HADZABE _ necklace

Collaret HADZABE

La tendència africana està de moda, els seus colors irrepetibles, la seva naturalesa salvatge i els seus materials naturals són ja un clàssic per als complements estiuencs. Amb colors neutres i materials naturals com el lli i la fusta, aquest collaret d’inspiració africana vol ser un homenatge a la tribu de Tanzània dels hadzabe, l’última tribu nòmada de caçadors que queda al continent africà. El trenat del collaret està realitzat amb la tècnica del kumihimo amb 16 fils combinant dos tons naturals que podeu personalitzar com més us agradi, així com experimentar amb la disposició dels fils per crear diferents dibuixos de trenat.

Material

Disc de kumihimo de 15 cm

Lli de 0.8mm.

2 peces d’Oval pla de fusta 21×47 mm

Agulla llanera llarga

Tisores

HADZABE-2

Muntatge

Tallar 6 tires de 6,30 metres de lli de 0,8 mm de color blanc i 2 tires de 6,30 metres cadascuna de lli de 0,8 mm de color natural. Doblegar tots els fils per la meitat i nuar-los junts a uns 10-12 cm de l’extrem doblegat.

Passar els fils de lli per l’orifici del centre del disc de kumihimo deixant el nus en la part de darrere. Distribuir els fils de lli blanc un en cadascuna de les següents ranures: 1, 2, 17 i 18 en vertical i 5, 6, 13, 14, 21, 22, 29 i 30 en diagonal. Distribuir els fils de lli natural en cadascuna de les següents ranures: 9, 10, 25 i 26 en horitzontal. Tindrem col·locats un total de 16 fils i amb aquesta distribució aconseguirem un dibuix en espiral del color de lli natural.

Kumihimo 16 hilos 01

Iniciar punt: Moure el fil de lli de color blanc de la ranura 1 a la 19, d’a dalt-esquerra a a baix-esquerra.

Kumihimo 16 hilos 02

Moure el fil de la ranura 17 a la 3, d’a baix-dreta a a dalt-dreta.

Kumihimo 16 hilos 03

Girar el disc de kumihimo cap a l’esquerra fins al següent grup de fils. Tibar bé els punts perquè ens quedi un cordó regular. Repetir els tres passos bàsics: fil esquerre cap avall, fil dret cap amunt i girar el disc en sentit contrari a les agulles del rellotge.

Kumihimo 16 hilos 04

Continuar el nuat de la mateixa forma fins a obtenir un cordó de 85 cm de longitud. Treure els fils de lli del disc de kumihimo i ajuntar els dos extrems del cordó. Per unir-los usarem un nus corredís. Tallar un tros de fil de lli natural d’uns 50 cm i doblegar un dels extrems. Col·locar l’extrem doblegat sobre els extrems del cordó.

01_Nudo corredizo
Amb el fil més llarg donar diverses voltes unint tots els fils en direcció a la baga que hem creat en doblegar l’extrem del fil. Passar l’extrem per la baga.

Estirar dels dos extrems del fil fins que quedi el nus ben atapeït. Tallar els fils sobrants.

Tallar els extrems del cordó de kumihimo per igualar els fils de la borla a la longitud desitjada.

Enfilar una agulla lanera llarga i cosir l’oval pla fusta blanc passant diverses vegades el fil envoltant el cordó de kumihimo per tots dos costats i per l’interior de la peça. Rematar el fil i repetir la mateixa operació amb la segona peça per acabar el collaret.

Aquesta mateixa tècnica et permet experimentar amb diferents dibuixos de kumihimo, variacions en les textures de cordons, colors i diverses possibilitats de la peça central.

Hadzabe-process-_-Gloria-Fort

 

HADZABE

Collaret HADZABE 02