EL JOC de VILANOVA i la GELTRÚ _ joc

01_Joc de Vilanova

EL JOC DE VILANOVA I LA GELTRÚ és un divertit joc familiar, per jugar a casa petits i grans, que reprodueix el dia a dia de la ciutat i permet treballar la orientació espacial dins l’àmbit urbà d’una forma lúdica i divertida.

Els jugadors els diverteixen competint per adquirir una empresa que veuen cada dia o comprant un establiment que tenen a la vora de casa. La proximitat real dels elements del joc creen un vincle emotiu i vivencial que el fan molt especial per als participants.

EL JOC DE VILANOVA I LA GELTRÚ posa en contacte els jugadors amb els principals carrers i monuments de la ciutat.

Un joc molt divertit que ajuda a potenciar la capacitat espacial i a aguditzar el sentit de l’orientació.

El joc ha estat produit per a l’empresa T Conecta, responsable de la realització de jocs similars d’altres poblacions de Catalunya.

El joc de Vilanova

El disseny

Ha estat una experiència bonica, pel fet de treballar per a la meva ciutat, que sempre em fa molt feliç, i per afrontar nous reptes tècnics i professionals.

El primer que vaig tenir clar quan em va proposar dissenyar aquest joc van ser tres coses: que havia de ser divertit, que volia que fos diferent i que havia de ser 100% vilanoví.

Volia una imatge fresca, dinàmica i amb molta personalitat, que s’allunyés de l’estil cartoon més habitual i que li donés al joc un estil molt marcat i modern, distingint-se d’aquesta manera de la resta de jocs del mercat.

Diapositiva02

Etiquetes

Els protagonistes del joc són diferents comerços i establiments de la ciutat amb els que podem negociar invertint, comprant i venent locals.

Aquesta idea em van portar al concepte d’etiqueta com a símbol de garantia de qualitat i de comerç.

Les etiquetes m’han permès ubicar el nom del joc en diferents espais i m’asseguren sempre la seva visibilitat.

També s’utilitzen les etiquetes per a ubicar altres texts donant unitat al conjunt sense perdre eficàcia lectora.

02_-JOC-VNG-targetes

La tipografia i els texts principals s’han creat de forma gestual per potenciar la idea de “joc” en realitzar precisament un joc amb la forma, color i ubicació de les lletres.

Gamma cromàtica

Una de les primeres coses que vaig fer en començar a dissenyar el joc va ser buscar la vista aèria de Vilanova per traçar el mapa del taulell de joc, i em vaig adonar que Vilanova tenia uns colors dominants: el blau del mar, el torrat de la sorra i els turons i el granat i rosats de les taulades i les façanes dels edificis. Vaig veure que amb aquesta gamma restringida de colors podia dibuixar sense problemes tots els edificis dels protagonistes, així que vaig decidir treballar només amb aquests tons. El resultat és alegre però alhora suau i elegant.

04_-JOC-VNG-Regles

Estil. La irregularitat

Finalment només quedava marcar l’estil dels elements del joc i el tractament dels edificis dels protagonistes. No tenia personatges físics, però volia que el joc respirés dinamisme, així que vaig decidir potenciar la irregularitat. Els texts i els elements gràfics estan dins de peces rectangulars irregulars i sempre diferents.

08_-JOC-VNG-targetes

Per altra banda, els edificis tenen tots els detalls, proporcions i trets característics reals, però se’ls hi ha donat irregularitat per fugir d’un aire més tècnic o arquitectònic que podrien fer avorrit visualment el joc.

03_-JOC-VNG-Quim-pa

Elements identificadors de la ciutat

Aquest projecte m’ha permès mirar i edificis de Vilanova, observar de nou el que és quotidià, però amb ulls de dibuixant. Ha estat com redescubrir l’entorn i oferir la meva petita versió de la ciutat.

He volgut representar tots aquells elements més representatius i simbòlics a nivell arquitectònic de la nostra ciutat, deixant de banda altres aspectes i centrant tota l’atenció en l’entorn urbanístic.

La textura del mosaic del terra de la plaça de la Vila li dóna un toc molt vilanoví, així com el perfil de la Pasífae a la portada i els bitllets, la façana marítima o les esglésies de Sant Antoni i Sta. Maria de la Geltrú. Tots aquests elements fan que el joc sigui molt reconeixible per qualsevol habitant de Vilanova i la Geltrú i el faci sentir com a propi.

Diapositiva36

Taulell de joc

El taulell es basa en una simplificació del mapa de la ciutat que, tot i que no respecta exactament les proporcions, sí que situa els elements principals de la ciutat. Els elements emblemàtics i els protagonistes estan sobredimensionats, però el conjunt permet treballar perfectament l’orientació i la situació espacial de la ciutat mentre es juga.

01_-JOC-VNG-taulell

Jugabilitat

El mecanisme del joc consisteix a comprar, vendre i invertir en diferents negocis de la ciutat. El taulell de joc reprodueix el mapa de Vilanova i la Geltrú i situa els diferents protagonistes a l’espai.

Les targetes de destí ens indiquen els diferents comerços protagonistes i ens marquen el proper objectiu a aconseguir per a tots els jugadors. El jugador que, tirant els daus i seguint els recorreguts marcats, arriba primer al comerç serà el qui tingui dret a compra. Guanya aquell jugador que aconsegueix tenir primer 7 targetes en propietat i torni a la seva casella de sortida.

Al taulell trobem dos tipus de carrers, els de color blau, on s’avancen les caselles que han sortit a la tirada de daus d’una en una i els carrers vermells, on s’avança comptant les caselles de dues en dues.

Al llarg del recorregut també trobem caselles amb punts de diners, on, quan un jugador hi cau, rep de la banca diners, i els punts sorpresa, on el jugador ha d’agafar una targeta sorpresa i seguir les instruccions.

Un divertit joc recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys i per un mínim de 2 jugadors i un màxim de 6.

06_-JOC-VNG-

05_-JOC-VNG-

Bé… i aquí està el resultat!! Espero que us agradi molt i que tothom el gaudeixi tant com jo he gaudit fent-lo.

07_-JOC-VNG-

 

Més informació a l’article de l’Eix Diari.

Spot de Canal Blau TV  https://vimeo.com/148481389

Notícia Canal Blau TV _ 11 DE DESEMBRE DE 2015   http://bit.ly/1lAIXEa

Entrevista al programa de ràdio FÒRMULA MATÍ   https://play.uwhisp.com/LaFormulaMati/joc-vilanova-i-la-geltru