TIPS DE BIJUTERIA _ consells de manualitats

En aquest post trobaràs petits trucs, idees enginyoses o simplement curioses sobre la bijuteria. Alguns petits trucs ens poden ajudar moltíssim quan ens posem a fer els nostres projectes de bijuteria … així que intentaré anar-los recopilant i compartint.

No et perdis ni un, estic segura que et seran molt útils !!

 

# 1_Posa una mica de cola o esmalt d’ungles a l’extrem del fil o cordó quan vulguis enfilar boles. Deixa-ho assecar fins que quedi rígid i podràs comprovar el fàcil que et resultarà enfilar els teus abaloris.


# 2_Deixa els cordons de cuir completament rectes aplicant una mica d’escalfor amb un assecador i estirant dels extrems perquè torni a quedar perfecte.


# 3_Remata el fil de niló cremant una mica els extrems perquè quedin ben subjectes al ras de la manualitat. Però si no vols que la petita bola que es forma quedi ennegrida, hauràs de col·locar el fil a la part blava inferior de la flama.


# 4_Quan hagis d’enfilar agulles fines per als teus treballs amb Miyuki o granadura, pinta els teus llavis amb una mica de glossy, crema de cacau o vaselina. Passa el fil entre els llavis perquè quedi una mica impregnat del pintallavis. El fil quedarà compacte i serà molt més fàcil d’enfilar.


# 5_Per mesurar diversos cordons d’igual longitud, pots posar dues pinces subjectes a una caixa o en una taula amb pinces més grans si la longitud és més gran. Separa les pinces a la longitud desitjada, subjecta un extrem en una de les pinces i dóna tantes voltes d’una pinça a l’altra com cordons de la mateixa longitud necessitem.


# 6_Quan treballis amb peces petites, recorda utilitzar la tapa d’una caixa o una safata sota del nostre treball. D’aquesta manera si se’ns desfà o es vessa algun dels nostres recipients de boletes no quedaran escampades per tot arreu i serà més fàcil recollir-les.


# 7_Pots utilitzar esmalt de les ungles i cinta adhesiva per a personalitzar peces metàl·liques o granadures amb els teus colors preferits.


# 8_Utilitza una carpeta amb pinça per subjectar els cordons pels teus treballs de macramé, trenats o nuats. Et resultarà molt més fàcil mantenir els fils al seu lloc i fer un trenat regular.


# 9_Utilitza una pinta de pues amples per fer les teves borles. Podràs ajustar la longitud sense cap dificultat.


# 10_ Utilitza clips per al cabell per passar diversos cordons alhora per trenar una cadena, per exemple.


# 11_Et serà molt més fàcil col·locar els nusos ben ajustats a les teves peces si col·loques un escuradents o una agulla gruixuda al centre del nus i el desplaces al lloc desitjat mentre estires el fil.


# 12_Utilitza un tros de fil o cordó per passar diversos cordons alhora per l’interior d’una peça o abalori o per introduir els fils d’una borla dins d’un caputxó.


# 13_ Perquè les teves peces d’argila polimèrica quedin llises i sense marques pots usar film transparent sobre la superfície i allisar la peça sense risc que quedin marcades les nostres empremtes.


# 14_ Usa esmalt d’ungles transparent quan vulguis vernissar algun element natural o vulguis una lluentor extra a alguna de les teves peces de bijuteria.


# 15_Posa una gota de cola de cianocrilato per fixar els nusos i assegurar que no es desfacin.


# 16_ Pots utilitzar una glaçonera per organitzar i separar les diferents classes de boles que necessites per al disseny que estiguis realitzant.  


# 17_ Utilitza un llapis o bolígraf rodó per donar forma als ganxos de les arracades.  


# 18_ Si utilitzes fil de niló o cable d’acer, col·loca una tanca de silicona darracada per fer topall provisionalment i evitar haver de fer un nus i que s’escapin les peces enfilades.


# 19_ Si has de deixar un espai al començar un treball amb teler pots posar una pinça de les que s’utilitzen per tancar les bosses. D’aquesta manera farà de topall i et resultarà molt més fàcil compactar els fils.


 

# 20_ Utilitza pinces d’estendre la roba per subjectar els fils i cordons de les teves manualitats mentre s’asseca la cola.


#21_ Personalitza el teu calçat d’una forma fàcil i ràpida passant una sivella, una peça de metall o boles de diferents materials en els cordons de les teves esportives.


#22_ Utilitza una pinta per compactar els fils de la trama quan treballis amb el teler.

#23_ Si cas a coure peces d’argila polimèrica amb volum, pots punxar-les amb una agulla gruixuda en una patata. Es couran perfectament sense aixafar-se.

#24_ Pots utilitzar un pal de broqueta sobre dos gots de cap per avall per poder pintar còmodament tots els racons d’una bola, granadura o peça de bijuteria i deixar-la assecar sense que quedin marques.

 


#25_ Si se t’han vessat les teves boletes i escampat per tota l’habitació, les recolliràs fàcilment col·locant un mitjó fi o una mitja en la boca del tub de l’aspiradora. La mitja farà de filtre i les boles quedaran recollides a l’interior i les podràs recuperar facilment.


#26_ Si estàs treballant amb filferro, talla els extrems el màxim diagonal que puguis per així evitar rascades i punxades. També pots inclinar una mica la punta cap avall amb els alicates plans.


# 27_ Si estàs treballant amb filferro i t’ha quedat una mica tort o corbat, el pots allisar usant el mànec de la teva eina. Passa el filferro diverses vegades pel mànec i el polze fins que quedi perfecte.


# 28_ Si estàs treballant amb filferro o has de prémer o recol·locar alguna peça amb el alicates, recorda protegir la peça amb un drap o un mocador de paper per no fer malbé la superfície. 


# 29_ Personalitzeu els vostres agulles per als cabells. Enfila l’agulla i lliga els dos fils junts en un extrem. Passa l’agulla per l’interior de l’agulla i després entre els dos fils. Estira el fil i enfila la bola. A continuació passa el fil entre l’agulla i la bola diverses vegades, remata bé el fil i talla el sobrant.


# 30_ Utilitza un clip d’escriptori per subjectar l’extrem de les teves polseres. Obre el clip i passa el ganxo per l’anella de la tanca. Subjecta el clip amb la mà i amb l’altra enllaça la tanca. Et serà molt més fàcil cordar-les sense ajuda.


31_truco-Gloria-Fort

# 31_ Utilitza botons per mantenir els teus parells d’arracades junts i ordenats. Només has de passar l’arracada per un dels forats i col·locar la pressió per la part de darrere.


# 32_ Personalitza el teu calçat col·locant una borla o un penjoll amb una simple anella en la sivella de les teves sabates, li donaran un toc molt original.


# 33_ Introdueix les cadenes dels teus collarets per l’interior de canyes de refresc per evitar que s’enredin entre elles. Escull canyes més curtes i amples per a les teves cadenes més gruixudes o utilitza film d’embolicar.


# 34_ Utilitza un anell per subjectar els teus mocadors. Passa els extrems oposats del teu mocador per l’interior de l’anell per ajustar-ho a la mesura desitjada.


# 35_ Perquè les teves peces de bijuteria no s’enredin o es facin malbé, o si simplement desitges tenir els teus coordinats junts, col·loca cada peça o conjunt en una petita bossa de plàstic transparent. D’aquesta forma serà molt fàcil veure el contingut i tenir-ho tot endreçat.


# 36_ Si et vas quedar curt amb el llarg de la teva polsera o collaret o vols poder regular la seva longitud, pots afegir-li una extensió utilitzant un tros de cadena i una granadura al final o un alargador de cadena.


# 37_ Evita l’al·lèrgia a la bijuteria protegint el metall amb una capa d’esmalt d’ungles transparent. A més de la teva pell, protegiràs també el metall evitant que perdi el seu bany de color original.


# 38_ Si s’ha espatllat la tanca per a cuir i la vols canviar, evitaràs haver de tallar el cordó si escalfes la tanca amb la flama d’una espelma per fondre la cola. D’aquesta forma et serà molt fàcil treure la tanca i substituir-la per una de nova.


# 39_ Espolvorea les cadenes enredades amb pólvores de talc, veuràs com et resulta molt més fàcil desfer els nusos.


# 40_ Si vols obtenir una placa d’argila polimèrica amb un gruix regular, només has de recolzar el corró sobre pals de broqueta o pals de gelat, segons el gruix desitjat. Col·loca’ls a cada costat de l’argila i passa el corró fins que la massa tingui una alçada uniforme.


# 41_ Si la teva argila polimèrica ha quedat massa seca, pots recuperar-la afegint a la massa unes gotes d’oli d’ametlles o oli per a bebès i pastant fins que recuperi la seva elasticitat.


# 42_ Pots fer un original penjoll o unes arracades molt originals utilitzant un clip d’escriptori i un parell de boles o perles. Posa una mica de cola i introdueix una bola en cadascun dels extrems. Pots donar al clip la forma que més t’agradi i afegir una anella per penjar.


# 43_ Pots utilitzar les capsetes de caramels buides per guardar les teves cintes i cordons i d’aquesta manera evitar que s’enredin.


# 44_ Si la teva polsera és una mica estreta i et costa posar-te-la, prova col·locant la teva mà a l’interior d’una bossa de plàstic i veuràs com llisca fàcilment…i pots utilitzar també aquest truc si et costa treure-la.

# 45_ Converteix fàcilment un collaret en una diadema només afegint una goma elàstica del cabell amb un nus d’alosa a l’anella i l’altre extrem dins la tanca.


# 46_ Evita que les teves peces de plata perdin la seva lluentor i ennegreixin col·locant un simple guix de pissarra dins el teu joier.


# 47_ Converteix les teves arracades bàsiques en un munt de models diferents afegint charms o petits penjolls. Només caldrà de col·locar-te la teva arracada amb l’accessori davant i posar la pressió darrere de l’orella com de costum.


# 48_ Si t’ha quedat cola forta en els dits, submergeix-los en aigua calenta durant uns minuts i veuràs com marxarà sense deixar rastre.


# 49_ Pots saber la mida que ha de tenir la teva polsera mesurant l’ample de la mà amb el polze cap a dins amb una cinta mètrica de costura. Aquesta mesura serà per a la cara interna de la polsera.


# 50_ Si has de marcar tela per alguna de les teves manualitats pots utilitzar retoladors esborrables. Només hauràs d’aplicar calor amb la planxa una vegada acabada i veuràs desaparèixer totes les línies com per art de màgia.