NAYELI _ necklace

Collar-NAYELI-Gloria-Fort

El collaret NAYELI té una peça central realitzada amb la tècnica del Brick Stitch, punt maó o també anomenat punt Comanche. És una tècnica molt utilitzada per a la creació de complements per les tribus natives d’Amèrica del Nord, veritables mestres en el teixit de rocalla. NAYELI és un nom femení d’origen americà natiu i que significa “t’estimo “. La peça central d’aquest bonic collaret es complementa amb una petita borla de cotó i amb un doble collaret amb un encast central realitzat amb boles de vidre. Un complement que pots personalitzar amb una àmplia gamma de colors.

Material

Cilindre Toho treasure o Miyuki delica de 11/0 de 4 colors diferents

Encast amb anella daurat de 40×0,8mm

15 Boles de vidre de 4 mm

Cadena

Anelles rodones de 5 mm

Borla de cotó de 16 mm

Tanca de mosquetó

Fil per Miyuki

Agulla de cosir fina

Alicates pla

Alicates d’encastar

Alicates de tallar

Tisores

Trobaràs el material utilitzat en aquest link: Antiga Casa Sala

Muntatge

Enfila una agulla fina a cada extrem del fil i insereix el primer cilindre introduint les dues agulles pel seu interior. Estira dels extrems i situa el cilindre a la meitat del fil.

Començarem el penjoll per la fila central. Insereix un total de 26 cilindres seguint l’esquema, de dreta a esquerra, creuant cada vegada les agulles en direccions oposades per l’interior de cada un dels cilindres.

Nayeli esquema 01

1a-fila

Enfila a l’agulla els dos següents cilindres seguint l’esquema i passa l’agulla per sota del fil que va del cilindre 1 al 2. Passa l’agulla de baix a dalt per l’interior del segon cilindre que hem enfilat. D’aquesta manera farem els augments en cada fila.

Nayeli esquema 02

2a-fila1

Enfila el següent cilindre i introdueix l’agulla entre el fil que subjecta els cilindres 2 i 3 i torna a inserir l’agulla dins el mateix cilindre de baix a dalt. Repeteix de la mateixa manera fins a teixir tots els cilindres de la fila.

Nayeli esquema 03

2a-fila2

Per començar la fila següent, passarem l’agulla en ziga-zaga per l’interior dels cilindres fins a situar-nos en l’inici de la següent fila. D’aquesta manera farem les disminucions de cada fila.

Nayeli esquema 04 copia

Seguir teixint de la mateixa manera fins a completar la següent fila seguint l’esquema.

Triangle-esquema

Per realitzar l’augment la següent fila, enfila l’últim cilindre i passa l’agulla pel mateix lloc que en el cilindre anterior. Repeteix els mateixos passos fins a completar la meitat de l’esquema. Per rematar el fil, passa l’agulla en diverses direccions per l’interior dels cilindres i talla el fil sobrant.

Agafa l’agulla enfilada que ens ha quedat de la fila central i realitza de la mateixa manera l’altra meitat del penjoll.

Passa una anella a la part superior de la borla de cotó i introdueix-la a l’interior del cilindre de l’extrem inferior del penjoll. Tanca l’anella amb l’alicates pla.

Col·loca una anella a l’interior dels cilindres dels dos extrems del penjoll.  Enfila 4 boles de vidre a l’encast i realitza una anella a l’altre extrem amb l’alicates d’enfilar.

Talla 26 cm de cadena i munta l’encast amb les boles amb un extrem a l’anella del penjoll i en l’altre la cadena.

Enfila 7 boles de vidre en un altre encast i fes una anella en l’altre extrem amb les alicates d’enfilar. Talla un tros de cadena de 24 cm i col·loca a l’anella de l’encast amb l’alicates pla. Repeteix els mateixos passos a l’altra banda del collaret.

Col·loca la tanca de mosquetó unint les dues cadenes en els extrems per acabar el collaret.

Nayeli-process-_-Gloria-Fort