SPIRAL _ necklace

Collaret-SPIRAL-Gloria-Fort

El collaret SPIRAL utilitza la tècnica del ganxet d’una manera molt original i innovadora. Les peces allargades es formen teixint rectangles de ganxet a mig punt que, en estirar dels seus extrems, s’enrotllen sobre si mateixos creant petites espirals. A més, podem destacar la forma espiral afegint granet de diferents colors que podreu personalitzar com més us agradi. Una tècnica molt versàtil que us permetrà realitzar polseres o collarets combinant diferents colors de cordons, granet i ajustant la longitud del vostre collaret com més us agradi.

Spiral-detall-necklace-Gloria-Fort

Material

Cordó sintètic d’1 mm

Granet o boles de 3 mm de diferents colors

Agulla llanera

Ganxet del número 2 – 1/2

Tisores

Muntatge

Posa una mica d’esmalt d’ungles o cola a l’extrem del cordó i deixa assecar fins que la punta s’endureixi. Enfila 15 rocalles de cada color al cordó. En aquest cas hem utilitzat 4 colors diferents alternats i hem repetit el mateix ordre dels colors 3 vegades per realitzar un total de 12 espirals, però podeu enfilar la quantitat de rocalles necessàries per a realitzar la longitud que vulgueu per al vostre collaret com us explicaré una mica més endavant.

Un cop enfilades les rocalles necessàries, comença realitzant 15 punts de cadeneta. Per realitzar cada cadena agafa una baga amb l’agulla de ganxet i passa-la través del punt que hi ha a l’agulla.

01_Cadeneta

Realitza 15 punts de cadeneta inserint una rocalla en cada punt. Per inserir les rocalles a la labor, acosta una rocalla al punt de l’agulla i realitza la baga de la cadeneta fixant la rocalla en el punt.

03_Cadeneta bola

Realitza un punt de cadeneta per pujar i contínua a punt mig. Per fer el punt mig, insereix l’agulla de ganxet en el punt de la part de darrere de cada rocalla, pren una baga al ganxet i passa-la per l’interior del punt. Quedaran dues bagues a l’agulla.

01_Medio-punto 02_Medio-punto

Agafa una altra baga amb el ganxet i passa-la per les dues bagues següents. D’aquesta manera ja queda el punt mig tancat. Repeteix 15 vegades a cada fila.

03_Medio punto04_Medio punto

Realitza un total de 8 voltes en punt mig repetint els mateixos passos.

Per crear l’espiral només hauràs d’estirar dels extrems oposats del rectangle de ganxet perquè es caragoli sobre si mateix formant l’espiral de crochet.

Cada tram d’espiral mesura 11 cm de longitud i són necessaris 4 m de cordó i 15 rocalles. D’aquesta manera pots calcular fàcilment la quantitat de material necessari per realitzar la longitud de collaret que més t’agradi. En aquest cas hem fet 12 espirals i el collaret mesura 132 mm. És un collaret del tipus Corda, que és com es diuen els collarets que mesuren més d’1 m de longitud i que permeten donar una o diverses voltes al voltant del coll.

Realitza de la mateixa manera les espirals necessàries per aconseguir la longitud del collaret desitjat.

Nuar el cordó d’inici amb el del final del teixit amb diversos nusos i rematar els cordons passant-los en diverses direccions per l’interior del rectangle final. Tallar el cordó sobrant per acabar el collaret.

Spiral-process-_-Gloria-Fort

One thought on “SPIRAL _ necklace

  1. Retroenllaç: Picks of the Week for September 23, 2016 | Hands Occupied

Els comentaris estan tancats.