CASUAL _ necklace

Collaret-Casual---Gloria-Fort

Ens segueix interessant el reciclatge… i ens segueixen apassionant els nostres vells i espatllats texans que ens han acompanyat en tantes aventures inoblidables … així que… Per què no donar-los una segona oportunitat? La tela vaquera és versàtil i admet sempre creacions originals i molt combinables amb les nostres peces més casual. Aquest collaret donarà un toc especial a qualsevol samarreta bàsica i combinarà a la perfecció amb les nostres peces vaqueres. La diversitat de materials i les plomes, tan de moda, li aporten un plus d’originalitat i glamour. Tria tons similars o combina materials molt contrastats per a crear una peça més colorista.

Material

Boles llises de vidre transparent de 3 mm de color blau marí i blau clar

Serrell de ploma de gall de color gris fosc amb plomes de 10 a 15 cm de llarg

Lli de 0,8 mm color blau marí

Anelles de metall llises de 6 x 2,5 mm i forat de 4 mm

Cola

Tisores

Texans vells

Fil i agulla de cosir

Muntatge

Tallar camals dels texans a tires d’uns 4 o 5 mm d’amplada i unir els extrems de 3 tires de texà per fer dues trenes, un d’uns 30 cm i l’altra de 40 cm.

Enfilar 3 o 4 anelles de metall en algunes de les tires de texà.

Fer dues trenes amb el fil de lli de color blau marí, una de 26 cm i una altra de 34 cm. En aquest cas hem utilitzat dos fils de lli per a cada bri de la trena.  

A continuació, ordenar alternant les trenes de jeans, les trenes de lli, les tires amb anelles, les boles llises de vidre de color blau clar i blau marí i unes 10 tires de vaquer. Podem aconseguir un collaret amb més o menys volum afegint o traient tires de texà fins a obtenir la mida del collaret que més ens agradi. Utilitzar les tires més curtes a la part superior i allargar-les de forma progressiva cap avall.

Unir les tires amb unes puntades de fil per ambdós extrems procurant que les tires quedin més o menys ordenades i en forma d’U.

Col·locar una cinta de davant de color blau de 1,5 m al centre de l’U formada per les tires que hem unit. Unir a les altres tires amb unes puntades de fil a banda i banda.

Afegir a un dels costats el serrell de plomes de gall i fixar també amb unes puntades. Tallar les tires sobrants dels dos extrems de manera esglaonada, excepte la tira d’ant que hem incorporat i que ens servirà per realitzar el nuat del collaret.

Realitzarem un encordat amb el fil de lli sobre les tires retallades. Començarem amb un nus simple sobre d’on hem unit totes les tires i anirem enroscant el fil per sobre de les tires retallades. El cilindre de corda anirà disminuint de mida progressivament. Estrènyer bé el fil en cada volta perquè el encordat quedi ben espès i regular. Seguir enroscant el fil fins a cobrir completament totes les tires. Repetir l’altre costat.

Per a rematar el fil podeu fer un nus simple i posar una gota de cola per assegurar que el nus no es desferà.

Rematar els extrems de la tira de davant posant una anellade metall llisa i fent un nus simple.

Casual-process-_-Gloria-Fort

 

Casual-collaret-Gloria-Fort