TRAPEZI _ necklace

Collar Trapezi _ Gloria Fort

El Shrink plastic o plàstic encongible són unes fines fulles de material plàstic que poden ser impreses amb impressora o bé pintades a mà amb retoladors, llapis de color, tintes a l’alcohol, segells amb tampons … És un material molt modern i fàcil de treballar, el que el converteix en ideal per realitzar treballs manuals amb els nens. Una de les seves característiques és que encongeix quan se li aplica la calor i multiplica el seu gruix, donant com a resultat una peça rígida i gruixuda molt apta per a bijuteria i manualitats.

TRAPEZI és un simpàtic i juvenil collaret realitzat amb plàstic encongible, ideal per lluir amb roba informal o per realitzar amb els nens. Es tracta d’una il·lustració original de Glòria Fort i un cop descarregada i imprès es pot personalitzar pintant amb els colors i estampats que més us agradin i crear així una peça única i molt personal.

SONY DSC

Material

Shrink plastic o plàstic màgic

1 m. de Cua de rata de 1mm

2 Anelles ovalades

2 Estels o charms per penjar

4 Cilindres de metall 4X4mm forat 2mm

Alicates

Tisores

Llapis de colors

Perforadora de paper

 

Muntatge

Descarrega la plantilla amb el dibuix i imprimeix en una fulla de plàstic màgic amb una impressora d’injecció de tinta seguint les indicacions del fabricant. El dibuix ocupa la meitat d’una fulla Din A4 i la peça final mesurarà aproximadament la meitat de grandària. Podeu escalar el dibuix al tamany que més us agradi.

Descarregar plantilla en aquest enlaç_ TRAPEZI plantilla

TRAPEZI plantilla
Acoloreix el dibuix utilitzant llapis de colors o retoladors. No us preocupeu molt pels traços, ja que una vegada hagi encongit la peça no es notaran.

Retalla amb les tisores tot el contorn del dibuix.

Perfora els forats per passar les anelles a cada costat de la barra del trapezi amb una perforadora de paper. El trepant és d’uns 5 mm, que en encongir-se quedaran més o menys en 2 mm.

Cou les peces en el forn o utilitza una pistola de calor. Per coure en el forn, col·locar les peces en el forn preescalfat a 175ºC durant uns 6-7 minuts. En escalfar-se el plàstic màgic es retorça i encongeix, fins que finalment torna a la seva posició inicial, però molt més gruixut i petit. Quan la peça torna a estar plana significa que ja ha finalitzat la cocció i podem treure-la del forn o ja no és necessari aplicar més calor amb la pistola. Quan acabem de coure la peça està flexible, així que posarem damunt un objecte pesat i llis per aplanar la peça.

Talla dos trossos de 50 cm de cua de rata de 1mm i enfila un extrem en el cilindre de metall, passa pel forat de la barra de la trapecista de plàstic encongible i torna a passar pel centre del cilindre.

Fes un nus corredís en l’extrem de la cua de rata seguint l’esquema: Doblega l’extrem del cordó cap al cilindre i subjecta la baga amb el dit. Amb el mateix extrem dóna 4 voltes al voltant de la cua de rata i introdueix l’extrem pel centre de la baga. Estira del cordó fins que quedi ben subjecte i talla l’extrem sobrant.

01_Nudo corredizo

Posa l’estel amb l’anella ovalada en el forat del trapezi i tanca l’anella amb l’ajuda de les alicates. Repeteix els mateixos passos en l’altre costat del trapezi.

Enfila 2 cilindres de metall en un dels costats del cordó de cua de rata. A continuació, enfila el cordó de l’altre costat contra direcció i fes un nus en cada extrem per acabar el collaret. D’aquesta forma sempre es pot ajustar la longitud del collaret a la mesura desitjada.

Trapezi-3-_-Gloria-Fort

Trapezi-process-_-Gloria-Fort

 

Trapezi--Gloria-Fort

SONY DSC