CORD _ necklace

Collar-CORD-2-Gloria-Fort

El collaret CORD està realitzat utilitzant únicament cordons de diferents mides i colors. Utilitzarem el teler per entreteixir els diferents cordons i crear la peça central del collaret. El resultat és lleuger, original i molt afavoridor. Podràs personalitzar el disseny utilitzant diferents colors o col·locant el cordó principal de diferents formes. Es tracta d’una tècnica amb una infinitat de possibilitats que t’encantarà.

Material

Cordó sintètic d’1 mm de 6 colors diferents

Cordó de cotó de 4 mm

Teler

Agulla gran ull o agulla llanera

Cola de cianocrilat

Tisores

 

Muntatge

Talla 12 trossos d’1,5 m cadascun de cordó d’1 mm. Realitza un nus simple a una distància de 50 cm d’un dels extrems amb tots els cordons junts.

Medio nudo

Realitza un altre nus simple amb tots els cordons a una distància de 37 cm del primer. Realitza 8 cm de trenat a continuació d’un dels nusos.

Talla un tros de cordó d’1 mm del color que més t’agradi i realitza un nus corredís a continuació del trenat. Per fer el nus corredís, doblega un extrem del cordó formant una anella i col·loca’l sobre dels altres cordons. Amb un dels extrems, realitza diverses voltes al voltant dels altres cordons. Passa l’extrem del cordó pel centre de l’anella que ha format el cordó doblat. Estira dels dos extrems del cordó per estrènyer el nus.

01_Nudo corredizo02_Nudo corredizo03_Nudo corredizo04_Nudo corredizo

Donar més o menys voltes depenent del llarg que vulguem el nus. En aquest cas hem fet un total de 15 voltes. Posa una gota de cola en els extrems i talla el cordó que sobresurt del nus corredís.

Realitza un nus corredís de la mateixa forma i mida i a la mateixa distància de l’altre nus. Col·loca els dos nusos corredissos el més a prop possible a la part superior del teler i posa un cordó en cadascuna de les ranures de la peça superior.

Passa els cordons per les ranures de la peça inferior del teler ben alineats. Quan tinguis nuats els cordons i distribuïts de forma longitudinal en les ranures del teler, lliga 12 dels cordons en cada pivot i gira per tibar els fils.

Talla un tros de cordó d’1 mm i enfila l’agulla. Comença a teixir passant el fil per sobre i per sota dels fils tensats de l’ordit al teler a uns 7,5 cm de la peça superior amb ranures del teler. En tornar, passa per sota el fil que en la volta anterior has passat per sobre i per sobre la qual has passat per sota, tal com es mostra en l’esquema. Realitza 4 voltes de teixit.

Tejido plano esquema

Junta bé els fils i subjecta’ls amb unes puntades amb fil del mateix color perquè no es desplacin. Cus només els fils de la trama horitzontal i deixa lliures els verticals perquè puguin desplaçar-se més endavant.

Talla un tros de cordó de cotó de 4 mm i realitza un nus corredís de 8 voltes en un dels extrems. Teixeix el cordó gruixut passant per sobre i per sota de l’ordit com en les voltes anteriors. Passa el cordó d’1 mm per sobre o per sota del cordó de 4 mm, segons la volta, i teixeix 4 voltes més amb el cordó d’1 mm.

Pren el cordó de cotó i teixir-lo en sentit contrari de manera que quedi formant una ziga-zaga. Repeteix el mateix procediment de 4 voltes amb el cordó fi i una amb el cordó gruixut fins a completar 5 voltes del cordó gruixut. Acaba amb 4 voltes del cordó d’1 mm.

Lliga tots els cordons de l’ordit junts amb un nus corredís de 18 voltes. Treu els cordons de les ranures del teler i estira dels cordons verticals per igualar la seva longitud. Talla els cordons de la borla inferior per acabar el collaret.

Cord-process-_-Gloria-Fort

One thought on “CORD _ necklace

  1. Retroenllaç: Picks of the Week for August 5, 2016 | Hands Occupied

Els comentaris estan tancats.