NEST _ ring, earrings & necklace

Anell-NEST-Gloria-Fort

El disseny NEST està realitzat amb “mig punt” de ganxet, combinant dos colors de cordó per crear una petita cavitat de punt, semblant a un “niu”, que ens servirà per albergar els diferents tipus de boles, perles o pedres que vulguem utilitzar. Aquest punt bàsic ens servirà per a fer, mitjançant el mateix procediment, l’anell i les arracades a joc. Seguint la mateixa tècnica i fent el mateix amb diferents colors i mides podrem realitzar també altres peces, com el collaret, que podreu personalitzar amb múltiples combinacions de colors i disposicions.

Coodinat2-NEST-Gloria-Fort

Material

Cordó sintètic de 1 mm de diferents colors

Perles cultivades de 5mm en blanc i gris

Granadura, rocalla, Miyuki o Toho de colors variats

Anell amb base rodona de 10 mm

Arracades amb base plana de 8 mm i pressió

Tanca muntada mitjana amb terminals de 3×5 mm

Cola

Agulla i fil dels mateixos colors

Agulla llanera

Ganxet del número 2

Tisores

Muntatge

Començar amb un “llaç màgic” embolicant el cordó al voltant de 2 dits per fer una anella deixant una punta solta. Inserir el ganxet a través de l’anella, de davant cap enrere. Quedarà una baga de cordó a l’agulla de ganxet.

01_Lazo mágico

Agafar una altra baga del cordó i passar-la per l’interior de la baga que ens ha quedat a l’agulla de ganxet.

02_Lazo mágico

Teixir en “punt mig” un total de 4 punts. Per teixir el “punt mig ” passar el ganxet pel primer punt de l’anella, fer una baga i treure el fil a través del punt, queden dues bagues al ganxet. Tornar a fer la baga i passar el fil a través dels dos punts.

04_Lazo mágico

Abans de tancar la volta, estirar la punta del cordó per tancar el llaç.

05_Lazo mágico 4 puntos

Tancar amb un “punt baix” i pujar amb un punt de cadeneta.

01_Punto enano02_Punto enano

Realitzar 2 mitjos punts en cada punt de la volta anterior. En finalitzar la segona volta tindrem un total de 8 punts. Realitzar la següent volta segons l’esquema.

Diagrama Nest

Continuar teixint segons el diagrama les dues següents voltes. A la segona volta augmentarem cada dos punts i acabarem la volta amb 12 punts. A la tercera volta farem un de doble cada tres punts i acabarem la volta amb un total de 16 punts. En acabar, tallar el cordó deixant un tros llarg que ens servirà per unir les dues peces.

Repetir els mateixos passos amb el cordó d’un altre color, però començant amb 5 punts, tindrem 10 a la primera volta, 15 a la segona i 20 en la tercera. Així obtindrem una peça una mica més gran que anirà a l’exterior. Tallar el cordó de la segona peça i rematar l’extrem amb l’agulla llanera.

Girar la segona peça i col·locar la primera al seu interior. Unir les dues peces donant unes puntades al voltant amb el cordó de la primera peça que hem deixat més llarg.

Amb l’agulla fina i el fil, cosir les perles, la rocalla txeca i el granit, muyuki, Toho o delicas dels colors que més ens agradin de forma irregular a l’interior de la cavitat. Donar dues o tres puntades en cada peça per que quedin ben subjectes.

Enganxar la base d’anell a la part posterior pressionant lleugerament fins que quedi ben fixada.

Podeu fer les arracades a conjunt seguint els mateixos passos però fent només les dues primeres voltes de l’esquema i reemplaçant la base d’anell per la base d’arracada amb pressió per la part posterior.

Per al collaret podeu combinar diferents colors i mides de peces. Només heu de unir-les i cosir la pedreria on més us agradi.

Per fer la cadeneta, prendre 1 cordó doblegat. Inserir l’agulla de ganxet on vulguem fixar la nostra cadena i fer el punt d’inici amb el ganxet. Seguir teixint el punt de cadeneta fins a obtenir el llarg desitjat.

02_Cadeneta

Amb l’alicates pla, posar la tanca de mosquetó a tots dos extrems de la cadeneta per acabar el collaret.

Nest-process-_-Gloria-Fort

Coodinat-NEST-Gloria-Fort