CIRCLES _ necklace

Collar-CIRCLES_-Gloria-Fort

[cat] El collaret CIRCLES utilitza l’argila polimèrica com a mitjà d’unió de diferents peces metàl·liques per crear un collaret tipus pitet que pots personalitzar col·locant les peces de diferents maneres i també utilitzant diversos colors d’argila polimèrica. Aquesta tècnica és tan versàtil que la podem aplicar en l’elaboració d’altres peces com fermalls, arracades, polseres o clauers . El resultat és sempre modern i sorprenent.

Circles-_-Gloria-Fort

Material

Argila polimèrica per modelar de color Negre, Blanc i Grana

Peces de 4 anelles de diferents mesures de nikel

Cordó de cotó encerat de color negre de 2 mm

Tanca magnètica rectangular

Cola

Punxó per foradar 

Corró

Ganiveta 

Film transparent

Trobaràs el material utilitzat en aquest link: Antiga Casa Sala

Muntatge

Pastar l’argila polimèrica de color negre suaument amb les mans i estirar la massa amb un corró fins aconseguir una placa llisa d’aproximadament 1-2 mm de gruix.

Col·locar les peces de 4 anelles de nikel sobre la planxa d’argila polimèrica. Podeu utilitzar més o menys peces depenent de la mida final que vulgueu per al vostre collaret i situar les peces de forma més simètrica o irregular, però procurar que la peça final tingui una forma lleugerament semicircular perquè s’adapti bé al coll.

Pressionar lleugerament les peces de nikel per marcar la forma sobre l’argila polimèrica i retallar el contorn amb la fulla o el punxó. Eliminar l’argila sobrant de tot al voltant de la peça.

Barrejar els colors de l’argila polimèrica per aconseguir diferents tons dels colors escollits. Podem utilitzar els colors directament o barrejar fins aconseguir el to desitjat. Estirar la massa d’argila polimèrica dels diferents colors amb un corró fins aconseguir una placa llisa d’aproximadament 1 mm de gruix.

Tallar les formes de l’interior de les anelles de les peces de nikel de diferents tons i col·locar cada color al centre de cadascuna de les anelles, fins omplir tota la superfície. Retallar l’interior dels cercles superiors dels dos extrems i que ens serviran per posar el cordó del collaret.

Col·locar un tros de paper film transparent sobre les anelles de nikel per evitar deixar marques en l’argila i passar el corró per sobre de les peces metàl·liques per igualar la superfície. També podem arreglar petites imperfeccions passant suaument el dit o tallant l’excés d’argila polimèrica amb la ganiveta.

Retirar el film transparent i introduir la peça al forn preescalfat a 130 º durant 20-30 minuts. Deixar refredar. Tallar dos trossos de 45 cm de cordó de cotó encerat de color negre de 2 mm i doblegar cada un per la meitat.

Nuar cada cordó amb un nus d’alosa a l’anella de cada extrem. Posar cola a l’interior del tancament magnètic i introduir els dos extrems del cordó a banda i banda. Pressionar lleugerament fins que quedi completament enganxat.

Amb la mateixa tècnica també podeu realitzar fermalls, polseres o arracades a joc.

Circles-process _ Gloria Fort

[cast]  El collar CIRCLES utiliza la arcilla polimérica como medio de unión de diferentes piezas metálicas para crear un collar tipo babero que puedes personalizar en cuanto a tamaño y forma colocando más o menos piezas de diferentes formas y también utilizando diversos colores de arcilla polimérica. Esta técnica es tan versátil que la podemos aplicar en la elaboración de otras piezas como broches, pendientes, pulseras o llaveros. El resultado es siempre moderno y sorprendente.

Material

Arcilla polimérica para moldear de color Negro, Blanco y Granate

Piezas de 4 anillas de diferentes medidas de nikel

Cordón de algodón encerado de color negro  de 2 mm

Cierre magnético rectangular

Pegamento

Punzón para agujerear

Rodillo

Cuchilla

Film transparente

Encontrarás el material utilizado en este link: Antiga Casa Sala

Montaje

Amasar la arcilla polimérica de color negro suavemente con las manos y estirar la masa con un rodillo hasta conseguir una placa lisa de aproximadamente 1-2 mm de grosor.

Colocar las piezas de 4 anillas de nikel sobre la plancha de arcilla polimérica. Podéis utilizar más o menos piezas dependiendo del tamaño final que queráis para vuestro collar y situar las piezas de forma más simétrica o irregular, pero procurar que la pieza final tenga una forma ligeramente semicircular para que se adapte bien al cuello.

Presionar ligeramente las piezas de nikel para marcar la forma sobre la arcilla polimérica y recortar el contorno con la cuchilla o el punzón. Eliminar la arcilla sobrante de todo alrededor de la pieza.

Mezclar los colores de la arcilla polimérica para conseguir diferentes tonos de los colores elegidos. Podemos utilizar los colores directamente o mezclar hasta conseguir el tono deseado.

Estirar la masa de arcilla polimérica de los diferentes colores con un rodillo hasta conseguir una placa lisa de aproximadamente 1 mm de grosor. Cortar las formas del interior de las anillas de las piezas de nikel de diferentes tonos y colocar cada color en el centro de cada una de las anillas, hasta rellenar toda la superficie.  Recortar el interior de los círculos superiores de los dos extremos y que nos servirán para poner el cordón del collar.

Colocar un trozo de papel film transparente sobre las anillas de nikel para evitar dejar marcas en la arcilla y pasar el rodillo por encima de las piezas metálicas para igualar la superficie. También podemos arreglar pequeñas imperfecciones pasando suavemente el dedo o cortando el exceso de arcilla polimérica con la cuchilla.

Retirar el film transparente e introducir la pieza en el horno precalentado a 130º durante 20-30 minutos. Dejar enfriar.

Cortar dos trozos de 45 cm de cordón de algodón encerado de color negro de 2 mm y doblar cada uno por la mitad. Anudar cada cordón con un nudo de alondra en la anilla de cada extremo.

Poner pegamento en el interior del cierre magnético  e introducir los dos extremos del cordón a cada lado. Presionar ligeramente hasta que quede completamente pegado.

Con la misma técnica también podéis realizar broches, pulseras o pendientes a juego.

Circles