ZARINA _ tassel

Borla-ZARINA

Les borles són un clàssic en bijuteria, per la seva bellesa i per les seves múltiples aplicacions s’han convertit en un element imprescindible. En el disseny de la borla ZARINA utilitzarem dues tècniques bàsiques de teixit de peiot: el peyote circular i el peiot tubular. Amb aquestes dues tècniques podrem crear un caputxó ornamental amb gran estil que podreu personalitzar amb els colors que més us agradin. La borla ZARINA és tan elegant i versàtil que pot ser utilitzada en moltes aplicacions… com a peça central d’un collaret, adorn de bosses o clauers, ornamentació de la llar en poms i cortinatges i fins i tot com adorns nadalencs. El nom de ZARINA vol ser un homenatge al treball dels ornaments russos i els seus famosos ous Fabergé.

Material

Cilindre TOHO-TREASURE matisat gris i blanc 11/0 de 1.8mm

Fil de color blanc

Agulla de cosir fina

Boles llises de vidre transparent de color gris de 3 mm

Serrell de cuquillo de 15 cm de color gris

Tisores

 

Muntatge

Enfilar un total de 16 cilindres de color blanc en el fil i crear un cercle tornant a passar l’agulla per tots els cilindres per fixar-los i evitar que es moguin.

A la següent volta inserir 8 cilindres alternant els comptes tal com mostra l’esquema.

A la tercera volta realitzarem els augments del peiot circular. Per augmentar a 16 cilindres en les voltes següents, passar l’agulla pel compte que sobresurt, enfilar dos cilindres i passar l’agulla per compte següent. Repetir fins a completar tota la volta.

En la volta següent enfilar un total de 16 cilindres alternant els cilindres tal com mostra l’esquema. Continuar fins a completar un total de 10 voltes des de l’inici sempre amb 16 cilindres en cada volta realitzant el teixit de peiot alternant els cilindres a enfilar.

En la volta número 11 iniciar el peiot tubular seguint l’esquema fins a completar tot el dibuix.

Per realitzar les disminucions de les puntes inferiors passar l’agulla per l’interior dels cilindres blancs de la volta anterior fins que només quedi un cilindre a cada punta.

Quan acabem l’última punta, enfilar 1 bola gris – 4 cilindres blancs – 1 bola gris – 1 cilindre blanc i tornar a introduir l’agulla per l’última bola gris. Enfilar 4 cilindres blancs i una bola grisa i introduir l’agulla en el cilindre blanc de la següent punta.

Repetir els mateixos passos fins a completar tota la volta al caputxó. Rematar bé el fil passant-ho entre els cilindres en diferents direccions.

01_Peyote-circular-esquema02_Peyote-circular-esquema03_Peyote-circular-esquema04_Peyote-circular-esquemaZarina-esquema-peyote

Tallar 20 cm de serrell de cuquillo i enroscar sobre si mateix. Fixar la part superior de la borla amb unes puntades i amb el mateix fil i una agulla llarga introduir la borla a l’interior del caputxó de peiot passant l’agulla pel forat superior i estirant el fil.

En el mateix fil i amb l’agulla fina, enfilar una bola grisa, 22 cilindres blancs i passar de nou l’agulla per la bola gris. Passar diverses vegades el fil per l’interior dels cilindres i rematar bé el fil.

ZARINA-process-_-Gloria-Fort

 

One thought on “ZARINA _ tassel

  1. Retroenllaç: 41 Tassel-tastic DIY Tassel Ideas that are Sure to Make You Smile | Just Bright Ideas

Els comentaris estan tancats.