CUBIC _ bracelet & necklace

Polsera CUBIC

El punt Peyote és un teixit de boletes que no utilitza el teler sinó que es realitza amb fil i agulla i que pot ser parell o imparell segons el nombre de boles utilitzades. La polsera CUBIC està realitzada a punt peiot pla amb nombre parell de cilindres i és una peça que ens permet iniciar-se en la puntada bàsica de peiot i en la disminució, el que la fa adeqüada fins i tot per a principiants en aquesta tècnica. Hem utilitzat cilindres Toho, que és un tipus de rocalla feta al Japó. El Toho és una de les marques més conegudes internacionalment perquè totes les peces són idèntiques, i la qualitat dels seus acabats és molt alta. El seu bany de color és dels que millor aguanta i la seva gamma de colors és realment preciós. A més, el seu forat és molt gran, el que ens permet passar el fil diverses vegades. El model Treasures, ens indica que les peces són cilíndriques i tenen l’avantatge que encaixen perfectament, quan treballem amb elles en teler, a punt Peyote i tècniques de teixit similars.

1513814_749163658503696_8285402556099740177_n

Material

Cilindre TOHO-TREASURE 11/0 d’1.8mm en color blanc, gris i negre

Fil de nylon de 0,25mm o fil per miyuki

Agulla fina

Cadena

4 Anelles rodones de 5 x 0.7mm

Tanca mosquetó muntat petit

Alicates de tallar i pla

Tisores

 

Muntatge

Tallar un tros de fil i enfilar una rocalla qualsevol que servirà com a boleta de retenció i que més tard eliminarem. Passar l’altre extrem del fil formant un bucle per fixar la boleta i que no es mogui i situar-la al centre del fil.

Enfilar un dels extrems del fil en la aguja i enfilar 12 cilindres de color negre i 12 cilindres de color gris.

01_ Punto peyote par

Inserir el cilindre 25 gris i tornar a passar el fil pel cilindre número 23. Enfilar un nou cilindre i passar el fil pel cilindre 21. Enfilarem un cilindre de nou i saltarem un cilindre de la primera fila per tornar a passar pel següent. Repetir el mateix procés fins a arribar al cilindre 1. Canviar de color quan arribem als cilindres de color negre.

02_ Punto peyote par

Seguirem fent files seguint el mateix sistema un total de 5 fileres de cilindres. Llavors començarem a realitzar el dibuix seguint l’esquema. L’inici està indicat amb una fletxa en el dibuix. Hem començat a realitzar la peça començant per la meitat, així completarem primer el dibuix de la part superior afegint els cilindres de color blanc a partir del centre i afegint un cilindre blanc a cada costat en cada nova filera.

04_ Esquema Cubic

 

03_ Punto peyote par

Una vegada tinguem tota la filera de color blanc completada, començar a realitzar la disminució per crear la punta. En l’inici de cada filera deixar sense enfilar la primera peça i passar el fil directament pel cilindre inferior de la filera anterior. Repetir les disminucions fins a acabar la galleda.

05_ Punto peyote par

Per rematar el fil no es fan nusos, n’hi ha prou amb passar el fil pels cilindres situats en diagonal, diversos cilindres cap a un costat i després varis cap a un altre costat. Aquesta també és la forma de rematar si se’ns acaba el fil a la meitat del treball, o de començar amb un fil nou.

Desfer el nus de la boleta de retenció i treure-la del fil. Enfilar el fil i realitzar les fileres de la part inferior de la galleda seguint l’esquema. Realitzar les disminucions i la rematada del fil de la mateixa forma que en la part superior de la galleda.

Col·locar una anella rodona platejata en cada extrem del cub introduint-la entre els cilindres amb l’ajuda de les alicates planes.

Tallar amb les alicates dos trossos de cadena platejada de 13 o 14 cm cadascuna (segons la grandària del canell) i inserir un extrem en cadascuna de les anelles posant l’inici i el final de cada tros de cadena en el mateix costat del cub.

Col·locar la tanca de mosquetó sense els terminals al centre de cadascuna de les cadenes per acabar la polsera.

Si us agrada tenir el collaret a joc, podeu afegir un tros de cadena de la longitud que vulgueu entre la cadena doblegada i la tanca de mosquetó. Col·locar l’anella lleugerament descentrada en el collaret perquè s’adapti millor a la forma del coll.

CUBIC és un complement senzill, modern i minimalista que podeu personalitzar amb una àmplia gamma de colors o ampliar jugant amb la unió de diverses peces formant el motiu que més us agradi.

Podeu canviar els colors o encadenar diferents peces per personalitzar encara més el disseny.

Cubic-process-_-Gloria-Fort