DENTELLE_ collaret

Collaret-DENTELLE-Gloria-Fort

El collaret DENTELLE té l’aire romàntic de les puntes clàssiques de l’àvia, però amb un muntatge molt actual i modernitzat. Per realitzar-ho són necessàries unes nocions bàsiques de la tècnica del ganxet. Pot personalitzar-se usant diferents colors de cordó, altres tons de cable d’acer i variats tipus de boles: rocalla, granit, perles, boles de vidre, boles de pedra natural… les possibilitats són infinites. Tot el teixit es realitza directament sobre el cable d’acer amb tancament de rosca i sempre quedarà perfectament adaptat al nostre coll. Una gargantilla molt especial per a les romàntiques més modernes.

collar-dentelle-brown-gloria-fort

Material

Cordó sintètic de de 1 mm

Gargantilla d’acer de 45cm de color negre i tancament de rosca

32 Boles de metall de 3 mm amb forat d’1 mm

Agulla lanera

Agulla de crochet del número 2

Tisores

 

collaret-dentelle-brown-2-gloria-fort

Muntatge

Posa una mica d’esmalt d’ungles o cola en l’extrem del cordó i deixa assecar fins que la punta s’endureixi. Enfila 20 boles de metall en el cordó.

Fes un punt d’inici per començar, passa el cordó per sota del cable de la gargantilla, pren una baga amb l’agulla de crochet i passa-la per l’interior de l’anella que tenim a l’agulla per realitzar el primer punt.

01_Lazo mágico

Realitza la 1a volta muntant un total de 37 punts nans en el cable d’acer de la gargantilla. Per realitzar el punt nan, pren una baga del cordó passant l’agulla de crochet per sota del cable de davant cap a enrere, pren una altra baga i passa-la per l’interior dels dos punts que tenim al ganxet. Oculta el cordó d’inici dins dels punts teixint-la juntament amb el cable.

Punt-nan-cable-01Punt-nan-cable-02
Teixeix un punt de cadeneta per pujar a la 2a volta. Teixeix els 37 punts del cable a mig punt o punt baix. Per realitzar el punt baix, insereix l’agulla de crochet en el punt de la primera volta, pren una baga en el ganxet i passa-la per l’interior del punt.
01_Medio-punto02_Medio-punto
Queden dues bagues a l’agulla. Pren una altra baga amb el ganxet i passa-la per les dues bagues següents. D’aquesta forma ja queda el punt mitjà tancat.
03_Medio punto04_Medio punto
Teixeix 3 punts de cadeneta per pujar a la 3a volta. Realitza un punt alt o vareta. Per realitzar el punt alt, pren una baga en el ganxet i insereix l’agulla de crochet en el primer punt de la volta anterior, pren una altra baga en el ganxet i passa-la per l’interior del primer punt. Queden 3 lazadas en el ganxet. Pren una baga i passa-la per les dues primeres bagues que han quedat a l’agulla. Pren una nova baga i passa-la per l’interior de les dues bagues restants.
01_Punto-alto02_Punto-alto
03_Punto-alto04_Punto-alto

Teixeix un punt de cadeneta i salta 1 punt. Pren el segon punt i realitza 4 punts alts, cadeneta i salta un punt, 3 punts alts i una altra cadeneta saltant un punt, repeteix 4 des de *, però en l’últim grup realitza només 2 punts alts al final de la volta.Realitza un punt de cadeneta per pujar a la 4a volta. Realitza un punt nan en el primer punt, * 5 punts de cadeneta i salta 2 punts, punt nan en el tercer punt. Repeteix 12 vegades des de * seguint l’esquema.

Dentelle-esquema

Teixeix 4 punts de cadeneta per pujar a la 5a volta. * Realitza un punt baix en el punt del centre del primer arc, un punt alt en l’arc següent, un punt de cadeneta, un punt de cadeneta lliscant una bola de metall en el punt i un altre punt de cadeneta, realitza un punt nan en el punt alt per tancar la punta, repeteix 5 vegades i acaba amb un punt alt. Realitza un punt baix en l’arc següent i 2 punts de cadeneta. Repeteix 4 vegades des de * seguint l’esquema. Acaba la volta amb un punt de cadeneta i un punt alt.

Talla el cordó deixat un tros llarg i enfila l’agulla lanera. Passa el cordó entre els punts fins a situar el cordó a l’interior de la primera anella amb boles.

Enfila 3 boles de metall i passa el cordó fins a la següent anella amb boles. Repeteix fins a emplenar totes les anelles.

 

Remata el cordó passant-ho entre els punts i talla el cordó sobrant per acabar el collaret.

Dentelle-process-_-Gloria-Fort

Collar-DENTELLE-brun-Gloria-Fort