PEYOTE _ bracelet

Pulsera PEYOTE

El PEIOT és un teixit de granet que es realitza amb fil i agulla. La polsera peyote està realitzada a punt peiot pla amb un nombre parell de boles i és una peça bastant petita i fàcil per a iniciar-se en la puntada bàsica. La combinació de peiot, cuir i filferro dóna com a resultat una peça molt versàtil i unisex. A més, et proposem personalitzar el teu disseny amb els colors i dibuixos que més t’agradin. Només has de descarregar la plantilla que trobaràs al final del tutorial d’aprenentatge i realitzar el teu propi model.

Material

Cilindre TOHO-TREASURE 11/0 d’1.8mm en diversos colors

Fil de nylon de 0,25mm o fil de muyuki

Agulla gran ull o agulla fina

Filferro d’alumini d’1.5m

Tanca d’imant per a cuir de regalèssia 10x7mm

Cuir de regalèssia 10x6mm

Cola

Alicates de tallar

Alicates plana

Tisores

Ganiveta

 

Muntatge

Tallar un tros de fil i enfilar una rocalla qualsevol que servirà com a boleta de retenció i que més tard eliminarem, per la qual cosa no us ha de preocupar el color que tingui. Fixar la boleta amb un nus simple en un extrem del fil deixant uns 10 cm de fil per rematar al final.

Enfilar l’altre extrem del fil en l’agulla i enfilar 24 cilindres en l’ordre que mostra l’esquema. També podeu utilitzar delicas, granet o qualsevol altre tipus de rocalla, encara que el resultat no serà tan regular.

01_ Punto peyote par PEYOTE

Inserir el cilindre 25 i tornar a passar el fil pel cilindre número 23. Enfilar un nou cilindre i passar el fil pel cilindre 21. Enfilarem un cilindre de nou i saltarem un cilindre de la primera fila per tornar a passar pel següent. Repetir el mateix procés fins a arribar al cilindre 1.
02_ Punto peyote par PEYOTE
Seguirem fent files seguint el mateix sistema un total de 38 fileres de comptes seguint l’esquema.
PEYOTE esquema

Tallar amb la ganiveta entre 17 i 19 cm, segons la grandària de la nina, de cuir regalèssia de color marró.

Posar una mica de cola en la tanca d’imant i introduir el cuir regalèssia pressionant suaument fins que quedi perfectament adherit.

Embolicar el cuir regalèssia amb el teixit de peiot i unir els dos extrems en ziga-zaga enfilant alternativament un cilindre de cada costat. Per rematar el fil no es fan nusos, n’hi ha prou amb passar el fil pels cilindres situats en diagonal, diversos cilindres cap a un costat i després varis cap a un altre costat. Aquesta també és la forma de rematar si se’ns acaba el fil a la meitat del treball, o de començar amb una enfilada  nova. Treure la boleta de retenció de l’inici del teixit i rematar tots dos extrems.

Enrotllar el filferro d’alumini al voltant del cuir regalèssia donant sis voltes. Procurar que el filferro quedi ben regular i, si és necessari, col·locar-ho bé amb l’ajuda de les alicates planes.

Tallar el filferro d’alumini sobrant per la part de darrere amb les alicates de tallar. Repetir el mateix procés en l’altre costat procurant que totes les peces quedin ben centrades en el cuir regalèssia per acabar la polsera.

T’atreveixes a realitzar el teu propi disseny? Descarrega la plantilla fent clic en aquest enllaç: Peyote pattern

Escull els colors que més t’agradin, combina’ls amb el filferro d’alumini i crea el teu propi motiu perquè la teva polsera sigui única i molt especial. Només hauràs de seguir els mateixos passos que en el tutorial però teixint els comptes seguint el teu propi patró.

Peyote-process-_-Gloria-Fort