BRACHYCHITON _ necklace

Collaret-BRACHYCHITON-Gloria-Fort

El collaret BRACHYCHITON està realitzat amb la closca del fruit de l’arbre arbre brachychiton populneus, popularment anomenat arbre ampolla, braquiquíton o Kurrajong. Aquest arbre caducifoli, originari d’Austràlia, s’ha convertit en una planta molt comuna a causa que la seva arrel és molt resistent i la seva utilització com a arbre ornamental el que l’ha convertit en habitual en parcs i jardins de moltes poblacions. El seu fruit, resistent i irregular, ens servirà de recipient per contenir perles barroques naturals i pedres d’àgata, encara que es pot personalitzar fàcilment el disseny utilitzant altres tipus de pedres o abaloris.

Collaret-Brachychiton-6-_-Gloria-Fort

 

Material

Cordó de cotó d’1 mm de color marró fosc

Caputxó de zamak en forma de campana amb trepant de 4.8mm de color or vell

Tanca per cuir de color or vell

Caputxó de zamak en forma rectangular amb trepant superior de 3.5mm de color or vell

Perla cultivada barroca de color blanc trencat de 8-10mm forat 2mm

Pedres de Àgata

Alicates de tallar

Cola

Tisores

Muntatge

Buidar la closca de Brachychiton de les seves llavors, però amb cura de no tocar massa les llavors amb les mans, ja que pot produir picor. Eliminar els dos extrems de la closca amb les alicates de tallar.

Mesurar 90 cm de cordó i doblegar 6 llargs de la mateixa mida sense tallar el cordó. Tallar només l’extrem final.

Posar cola a l’interior de la closca. Introduir als 6 cordons doblegats pel centre a l’interior de la closca pressionant lleugerament fins que quedin enganxats.

 Afegir cola i omplir la closca amb les perles i les pedres d’àgata, encara que pots utilitzar la pedreria que més t’agradi. Pressionar cada peça fins que quedi ben enganxada i repetir l’operació amb cada pedra fins omplir la closca completament.

Enfilar el caputxó en forma de campana en els 6 cordons d’un costat. Per enfilar diversos cordons alhora de forma fàcil podeu fer servir un altre tros de cordó. Passar un cordó per l’interior dels extrems doblegats. Us serà molt més fàcil introduir només els dos extrems del cordó doblat i en tirar suaument enfilareu tota la resta.

Posar cola en un dels extrems de la closca i enganxar el caputxó a l’extrem. Pressionar lleugerament fins que quedi perfectament adherit.

Fer un nus simple amb tots els cordons a continuació del caputxó. Introduir l’escuradents a l’interior del nus i apropar-lo cap a la peça mentre estirem dels cordons per tancar el nus. D’aquesta manera és molt més fàcil situar el nostre nus amb més precisió.

Medio nudo

Repetir els mateixos passos amb el caputxó rectangular. Fer diversos nusos al llarg del cordó, d’aquesta manera podreu ajustar la longitud del vostre collaret nuant o desfent els nusos segons us convingui.

Repetir els mateixos passos a l’altra banda del collaret. Tallar els cordons a la mida que més us agradi i enganxar la tanca de ganxo en els dos extrems per acabar el collaret.

Res més bonic que els elements naturals per realitzar els nostres dissenys de bijuteria, que es convertiran en peces molt personals i úniques!   

Brachychiton-process-_-Gloria-Fort