CIRCLES _ necklace

Collar-CIRCLES_-Gloria-Fort

El collaret CIRCLES utilitza l’argila polimèrica com a mitjà d’unió de diferents peces metàl·liques per crear un collaret tipus pitet que pots personalitzar col·locant les peces de diferents maneres i també utilitzant diversos colors d’argila polimèrica. Aquesta tècnica és tan versàtil que la podem aplicar en l’elaboració d’altres peces com fermalls, arracades, polseres o clauers . El resultat és sempre modern i sorprenent.

Circles-_-Gloria-Fort

Material

Argila polimèrica per modelar de color Negre, Blanc i Grana

Peces de 4 anelles de diferents mesures de nikel

Cordó de cotó encerat de color negre de 2 mm

Tanca magnètica rectangular

Cola

Punxó per foradar 

Corró

Ganiveta 

Film transparent

 

Muntatge

Pastar l’argila polimèrica de color negre suaument amb les mans i estirar la massa amb un corró fins aconseguir una placa llisa d’aproximadament 1-2 mm de gruix.

Col·locar les peces de 4 anelles de nikel sobre la planxa d’argila polimèrica. Podeu utilitzar més o menys peces depenent de la mida final que vulgueu per al vostre collaret i situar les peces de forma més simètrica o irregular, però procurar que la peça final tingui una forma lleugerament semicircular perquè s’adapti bé al coll.

Pressionar lleugerament les peces de nikel per marcar la forma sobre l’argila polimèrica i retallar el contorn amb la fulla o el punxó. Eliminar l’argila sobrant de tot al voltant de la peça.

Barrejar els colors de l’argila polimèrica per aconseguir diferents tons dels colors escollits. Podem utilitzar els colors directament o barrejar fins aconseguir el to desitjat. Estirar la massa d’argila polimèrica dels diferents colors amb un corró fins aconseguir una placa llisa d’aproximadament 1 mm de gruix.

Tallar les formes de l’interior de les anelles de les peces de nikel de diferents tons i col·locar cada color al centre de cadascuna de les anelles, fins omplir tota la superfície. Retallar l’interior dels cercles superiors dels dos extrems i que ens serviran per posar el cordó del collaret.

Col·locar un tros de paper film transparent sobre les anelles de nikel per evitar deixar marques en l’argila i passar el corró per sobre de les peces metàl·liques per igualar la superfície. També podem arreglar petites imperfeccions passant suaument el dit o tallant l’excés d’argila polimèrica amb la ganiveta.

Retirar el film transparent i introduir la peça al forn preescalfat a 130 º durant 20-30 minuts. Deixar refredar. Tallar dos trossos de 45 cm de cordó de cotó encerat de color negre de 2 mm i doblegar cada un per la meitat.

Nuar cada cordó amb un nus d’alosa a l’anella de cada extrem. Posar cola a l’interior del tancament magnètic i introduir els dos extrems del cordó a banda i banda. Pressionar lleugerament fins que quedi completament enganxat.

Amb la mateixa tècnica també podeu realitzar fermalls, polseres o arracades a joc.

Circles-process _ Gloria Fort

 

Circles