MORSE _ necklace

El collaret MORSE és molt senzill de realitzar i el podreu personalitzar amb molta facilitat. El codi Morse és un alfabet segons el qual cada lletra o número és transmès mitjançant ratlles o punts i que va ser inventat per a les transmissions telegràfiques , encara que actualment encara és utilitzat pels radioaficionats. Nosaltres farem servir tubs metàl·lics per a representar les ratlles i boles per als punts. Per separar cadascuna de les lletres realitzarem un doble nus. Seguint aquest sistema tan simple podrem escriure els missatges, textos, dates o el que més ens agradi i convertir-los en el nostre collaret amb més missatge.

Material

Cordó de cua de rata d’1 mm

Tub fi 23 x 200 mm.

Boles metàl·liques de 4 mm amb forat de 1 mm.

Tanca mosquetó muntat petit amb terminals de 3×4 mm.

Alicates pla

Tisores

GLORIA morse

Muntatge

Escollir el color de cua de rata o cordó d’1 mm que més t’agradi i començar per enfilar les peces de la primera lletra del teu missatge seguint l’esquema del codi Morse.

morse_codigo

Verificar la posició de les peces de cadascuna de les lletres.

Per separar cadascuna de les lletres farem un doble nus. En primer lloc, enrotllar dues vegades el cordó al voltant del nostre dit. Passar el cordó pel centre i tirar com ho faríem passa fer un nus simple. Procurar que el nus quedi el més a prop de les peces possible per evitar que es desplacin.

Continuar afegint les peces de la resta de lletres i realitzar el nus doble per separar cadascuna de les lletres fins a compondre la paraula desitjada. Podeu compondre un sol cordó amb una paraula, com el vostre nom o alguna data assenyalada o combinar diversos cordons per compondre missatges més llargs.

Ordenar les diferents paraules de menys a més i alinear els nusos finals d’un dels costats.

Nuar els cordons junts amb un nus simple i repetir els mateixos passos a l’altra banda.

Prendre la mesura que desitgem que tingui el nostre collaret i tallar els cordons perquè quedin tots de la mateixa mida.

Posar els cordons de cua de rata en el terminal de la tanca muntada de mosquetó i aixafar un dels costats amb l’ajuda de les alicates plans. Realitzar la mateixa operació amb l’altre costat del terminal i prémer bé amb les alicates per subjectar bé els cordons i acabar el collaret.

També podeu utilitzar la mateixa tècnica per a realitzar polseres … superfàcil !!

morse-process-_-gloria-fort