PERLA _ necklace

Collaret Perla

La bijuteria de crochet o ganxet és una alternativa moderna i innovadora que ens permet crear dissenys lleugers i fàcils de portar que podem adaptar als nostres gustos personalitzant els colors i les peces a utilitzar. Per realitzar el collaret PERLA s’han escollit colors de contrast com el gris perla i el negre, combinats amb perles cultivades naturals de diferents mides i colors. Per fer aquest collaret encara més exclusiu i personal, també és possible canviar el nombre d’anelles així com el seu diàmetre i obtenir així diferents peces seguint el mateix procediment. Per a la seva realització es requereixen unes nocions mínimes de teixit de crochet.

Collaret Perla 01

Material

Cordó cuquillo de raió de 0.8 mm gris clar i negre

Perles de riu conreades de diferents colors i diàmetres

1 Peça ovalada o un botó per al tancament

Cable de coure de 0,4 mm

Alicates de tallar

Tisores

Ganxet del número 2

Agulla i fil de cosir

Objectes amb tres diàmetres diferents per realitzar els cèrcols

 

Muntatge

Realitzar per començar els tres cèrcols que després folrarem amb crochet i que seran la peça central del collaret. Necessitarem objectes tubulars de tres diàmetres diferents (retoladors, pintalabios, tubs…). Enrotllar diverses vegades el cable de coure al voltant de l’objecte.

Tallar el cable de coure i treure-ho de l’objecte que ens serveix de motlle. Enrotllar els dos extrems del cable diverses vegades al voltant de l’anella que hem format i tallar les puntes amb les alicates de tallar procurant que no sobresurtin.

Repetir la mateixa operació amb els altres dos diàmetres fins a completar les tres anelles. Podeu fer més o menys anelles i de diferents grandàries i personalitzar així el vostre disseny.

Per començar a folrar els cèrcols amb crochet, fer un nus corredís amb el cordó cuquillo de raió i un ganxet del número 2. Deixar la part curta del fil per dins de l’anella i el llarg amb el qual anem a treballar cap a la part de fora.

Per folrar el cèrcol usarem el punt baig: passar el ganxet pel centre del cèrcol i portar el fil cap a dins formant una nova baga.

Prendre una altra vegada el fil per fora del cèrcol i passar-ho per l’interior de les dues bagues que tenim en el ganxet.
Tornar a repetir el punt prenent una nova baga per l’interior del cèrcol i després una altra vegada per l’exterior passant per les duesbagues del ganxet.

punto bajo

Repetir el mateix punt fins a folrar completament l’anella. Fer un doble nus amb els dos extrems del cordó i deixar els fils sense tallar, tan llargs com us agradi.

Folrar les tres anelles de la mateixa forma alternant els colors del cordó. Podeu personalitzar els colors com més us agradi. L’anella més gran i la més petita del mateix color i la mitjana d’un color diferent. Amb agulla i fil del mateix color que el cordó utilitzat per folrar l’anella, cosir les perles en la part inferior dels cèrcols, sobre el nus.

Cosir les perles o altres pedres o boles com més us agradin, alternant grandàries i posicions diferents, però sempre en la part de l’anella on està el nus. En aquest cas hem utilitzat perles conreades de diferents grandàries en color blanc i gris.

Teixir una cadeneta de 16 punts amb el cordó cuquillo de raió i tancar-la en forma d’anella en el primer punt. Teixir 42 cm més de cadeneta a partir de l’anella per fer la cadena de la gargantilla.

02_Cadeneta

Passar l’extrem de la cadeneta pels dos forats de la peça ovalada i nuar en la part de darrere. Si voleu que quedi més subjecte podeu donar una puntada amb agulla i fil del mateix color o posar una gota de cola.

Passar les tres anelles pel centre de la cadeneta i nuar-les amb un nus simple al centre per acabar el collaret.

Perla-process-_-Gloria-Fort