteu els dibuixos amb llapis de colors o retoladors. No us preocupeu molt pels traços, ja que un cop hagi encongit la peça no es notaran.

Retalleu les peces pel contorn i perforeu els forats per passar les anelles amb una perforadora de paper. El trepant és d’uns 5 mm, que a l’encongir quedaran més o menys en 2 mm. Situeu el forat a uns 4 mm de la vora de la peça. Feu un forat centrat en les peces que vulguem que pengin: els sostenidors, l’osset i els mitjons, i dos forats a les calcetes i el pitet.

Podeu coure les peces al forn o utilitzar una pistola de calor. Per coure al forn segueix les instruccions del fabricant. A l’escalfar-se, el plàstic màgic es retorça i arronsa, fins que finalment torna a la posició inicial, però molt més gruixut i petit. Quan les peces tornen a estar planes vol dir que ja ha finalitzat la cocció i podem retirar del forn o ja no cal aplicar més calor amb la pistola. Quan acabem de coure la peça està flexible. Poseu sobre un objecte pesat i llis per deixar la peces més planes.

Talla 40 cm de cadena amb les alicates de tallar i col·loca la tanca de mosquetó a cada extrem de la cadena amb l’ajuda de les alicates planes.

Quan les peces de plàstic màgic estiguin fredes, enfila l’anella rodona platejada en els forats.

Per acabar el collaret, col·loca les peces de plàstic màgic en les baules de la cadena com més t’agradi. Col·loca també el penjoll de mà amb gravat Hand Made prop de la tanca.Us recomano col·locar les peces més llargues a la part central i les més curtes en els laterals perquè les peces no s’amunteguin al centre.

SONY DSC

Laundry-process-_-Gloria-Fort

 

Collaret LAUNDRY 03