BRICK STITCH _ bracelet

Polsera-BRICK-STITCH-Gloria-Fort

El BRICK STITCH o punt maó és una tècnica de teixit de comptes perfecta per realitzar formes triangulars o irregulars. Aquesta polsera té una peça central que pot ser realitzada amb cilindres de Miyuki, toho, delicas o rocalla i que podràs personalitzar amb els colors i dibuixos que més t’agradin. Aquesta peça és ideal per iniciar-se en aquesta tècnica i el resultat és realment bonic. Pots muntar la peça central amb cadena o utilitzar cordons, així com unir diverses peces, realitzar collarets o arracades a joc.

Polsera-2-BRICK-STITCH-Gloria-Fort

Material

Cilindre Toho treasure o Miyuki delica de 11/0 de diferents colors

Cadena

Anelles rodones

Tanca de mosquetó

Fil per miyuki

Agulla de cosir fina

Alicates pla

Alicates de tallar

Tisores

 

Muntatge

Talla 1 m de fil i enfila una agulla fina a cada extrem. Insereix el primer cilindre introduint les dues agulles pel seu interior en direccions oposades. Estira dels dos extrems i situa el cilindre a la meitat del fil.

Començarem teixint el rombe per la fila central. Insereix un total de 12 cilindres seguint l’esquema i creuant cada vegada les agulles en direccions oposades per l’interior de cada un dels cilindres.

Brick-stitch-esquema-01

esquema-1a-fila-BRICH-STICK

Enfila a l’agulla els dos primers cilindres de la següent fila seguint l’esquema i passa l’agulla per sota del fil que uneix el cilindre 2 i 3 cilindre.

Brick-stitch-esquema-02

esquema-2a-fila-BRICH-STICK

A continuació, passa de nou l’agulla per l’interior dels dos cilindres en direcció contrària.

Brick-stitch-esquema-03

Introdueix l’agulla de baix a dalt en el segon cilindre per fixar les peces al seu lloc correcte. D’aquesta manera començarem cadascuna de les files de l’esquema.

Brick-stitch-esquema-04

Enfila el següent cilindre i introdueix l’agulla entre el fil que subjecta els cilindres 3 i 4 i torna a passar l’agulla per l’interior del cilindre de baix a dalt. Repeteix fins a teixir tots els cilindres de la fila.

Brick-stitch-esquema-05

esquema-2a-fila+-BRICH-STICK

Gira el rombe cap a l’esquerra i introdueix els dos primers cilindres de la següent fila. Repeteix els mateixos passos a cada fila seguint l’esquema.

esquema-BRICH-STICK

Un cop teixida la meitat del rombe, enfila 4 cilindres al fil i introdueix l’agulla en l’últim cilindre. Passa diverses vegades en les dues direccions el fil per l’interior dels cilindres que formen l’anella per reforçar-la. Per rematar el fil, passa amb l’agulla per l’interior dels cilindres canviant de direcció diverses vegades.

Acaba l’altra meitat del rombe de la mateixa manera teixint amb el fil que ha quedat a partir de la fila central.

Posa una anella rodona a cada extrem del rombe amb l’ajuda de l’alicates pla. Talla 2 trossos de cadena d’uns 6 o 7 cm, segons el contorn del teu canell, amb les alicates de tallar. Introdueix un extrem de cada tros de cadena a l’anella de cada costat.

Col·loca la tanca de mosquetó en els extrems de la cadena per acabar la polsera.

Pots personalitzar la polsera com més t’agradi, amb els teus colors preferits o utilitzant aquesta plantilla que pots descarregar i pintar per a usar-la com a patró.

plantilla-BRICK-STICH

Brick-stitch-process-_-Gloria-Fort

Polsera-3-BRICK-STITCH-Gloria-Fort

Aquí tens algunes idees…

02 03

05 01