CUIR _ collaret

collaret-cuir-gloria-fort

CUIR és un collaret geomètric realitzat amb cordó de cuir natural i filferro d’alumini. Mitjançant l’enrotllat del filferro anirem creant les diferents peces que subjecten els cordons de diferents longituds. Aquest sistema d’unió de cordons pot ser utilitzat per crear moltes combinacions en collarets, polseres o arracades. Un disseny que podràs personalitzar combinant els colors de cuir i filferro. La seva forma estructurada en diferents nivells i el nuat amb filferro donen a la peça un cert aire ètnic, alhora que elegant i molt afavoridor.

Material

Cordó de cuir de 4 mm

Filferro d’alumini d’1,5 mm

Tanca de ganxo per a cuir

Cola

Alicates pla

Alicates de tallar

Ganiveta

Muntatge

Tallar un tros de cordó de cuir de 30 cm i un altre de 6 cm amb la ganiveta realitzant un tall recte en vertical i 17 cm de filferro d’alumini amb les alicates de tallar.

Situar el tros petit de cordó a 3 cm de l’extrem del cordó llarg. Aprofitarem la curvatura del cuir per anar situant tots els cordons per la part exterior. Enroscar 6 voltes el filferro al voltant dels dos cordons prop de l’extrem del cordó curt.

Tallar els extrems del filferro en diagonal per la part de darrere i torçar lleugerament els extrems cap a l’interior amb les alicates planes per evitar esgarrinxades. Per no espatllar el filferro amb les alicates, podeu utilitzar un drap o un mocador de paper per cobrir la superfície si fos necessari estrènyer o recol·locar el filferro. Enroscar de la mateixa forma l’altre extrem del cordó curt.

Tallar un cordó de cuir de 16 cm i situar-ho a 4 cm de l’anterior. Unir els dos cordons enroscant el filferro per l’extrem superior de la mateixa forma.

Tallar dos cordons de 10 cm i posar una mica de cola en un dels extrems i pressionar lleugerament els dos cordons fins que quedin units.

Una cop encolats, tallar l’extrem dels dos cordons en diagonal. Tallar 26 cm de filferro, situar els dos cordons units a 4 cm de l’extrem del cordó anterior i enroscar el filferro al voltant dels 4 cordons junts.

Repetir els mateixos passos per realitzar l’altre costat del collaret, tenint en compte que la curvatura del cordó ha de ser cap al costat contrari.

Unir a una distància de 4 cm de l’extrem dels cordons anteriors els dos cordons interiors de cada costat. Realitzar 6 voltes amb 26 cm de filferro de la mateixa forma que hem unit els 4 cordons en el pas anterior.

Repetir l’enroscat amb el filferro unint 4 cordons a cadascun dels costats i finalment tornar a unir els 4 cordons centrals.

Tallar amb la ganiveta els 4 cordons de cada costat en diagonal per formar la punta central.

Posar una mica de cola en la tanca de ganxo, introduir els cordons de manera que el ganxo de la tanca quedi cap amunt i pressionar lleugerament fins que quedi perfectament adherit per acabar el collaret.

cuir-process-_-gloria-fort