LOOM _ bracelet

Polsera Loom _ Glòria Fort

Teixir és una tècnica molt antiga i utilitzada per elaborar tèxtils, però també ha estat un procediment molt freqüent per realitzar bijuteria usant petits telers. En el disseny d’aquesta polsera ens proposem utilitzar el teler combinant l’enfilat de peces metàl·liques en la trama (fils horitzontals) i també en l’ordit (fils verticals) del teixit i entreteixir-les amb el nuat pla bàsic del teixit en teler. El resultat és una polsera elegant i molt original. A més, és possible aplicar aquesta tècnica coordinant diferents tons de fils, diversos tipus de metalls o es poden incorporar boles d’altres colors i així crear una polsera LOOM que serà una peça única i molt personal.

Polsera Loom _ Gloria Fort

Material

Teler

Fil de polièster encerat 0,8 mm

29 Cilindres de metall 4 X 4 mm forat 2 mm

12 Tubs fins de metall 60 x 500

20 Boles metàl·liques de 4 mm forat gruixut

1 Tanca d’imant amb mesura interior de 25 x 2,8 mm

Cola

Cinta o un petit retal de tela

Agulla lanera

Tisores

 

Muntatge

Tallar 3 tires de fil encerat d’1 metre de longitud cadascuna i doblegar cada fil per la meitat. Nuar a la barra de la part superior del teler mitjançant un nus d’alosa.

Ligada del vaquero

Enfilar en cada fil les següents peces seguint aquest ordre: cilindre-tub fi-cilindre-cilindre-tub fi-cilindre. Distribuir de forma longitudinal els fils en les ranures del teler deixant les peces de metall al centre i nuar els fils en els pivots per tibar-los.

Tallar un tros de fil i començar a teixir passant el fil per damunt i per sota dels fils de l’ordit en el teler. En tornar, passarem per sota del fil que en la volta anterior hem passat per damunt i per damunt la que havíem passat per sota, tal com es mostra en l’esquema. Si se us acaba el fil, només heu de deixar l’extrem per la part de darrere i començar a teixir amb un nou fil. Tallar el fil sobrant per la part de darrere i si voleu, posar una mica de cola.

Tejido plano esquema

Teixir 2 cm (si desitgeu un diàmetre de polsera major de 17 cm, podeu teixir aquest tros més gran). Col·locar la primera filera de cilindres i passar el fil pel centre del cilindre d’un extrem.

Teixir 5 mm de teixit pla. Enfilar 5 boles de metall en el fil de polièster i passar el fil de trama amb les boles enfilades per sota dels fils tibats del teler i pressionant amb el dit des de sota per situar cada bola entre dos fils. Passar el fil pel centre de les boles travessant-les per sobre contra direcció. Podem posar una mica de cola o esmalt d’ungles transparent en la punta del fil perquè estigui més rígid i que resulti més fàcil que el fil passi pel centre de les boles.

Teixir altres 5 mm i col·locar la següent filera de tubs fins de metall. Passar el fil pel centre del tub de l’extrem.

Teixir 3 mm més de teixit pla. Col·locar una altra filera de cilindres i teixir altres 3 mm. Tornar a enfilar 5 boles de metall i teixir altres 5 mm. Finalment enfilar els 5 cilindres centrals i passar-los per sota dels fils tibats i travessar-los per la part superior com hem fet amb les boles.

Realitzar l’altra meitat de la polsera de forma simètrica en l’ordre contrari. Tallar els fils de polièster i treure la polsera del teler.

Amb l’ajuda d’una agulla lanera, travessar els 6 fils de polièster de l’ordit en un tros de cinta o tela pel centre.

Realitzar un nus simple en la part exterior procurant que el teixit de la polsera quedi ben atapeït.

Medio nudo

Retallar la tela deixant només uns 3 o 4 mm a cada costat. Enganxar amb cola la tela i tallar els cordons sobrants. Realitzar la mateixa operació en els dos extrems de la polsera.

Posar cola en la tanca d’imant i introduir l’extrem de la polsera procurant amagar la tela i els extrems del fil a l’interior de la ranura. Pressionar lleugerament fins que quedi completament pegat.

Encolar de la mateixa forma l’altre extrem per acabar la polsera.

Loom-process-_-Gloria-Fort

 

14_Pulsera Loom