BOHO _ basket bag

CISTELL-BOHO-Gloria-Fort

Els cabassos de vímet són un clàssic… ideals per a la platja i perfectes per a qualsevol ocasió. Però els cistells decorats són sens dubte el hit d’aquest estiu i s’han convertit en imprescindibles, per aquesta raó no pots deixar passar l’ocasió de decorar d’una forma personal el teu cabàs estiuenc amb un altre dels top ten de la temporada, els serrells. Materials com l’antelina, el galó de tons caquis, rosats i torrats naturals juntament amb els medallons plans de peltre en or vell donen al conjunt un toc BOHO. L’estil Boho recull tots els estilismes d’inspiració bohèmia i hippie, però amb un toc de glamur. A més, podràs adaptar el disseny a qualsevol grandària i forma de cabàs i cobrir només un costat del teu cistell o les dues cares del cabàs, com més t’agradi.

Boho-capazo-Gloria-Fort

Material

Antelina de 3×1,4 mm de diferents colors

Galó acrílic o cinta de 17 mm

Medalles amb forat superior

Anelles rodones de 8×0,9 cm

Xafes de llautó de 4mm

Cola per teixits

Cinta marró de 2 cm o cinta de biaix marró

Tisores

 

Muntatge

Talla 3 tires de 50 cm d’antelina i posa una mica de cola en els extrems per mantenir els cordons junts. Realitza 2 trenes de 3 caps de la mateixa longitud que la cinta de galó combinant els colors com més t’agradi.

Talla un tros de feltre de 35×8 cm. Posa cola en la part de darrere de la cinta de galó i enganxa sobre el feltre alineant-la amb l’extrem superior. A continuació, encola de la mateixa forma una de les trenes.

Contínua encolant la resta de les cintes i la trena alternant-les. Pressiona lleugerament i deixa assecar la cola fins que quedin ben adherides.Posa cola en la part de darrere de les tires de antelina i enganxa-les al centre de les cintes de galó. Col·loca la cinta d’antelina amb les xafes sobre la cinta central.

Talla 1 tira d’antelina de 50 cm que ens servirà de base i 60 tires de 30 cm cadascuna per realitzar els serrells. Per col·locar cadascun dels serrells realitzarem un nus d’alosa. El nus d’alosa és un dels nusos bàsics o d’inici de macramé.

Ligada del vaquero

Seguir nuant de la mateixa forma les 60 tires de antelina per formar el serrell.

Insereix una anella rodona en 9 medalles de peltre de color oro vell i col·loca una anella amb una medalla en la cinta de base cada 6 nusos a partir d’un dels extrems.

Posa cola en la part de darrere de la cinta de base amb els nuats i encola el serrell a continuació de l’última cinta deixant una mica d’espai entre l’extrem de la tela i el primer nus del serrell per poder col·locar la cinta en l’extrem. Retalla el feltre sobrant per la part de darrere.

Talla un tros d’uns 8 cm de cinta ampla o biaix i encola a la part de davant deixant sobresortir la meitat de la cinta.

Posa cola en els dos extrems i doblega cap a dintre. Finalment, posa cola en l’altra meitat i enganxa. Talla el sobrant de l’altre extrem i realitza els mateixos passos a l’altre costat.

Enganxa la peça centrada en el cistell de vímet per acabar la decoració del cabàs. Si ho desitges, repeteix els mateixos passos per a l’altra cara del cistell.

Boho-process-_-Gloria-Fort