ORIGAMI _ collaret

collar-origami-gloria-fort

El collaret ORIGAMI és un delicat disseny inspirat en la tècnica ancestral del plegat de paper japonès. Està realitzat amb la tècnica del brick stitch o punt maó, un enfilat de boles que ens permet realitzar formes irregulars. La peça central pot realitzar-se amb cilindres de Miyuki , Toho, delicas , granadura o rocalla i la podràs personalitzar amb la combinació de colors que més t’agradin . Aquesta peça requereix uns coneixements bàsics d’aquesta tècnica i el resultat és realment delicat. Pots muntar la peça central amb cadena o utilitzar cordons, així com unir diverses peces.

origami-collar-gloria-fort

Material

Cilindre Toho treasure o Miyuki delica de 11/0 de diferents colors

Cadena

Anelles rodones

Tanca de mosquetó

Fil per miyuki

Agulla de cosir fina

Alicates pla

Alicates de tallar

Tisores

Muntatge

Tallar un tros de fil i enfilar una agulla fina a cada extrem. Inserir el primer cilindre introduint les dues agulles pel seu interior. Estirar dels dos extrems i situar el cilindre aproximadament a la meitat del fil.

origami-black-esquema

El dibuix es comença per la fila més llarga indicada en l’esquema amb una fletxa. Inserir un total de 22 cilindres, creuant cada vegada les agulles en direccions oposades per l’interior de cada un dels cilindres. Apartar l’agulla de l’esquerra i continuar amb la de la dreta per a realitzar la següent fila del dibuix.

origami-esquema-01 origami-esquema-01

Enfilar a l’agulla els dos primers cilindres de la següent fila seguint l’esquema i passar l’agulla per sota del fil entre el segon i el tercer cilindre.

brick-stitch-esquema-02origami-esquema-02

Enfilar de nou els dos cilindres en direcció contrària i introduir l’agulla de baix a dalt en el segon cilindre per fixar les peces al seu lloc correcte. D’aquesta manera farem totes les disminucions.

brick-stitch-esquema-04

Enfilar un nou cilindre i introduir l’agulla entre el fil que subjecta els cilindres 3 i 4 i tornar a inserir l’agulla dins el cilindre de baix a dalt. Repetir fins a teixir tots els cilindres de la fila. En arribar al final de la fila, introduir l’agulla per l’interior del penúltim cilindre i pujar per l’interior del cilindre següent formant S per situar el fil en l’inici de la següent fila. D’aquesta manera desplaçarem el fil cap a l’inici de la següent fila.

origami-esquema-05origami-esquema-03

 Girar el treball cap a l’esquerra i introduir els dos primers cilindres de la següent fila. Repetir els mateixos passos a cada fila seguint l’esquema. Teixir de la mateixa manera fins arribar a la fila on hem de realitzar un augment per començar. Els augments es realitzen enfilant els dos primers cilindres de la fila i passant l’agulla entri primer i el segon cilindre i tot seguit per l’interior del segon cilindre de baix a dalt.

origami-esquema-06origami-esquema-05

Continuar teixint augmentant i disminuint seguint l’esquema. En acabar la meitat dreta del dibuix, rematar el fil passant en diferents direccions per l’interior dels cilindres i tallar el fil sobrant.

Agafar l’altra agulla per acabar l’altra meitat del dibuix teixint de la mateixa manera i seguint l’esquema.

Posar una anella rodona a l’interior dels cilindres de la part superior de l’ocell amb l’ajuda del alicates pla. Tallar 2 trossos de cadena d’entre 20 i 24 cm, segons la longitud del collaret desitjada, amb les alicates de tallar.

Introduir un extrem de cada tros de cadena a l’anella de cada costat. Posar la tanca de mosquetó en els extrems de la cadena per acabar el collaret.

origami-process-_-gloria-fort

 

origami-golden-esquema