MOON _ bracelet & necklace

MOON-necklace_-Gloria-Fort

La Lluna és l’únic satèl·lit natural del nostre planeta. La seva prominència en el cel i el seu cicle regular de fases han fet de la Lluna un objecte amb important influència cultural des de l’antiguitat tant en el llenguatge, com en el calendari, l’art o la mitologia. Però el més important és la fascinació que desperta… MOON vol ser la bijuteria perfecta per a aquells amants incondicionals de la Lluna. El Shrink plastic o plàstic màgic permet reproduir les diferents fases lunars en les peces d’aquest conjunt lunar. La impressió en el plàstic màgic ens permet reproduir de forma precisa la cara visible de la Lluna, amb els seus mars lunars d’origen volcànic, el que crea un conjunt molt original i especial.

Material

Shrink plastic o plàstic màgic

Cadena de color platejat

Anelles rodones platejades de 5 x 0,7 mm

Tanca mosquetó muntat petit de color platejat, amb terminals de 3x4mm.

Alicates de tallar i alicates plans

Tisores

Perforadora de paper

Regla

Llapis

 

Muntatge

Descarregar la plantilla amb les fases lunars i imprimir en un full de plàstic màgic per la cara més rugosa amb una impressora d’injecció de tinta.

Escollir la impressió de qualitat alta i paper normal. A la plantilla que trobareu en aquest tutorial hi ha dues mides de Llunes, el major pel collaret i el més petit per a la polsera i està calculat perquè pugueu imprimir les dues peces usant una sola fulla. Si us agrada que la peça sigui més gran o més petita o voleu reduir el nombre de fases, només heu de augmentar o reduir la fotografia, però tingueu en compte que el plàstic s’encongirà durant la cocció.

Descarregar plantilla en aquest enllaç _ MOON esquema

Retallar les fases de la lluna impreses en el plàstic màgic mantenint bé l’ordre.

Perforarem en cada lluna dos forats a uns 5 mm de cada costat. Procureu que totes les llunes estiguin ben col·locades abans de girar-les.

Col·locar les peces en una safata de forn sobre un tros de paper d’alumini i posar al forn preescalfat a 175ºC durant uns 6-7 minuts. A l’escalfar-se el plàstic màgic es retorça i encongeix, fins que finalment torna a la posició inicial, però molt més gruixut i petit. Quan les peces tornin a estar planes vol dir que ja ha finalitzat la cocció i podem treure-les del forn. Quan surt del forn la peça està flexible, així que podem posar a sobre un objecte pesat i llis per aplanar les llunes.

Deixar refredar les peces i unir-les col·locant les anelles rodones amb l’ajuda de les alicates plans. Enfilar totes les fases de la lluna procurant que quedin ben ordenades.

Tallar 15 cm de cadena amb l’ajuda de les alicates de tallar i enfilar en les anelles de cada extrem. Posar la tanca de mosquetó en els dos extrems de la cadena.

Per a realitzar la polsera seguirem els mateixos passos però utilitzant les peces petites. Podeu ajustar la mida de la polsera enfilant la tanca de mosquetó en l’última anella o afegir anelles o un tros de cadena fins a obtenir la longitud desitjada.

MOON-process-_-Gloria-Fort