KNOT _ necklace

Collar KNOT

Les borles i els nusos són un clàssic en bijuteria. En aquest cas farem servir tècniques marineres com el segellat comú per subjectar els cordons i un simple nus entrellaçat. El nuat ens permetrà realitzar aquest original i elegant collaret que podreu personalitzar combinant els dos colors que més us agradin. En aquest cas el nus ens crearà el contrast per a la peça central i el segellat comú ens servirà per recobrir els fils i crear les anelles. Per completar el conjunt utilitzarem cubs irregulars de zamak de color or vell, el que donarà modernitat i brillantor al conjunt. La bijuteria realitzada amb cordons és elegant, molt lleugera i agradable d’usar, així que aquest collaret, a més de bonic, serà molt pràctic i fàcil de portar.

Collar KNOT _ Gloria Fort

Material

Cordó de cuquillo de raió de 0,8 mm de dos colors

4 Cubs irregulars de zamak o entrepeces

1 Tanca de ganxo amb caputxons per a cuir pla 9×3 mm.

Cola

Agulla lanera

Tisores

Tros de cartró de 14 cm. i un altre de 45 cm.

 

Muntatge

Tallar un tros de cartró o de plàstic rígid de 14 cm. de llarg per fer la borla del collaret. Enrotllar el cordó al voltant del cartró donant un total de 24 voltes.

Passar un tros de cordó entre el cartró i els fils. Nuar les voltes amb un nus simple i treure els fils del cartró.

Enfilar l’extrem que hem nuat en la galleda irregular de zamak.

Enfilar el cordó de cuquillo de l’altre color en l’agulla lanera i realitzar l’anella de la borla enrotllant el cordó al voltant de la resta dels fils fins a cobrir completament l’anella.

Procurar que el nuat quedi ben atapeït i regular. L’anella haurà de mesurar uns 4 cm de llarg. Rematar el cordó a l’interior del cub de zamak i tallar el fil sobrant. Igualar amb l’ajuda de les tisores els extrems de la borla.

Per fer la segona part del nus central, repetir els mateixos passos, però enrotllar el cordó en un cartró de 45 cm de llarg (també es pot usar una safata, una carpeta gran…). Donar 24 voltes, nuar els fils i fer l’anella de la mateixa forma que en la borla, però en aquest cas invertint els colors.

Separar els fils en dues meitats iguals i fer 1 cm més de encargolat amb el cordó en cada costat. Rematar i tallar els fils sobrants.

Començar doblegant el cordó i enrotllar donant 10 voltes per sobre dels fils. Introduir l’extrem per l’anella de cordó i estirar dels dos extrems. Tallar els fils sobrants.

01_Nudo corredizo

Desplaçar el nuat uns centímetres cap amunt. Enfilar un cub de zamak i situar-ho sobre el nuat. Repetir els mateixos passos en l’altre costat.

Tallar i igualar el grup de fils de cada costat. Posar una mica de cola en l’extrem per unir els cordons i deixar assecar. Posar cola a l’interior del caputxó de la tanca de ganxo i introduir el grup de fils. Repetir els mateixos passos en l’altre extrem.

Entrellaçar les dues parts per les anelles del cordó de cuquillo tal com mostra la imatge per realitzar el nus de vuit per acabar el collaret.

El resultat és veritablement espectacular i molt elegant i pots personalitzar-ho amb els teus colors preferits.

Knot-process-_-Gloria-Fort