TULIP _ brooch

Broche Tulip _ Gloria Fort

Per realitzar aquest bonic i estilitzat fermall de punxa en forma de flor combinarem l’argila polimèrica i el metall. L’argila polimèrica és una pasta modelable i tova que ja ve llesta per treballar. És fàcil de modelar i necessita cocció al forn per endurir. Es pot utilitzar per modelar a mà o amb motlle, es pot polir, texturar, trepar, repujar, pintar o utilitzar transferències, el que la converteix en un material increïblement versàtil per al món dels treballs manuals. Podem trobar l’argila polimèrica en una àmplia gamma de colors, que a més es poden barrejar entre ells per aconseguir nous tons, així que podreu personalitzar aquest disseny combinant els colors com més us agradin. En aquest cas farem un modelatge a mà combinat amb parts metàl·liques realitzades amb filferro i l’agulla de punxa com a tija.

SONY DSC

Material

Pastilla d’argila polimèrica per modelar de color Negre i Blanc

1 Agulla de pinxo de 10 cm niquelada amb tap

3 Encasts plans color plata

Corró

Ganiveta

Paper de vidre d’aigua (opcional)

 

Muntatge

Amassa l’argila polimèrica de color negre i estira amb un corró fins a aconseguir una placa llisa d’aproximadament 1-2 mm de gruix.

Talla amb la ganiveta la forma aproximada de la plantilla a la placa d’argila polimèrica.

Plantilla TULIP

Estira la massa d’argila polimèrica del color blanc amb el corró fins a aconseguir una altra placa llisa igual a l’anterior. Talla seguint la segona plantilla i col·loca sobre de la placa d’argila polimèrica negra. Retalla les vores amb la fulla perquè les dues peces quedin exactament iguals.

Plantilla TULIP blanco

Tanca el con de la flor unint les dues parts sense sobreposar i allisa la unió amb cura passant suaument el dit fins que quedi dissimulada la línia d’unió de les dues parts.

Posa l’agulla de punxa a l’interior de la part inferior de la flor i subjecta l’agulla en el centre de la flor envoltant amb l’argila polimèrica negra. Modelar la campana i la tija fins que quedi al vostre gust.

Fes una petita bola d’argila polimèrica de color blanc i col·loca a l’interior de la flor pressionant lleugerament.

Per fer els 3 estams centrals, posa una petita bola d’argila polimèrica negra a l’extrem de cada encast pla i aplana’l fent-lo rodar amb el dit sobre una superfície plana fins a convertir-lo en un petit cilindre.

Clava els encasts a la petita bola d’argila que hem introduït a l’interior de la flor.

Clava la flor en algun suport que es pugui introduir en el forn i romangui prou ferma durant la cocció, com per exemple, una patata. Introdueix en el forn preescalfat a 130 º durant 30 minuts. Retira i deixa refredar.

Si voleu un acabat més suau o eliminar algunes imperfeccions es pot polir amb un paper de vidre d’aigua humida realitzant suaus moviments circulars. Seca amb un drap suau per aconseguir un acabat perfecte i lleugerament setinat.

Tulip-process-_-Gloria-Fort