TUL _ brooch

Tul-01+

Brillants enormes, pedres precioses que pots personalitzar amb esmalt d’ungles o matisades amb teles semitransparents com el tul, per crear aquest fermall ple d’encant, luxe i glamour. El fermall TUL quedarà perfecte per il · luminar amb la seva lluentor des de la jaqueta més avorrida fins el jersei més insípid i omplirà de llum teves peces de tardor. Una peça original que no podrà faltar al teu joier! Utilitza els colors que més t’agradin … marrons, grisos i negres o afegeix-un toc d’algun color vibrant com el fluor, el bordeus o el vermell intens. També pots usar la mateixa tècnica per brodar les pedres directament sobre les peces, com adorn d’un vestit o una jaqueta i donar-li el teu toc personal. I si ho prefereixes pots utilitzar-lo com adorn per als cabells, a la teva bossa de mà o com a sivella del teu cinturó.

Broche Tul _ Gloria fort

Material

Feltre de color negre

1 Fermall de base plana

Pedres per cosir de diferents grandàries, colors i formes

Alicates de tallar

Cola

Retall de tul

Esmalt d’ungles

Un tros de plàstic rígid transparent reutilitzat de qualsevol envàs

Fil i agulla de cosir

Tisores

Muntatge

Pintar algunes de les pedres per cosir amb els colors d’esmalt d’ungles que més us agradin. Deixar assecar completament i donar una segona capa si fos necessari. En aquest cas hem pintat amb esmalt d’ungles gris intens una pedra per cosir rodona de cristall de 18 mm i de color marró una pedra en forma de llàgrima, però podeu combinar les peces i els colors com més us agradi.

Retallar un petit tros de tul uns dos centímetres major a la pedra per cosir que vulguem folrar.

Tibar molt bé el tul sobre la pedra i cosir per la part de darrere procurant que no quedi cap plec per davant de la pedra. Rematar bé i tallar les vores de tul sobrant. Repetir la mateixa operació amb totes les pedres que es vulguin folrar. En aquesta peça hem folrat una pedra per cosir de cristall ovalada de 23mm de diàmetre i una pedra en forma de llàgrima.

Disposar les pedres com més ens agradi sobre un tros de feltre.

Posar una mica de cola en la part de darrere de les pedres i encolar-les al tros de feltre pressionant lleugerament fins que quedin perfectament adherides.

Per assegurar bé les pedres per cosir i acabar d’embellir el fermall, donar unes puntadas amb agulla i fil en el feltre utilitzant els dos forats que té cada pedra. No és necessari cosir-les totes, ja que queden suficientment subjectes amb la cola, només aquelles que vulguem adornar amb el fil. En aquest cas hem deixat sense cosir les pedres pintades amb l’esmalt d’ungles.

Posar cola sobre tota la superfície posterior del feltre i enganxar sobre un tros de plàstic rígid. Pressionar lleugerament fins que quedi ben adherit. Podeu reutilitzar un tros de plàstic de qualsevol envàs o un tros d’acetat d’alguna llibreta o restes d’una altra manualitat, però ha de ser suficientment rígid com per aguantar bé el fermall i, alhora, bastant fi com per poder tallar-ho sense massa dificultat. Si creieu que el plàstic que teniu és massa fi, podeu encolar dues capes. No es notarà ja que el plàstic queda amagat entre dues capes de feltre.

Posar cola en la part de darrere del plàstic transparent i encolar un altre tros de feltre.

Retallar la base seguint la forma de les pedres amb l’ajuda d’unes tisores fortes o amb les alicates de tallar. Arrodonir bé les cantonades deixant aproximadament 1 mm de base a tot al voltant.

Posar cola en el fermall de base plana i enganxar en la part de darrere del fermall procurant que quedi més o menys centrat i pressionar suaument fins que quedi perfectament adherit.

Tul-process-_-Gloria-Fort

 

TUL_Glòria Fort

One thought on “TUL _ brooch

  1. Retroenllaç: Favoriete X-mas diy’s | Team Confetti

Els comentaris estan tancats.