CELTIC _ bracelet

Pulsera CELTIC _ Gloria Fort

El nus Josephine és molt utilitzat en bijuteria causa de la seva elegància. És una nuat molt versàtil i decoratiu que ens pot servir per a realitzar un gran nombre de dissenys. En aquest cas us proposem una versió del nuat que intercala boles de metall i que dóna al conjunt un aspecte d’inspiració celta. Podeu personalitzar el disseny amb qualsevol tipus de boles o peces metàl·liques segons les vostres preferències, utilitzar els cordons dels colors que més us agradin o nuar el nombre de cordons que vulgueu per obtenir una polsera més o menys gruixuda.

Celtic-bracelet-Gloria-Fort-02

Material

Cordó de cuir de 1,5 mm.

1 Peça ovalada de 12 x 10 mm amb 2 forats de 3 mm. o un botó

8 Boles de metall de 8 mm.

Cola de cianocrilat

Tisores

 

Muntatge

Tallar un tros de cordó de cuir de 60 cm i 3 trossos de 2m cadascun. Doblegar les tres tires de 2 metres per la meitat.

Nuar les tres tires llargues pel centre amb un extrem del cordó de 60 cm amb un nus simple i passar l’extrem curt pels dos forats de la peça ovalada i tornar a nuar per la part de darrere. Posar una gota de cola de cianocrilat sobre el nus i tallar l’extrem sobrant.

Començar fent una L amb el grup de 3 caps de la dreta. A partir d’ara, aquest grup el deixarem fix i mourem només el grup de caps de l’esquerra per fer el nus Josephine. De moment, deixar el cordó de cuir central cap enrere perquè no ens molesti al realitzar el nuat.

Nus Josephine: seguir els passos numerats en l’esquema.

1_ Passar el grup de caps de l’esquerra per sobre de la L que hem format (1).

2_ Passar per sota del grup de sobre de la L cap al centre (2).

3_ Seguir per sobre del grup central (3) i per sota del de l’esquerra (4) i finalment per sobre (5).

Estirar dels cordons de cuir per fer el nus.

En acabar el nus hem de posar la bola de metall. Passar el cordó central pel primer encreuament del nus, introduir una bola de metall i passar el cordó pel segon encreuament del nus, deixant al mig del nus la bola de metall.

Col·locar bé els cordons de cuir de manera que quedin paral·lels i plans. Farem de la mateixa manera un total de 8 nusos. Es poden fer tots cap a un mateix costat o alternar els nuats començant un cop cap a cada costat.

Ajuntar tots els caps i fer un nus simple deixant un bucle prou gran com per passar el botó o la peça de metall i que ens servirà de tancament per la polsera. Posar una gota de cola de cianocrilat per fixar el nus i tallar els caps sobrants del cordó de cuir.

Celtic-process-_-Gloria-Fort

Nudo Josephine

 

 

Pulsera CELTIC 02