NAYELI _ necklace

Collar-NAYELI-Gloria-Fort

El collaret NAYELI té una peça central realitzada amb la tècnica del Brick Stitch, punt maó o també anomenat punt Comanche. És una tècnica molt utilitzada per a la creació de complements per les tribus natives d’Amèrica del Nord, veritables mestres en el teixit de rocalla. NAYELI és un nom femení d’origen americà natiu i que significa “t’estimo “. La peça central d’aquest bonic collaret es complementa amb una petita borla de cotó i amb un doble collaret amb un encast central realitzat amb boles de vidre. Un complement que pots personalitzar amb una àmplia gamma de colors.

Material

Cilindre Toho treasure o Miyuki delica de 11/0 de 4 colors diferents

Encast amb anella daurat de 40×0,8mm

15 Boles de vidre de 4 mm

Cadena

Anelles rodones de 5 mm

Borla de cotó de 16 mm

Tanca de mosquetó

Fil per Miyuki

Agulla de cosir fina

Alicates pla

Alicates d’encastar

Alicates de tallar

Tisores

 

Muntatge

Enfila una agulla fina a cada extrem del fil i insereix el primer cilindre introduint les dues agulles pel seu interior. Estira dels extrems i situa el cilindre a la meitat del fil.

Començarem el penjoll per la fila central. Insereix un total de 26 cilindres seguint l’esquema, de dreta a esquerra, creuant cada vegada les agulles en direccions oposades per l’interior de cada un dels cilindres.

Nayeli esquema 01

1a-fila

Enfila a l’agulla els dos següents cilindres seguint l’esquema i passa l’agulla per sota del fil que va del cilindre 1 al 2. Passa l’agulla de baix a dalt per l’interior del segon cilindre que hem enfilat. D’aquesta manera farem els augments en cada fila.

Nayeli esquema 02

2a-fila1

Enfila el següent cilindre i introdueix l’agulla entre el fil que subjecta els cilindres 2 i 3 i torna a inserir l’agulla dins el mateix cilindre de baix a dalt. Repeteix de la mateixa manera fins a teixir tots els cilindres de la fila.

Nayeli esquema 03

2a-fila2

Per començar la fila següent, passarem l’agulla en ziga-zaga per l’interior dels cilindres fins a situar-nos en l’inici de la següent fila. D’aquesta manera farem les disminucions de cada fila.

Nayeli esquema 04 copia

Seguir teixint de la mateixa manera fins a completar la següent fila seguint l’esquema.

Triangle-esquema

Per realitzar l’augment la següent fila, enfila l’últim cilindre i passa l’agulla pel mateix lloc que en el cilindre anterior. Repeteix els mateixos passos fins a completar la meitat de l’esquema. Per rematar el fil, passa l’agulla en diverses direccions per l’interior dels cilindres i talla el fil sobrant.

Agafa l’agulla enfilada que ens ha quedat de la fila central i realitza de la mateixa manera l’altra meitat del penjoll.

Passa una anella a la part superior de la borla de cotó i introdueix-la a l’interior del cilindre de l’extrem inferior del penjoll. Tanca l’anella amb l’alicates pla.

Col·loca una anella a l’interior dels cilindres dels dos extrems del penjoll.  Enfila 4 boles de vidre a l’encast i realitza una anella a l’altre extrem amb l’alicates d’enfilar.

Talla 26 cm de cadena i munta l’encast amb les boles amb un extrem a l’anella del penjoll i en l’altre la cadena.

Enfila 7 boles de vidre en un altre encast i fes una anella en l’altre extrem amb les alicates d’enfilar. Talla un tros de cadena de 24 cm i col·loca a l’anella de l’encast amb l’alicates pla. Repeteix els mateixos passos a l’altra banda del collaret.

Col·loca la tanca de mosquetó unint les dues cadenes en els extrems per acabar el collaret.

Nayeli-process-_-Gloria-Fort