PERLA _ necklace

Collaret Perla

[cat] La bijuteria de crochet o ganxet és una alternativa moderna i innovadora que ens permet crear dissenys lleugers i fàcils de portar que podem adaptar als nostres gustos personalitzant els colors i les peces a utilitzar. Per realitzar el collaret PERLA s’han escollit colors de contrast com el gris perla i el negre, combinats amb perles cultivades naturals de diferents mides i colors. Per fer aquest collaret encara més exclusiu i personal, també és possible canviar el nombre d’anelles així com el seu diàmetre i obtenir així diferents peces seguint el mateix procediment. Per a la seva realització es requereixen unes nocions mínimes de teixit de crochet.

Collaret Perla 01

Material

Cordó cuquillo de raió de 0.8 mm gris clar i negre

Perles de riu conreades de diferents colors i diàmetres

1 Peça ovalada o un botó per al tancament

Cable de coure de 0,4 mm

Alicates de tallar

Tisores

Ganxet del número 2

Agulla i fil de cosir

Objectes amb tres diàmetres diferents per realitzar els cèrcols

Trobaràs el material utilitzat en aquest link: Antiga Casa Sala

Muntatge

Realitzar per començar els tres cèrcols que després folrarem amb crochet i que seran la peça central del collaret. Necessitarem objectes tubulars de tres diàmetres diferents (retoladors, pintalabios, tubs…). Enrotllar diverses vegades el cable de coure al voltant de l’objecte.

Tallar el cable de coure i treure-ho de l’objecte que ens serveix de motlle. Enrotllar els dos extrems del cable diverses vegades al voltant de l’anella que hem format i tallar les puntes amb les alicates de tallar procurant que no sobresurtin.

Repetir la mateixa operació amb els altres dos diàmetres fins a completar les tres anelles. Podeu fer més o menys anelles i de diferents grandàries i personalitzar així el vostre disseny.

Per començar a folrar els cèrcols amb crochet, fer un nus corredís amb el cordó cuquillo de raió i un ganxet del número 2. Deixar la part curta del fil per dins de l’anella i el llarg amb el qual anem a treballar cap a la part de fora.

Per folrar el cèrcol usarem el punt baig: passar el ganxet pel centre del cèrcol i portar el fil cap a dins formant una nova baga.

Prendre una altra vegada el fil per fora del cèrcol i passar-ho per l’interior de les dues bagues que tenim en el ganxet.
Tornar a repetir el punt prenent una nova baga per l’interior del cèrcol i després una altra vegada per l’exterior passant per les duesbagues del ganxet.

punto bajo

Repetir el mateix punt fins a folrar completament l’anella. Fer un doble nus amb els dos extrems del cordó i deixar els fils sense tallar, tan llargs com us agradi.

Folrar les tres anelles de la mateixa forma alternant els colors del cordó. Podeu personalitzar els colors com més us agradi. L’anella més gran i la més petita del mateix color i la mitjana d’un color diferent. Amb agulla i fil del mateix color que el cordó utilitzat per folrar l’anella, cosir les perles en la part inferior dels cèrcols, sobre el nus.

Cosir les perles o altres pedres o boles com més us agradin, alternant grandàries i posicions diferents, però sempre en la part de l’anella on està el nus. En aquest cas hem utilitzat perles conreades de diferents grandàries en color blanc i gris.

Teixir una cadeneta de 16 punts amb el cordó cuquillo de raió i tancar-la en forma d’anella en el primer punt. Teixir 42 cm més de cadeneta a partir de l’anella per fer la cadena de la gargantilla.

02_Cadeneta

Passar l’extrem de la cadeneta pels dos forats de la peça ovalada i nuar en la part de darrere. Si voleu que quedi més subjecte podeu donar una puntada amb agulla i fil del mateix color o posar una gota de cola.

Passar les tres anelles pel centre de la cadeneta i nuar-les amb un nus simple al centre per acabar el collaret.

Perla-process-_-Gloria-Fort

[cast]  La bisutería de crochet o ganchillo es una alternativa moderna y innovadora que nos permite crear diseños ligeros y fáciles de llevar que podemos adaptar a nuestros gustos personalizando los colores y las piezas a utilizar. Para realizar el collar PERLA se han escogido colores de contraste como el gris perla y el negro, combinados con perlas cultivadas naturales de diferentes tamaños y colores. Para hacer este collar aún más exclusivo y personal, también es posible cambiar el número de anillas así como su diámetro y obtener así diferentes piezas siguiendo el mismo procedimiento. Para su realización se requieren unas nociones mínimas de tejido en crochet.

Material

Cordón cuquillo de rayón de 0.8 mm gris claro y negro

Perlas de río cultivadas de diferentes colores y diámetros

1 Pieza ovalada o un botón para el cierre

Cable de cobre de 0,4 mm de grosor

Alicates de cortar

Tijeras

Ganchillo del número 2

Aguja e hilo de coser

Objetos con tres diámetros diferentes para realizar los aros

Encontrarás el material utilizado en este link: Antiga Casa Sala

Montaje

Realizar para empezar los tres aros que después forraremos con crochet y que serán la pieza central del collar. Necesitaremos objetos tubulares de tres diámetros diferentes (rotuladores, pintalabios, tubos…). Enrollar varias veces el cable de cobre alrededor del objeto.

Cortar el cable de cobre y sacarlo del objeto que nos sirve de molde. Enrollar los dos extremos del cable varias veces alrededor de la anilla que hemos formado y cortar las puntas con los alicates de cortar procurando que no sobresalgan.

Repetir la misma operación con los otros dos diámetros hasta completar las tres anillas. Podéis hacer más o menos anillas y de diferentes tamaños y personalizar así vuestro diseño.

Para empezar a forrar los aros con crochet, hacer un nudo corredizo con el cordón cuquillo de rayón y un ganchillo del número 2. Dejar la parte corta del hilo por dentro de la anilla y el largo con el que vamos a trabajar hacia la parte de fuera.

Para forrar el aro usaremos el punto bajo: pasar el ganchillo por el centro del aro y llevar el hilo hacia dentro formando una nueva lazada.

Tomar otra vez el hilo por fuera del aro y pasarlo por el interior de las dos lazadas que tenemos en el ganchillo. 

Volver a repetir el punto tomando una nueva lazada por el interior del aro y después otra vez por el exterior pasando por las dos lazadas del ganchillo.

Repetir el mismo punto hasta forrar completamente la anilla. Hacer un doble nudo con los dos extremos del cordón cuquillo de rayón y dejar los hilos sin cortar, tan largos como os guste.

Forrar las tres anillas de la misma forma alternando los colores del cordón cuquillo de rayón. Podéis personalizar los colores como más os guste. La anilla más grande y la más pequeña del mismo color y la mediana de un color diferente. Con aguja e hilo del mismo color que el cordón utilizado para forrar la anilla, coser las perlas cultivadas en la parte inferior de los aros, sobre el nudo.

Coser las perlas u otras piedras o bolas como más os gusten, alternando tamaños y posiciones diferentes, pero siempre en la parte de la anilla donde está el nudo. En este caso hemos utilizado perlas cultivadas de diferentes tamaños en color blanco y gris.

Tejer una cadeneta de 16 puntos  con el cordón cuquillo de rayón y cerrarla en forma de anilla en el primer punto. Tejer 42 cm más de cadeneta a partir de la anilla para hacer la cadena de la gargantilla.

Pasar el extremo de la cadeneta por los dos agujeros de la pieza ovalada y anudar en la parte de atrás. Si queréis que quede más sujeto podéis dar una puntada con aguja e hilo del mismo color o poner una gota de pegamento.

Pasar las tres anillas por el centro de la cadeneta y anudarlas con un nudo simple en el centro para terminar el collar.