ASYMMETRIC _ necklace

Collaret-ASYMMETRIC-Gloria-Fort

El collaret ASYMMETRIC està realitzat amb cordó de lli natural i peces metàl·liques buides sense pintar de diferents mides i formes geomètriques. La disposició asimètrica de les peces, l’acabat mat i rústic dels materials i el nuat converteixen aquest collaret en un disseny molt modern i vistós. La tanca, realitzada amb el mateix cordó nuat i una de les peces del collaret fa que el conjunt tingui harmonia i coherència en les formes. Aquest tipus de tancament també pot ser utilitzat per a altres collarets i polseres.

Material

Lli de 0.8 mm

Pinyó de metall buit de 26 mm de color platejat sense pintar

Disc de metall buit de 20 mm de color platejat sense pintar

Disc de metall buit de 34 mm de color platejat sense pintar

Quadrat de metall de 19mm de color platejat sense pintar agulla llanera

Adhesiu de cianocrilat

Tisores

 

Muntatge

Tallar 20 tires de 1,50 m cadascuna de cordó de lli i doblegar-les per la meitat formant una anella al centre. Subjectar els cordons nuant un tros de cordó just al centre.

Tallar una cordó de 3 m i doblegar un dels extrems a uns 20 cm. Col·locar el bucle en direcció contrària a l’anella per crear un nus escorredor.

Amb l’extrem llarg del cordó, donar diverses voltes sobre tots els altres cordons en direcció contrària de l’anella. Introdueir el cordó per l’interior del bucle i estirar els dos extrems del cordó per tancar el nus.

Un cop acabat el nus escorredor, retirar el cordó que subjectava els cordons i començar el nuat de l’anella. Per realitzar-lo, passar el cordó més llarg que ha quedat del nus escorredor per l’interior de l’anella i tot seguit entre l’anella i el bucle que ha format el cordó. Estirar suaument per realitzar el primer nus.

Repetir el nuat al voltant de tota l’anella. Enfilar el cordó sobrant a l’agulla llanera i travessar el nus escorredor. Afegir el cordó sobrant a la resta de cordons del collaret.

Realitzar un nus simple amb tots els cordons a uns 25 cm de l’extrem de l’anella. Prendre 3 cordons i fer un nus simple a aproximadament 1 cm del nuat. Inserir una de les peces de metall amb l’ajuda de l’agulla llanera i realitzar un altre nus simple a continuació. Per situar els nusos amb més precisió pots utilitzar l’agulla dins el nus per desplaçar-lo.

Col·loca de la mateixa manera la resta de les peces metàl·liques, alternant la posició i les formes com més us agradi.

Realitzar un altre nus simple a continuació de les peces metàl·liques tornant a unir tots els cordons.

Enfilar un tros de cordó a l’agulla llanera i inserir un pinyó buit. Donar diverses voltes de cordó al voltant dels altres cordons i per l’interior de la peça de metall. Tensar el cordó i lligar a la part posterior. Posar una gota de cola per fixar el nus i tallar el cordó sobrant.

Doblegar els cordons i amb un altre tros de cordó realitzar un nus escorredor seguint els mateixos passos que hem realitzat en l’altre costat.

Quan tinguem la longitud del nuat desitjada, tallar els extrems dels cordons. Donar un parell de voltes més al nus escorredor per ocultar les puntes, introduir l’extrem a la llaçada i estirar per tancar el nus. Posar una gota de cola en tots els nusos i tallar els extrems de cordó sobrants per acabar el collaret.

I pots realitzar-lo amb els colors de lli que més t’agradin … un complement perfecte !!

Asymmetric-process-_-Gloria-Fort

 

Collaret-2-ASYMMETRIC-Gloria-Fort