20 TIPS DE BIJUTERIA _ consells de manualitats

En aquest post trobaràs petits trucs, idees enginyoses o simplement curioses sobre la bijuteria. Alguns petits trucs ens poden ajudar moltíssim quan ens posem a fer els nostres projectes de bijuteria … així que intentaré anar-los recopilant i compartint.

No et perdis ni un, estic segura que et seran molt útils !!

01_truco-sala

# 1_Posa una mica de cola o esmalt d’ungles a l’extrem del fil o cordó quan vulguis enfilar boles. Deixa-ho assecar fins que quedi rígid i podràs comprovar el fàcil que et resultarà enfilar els teus abaloris.


02_truco-sala

# 2_Deixa els cordons de cuir completament rectes aplicant una mica d’escalfor amb un assecador i estirant dels extrems perquè torni a quedar perfecte.


03_truco-sala

# 3_Remata el fil de niló cremant una mica els extrems perquè quedin ben subjectes al ras de la manualitat. Però si no vols que la petita bola que es forma quedi ennegrida, hauràs de col·locar el fil a la part blava inferior de la flama.


04_truco-sala

# 4_Quan hagis d’enfilar agulles fines per als teus treballs amb Miyuki o granadura, pinta els teus llavis amb una mica de glossy, crema de cacau o vaselina. Passa el fil entre els llavis perquè quedi una mica impregnat del pintallavis. El fil quedarà compacte i serà molt més fàcil d’enfilar.


05_truco-sala

# 5_Per mesurar diversos cordons d’igual longitud, pots posar dues pinces subjectes a una caixa o en una taula amb pinces més grans si la longitud és més gran. Separa les pinces a la longitud desitjada, subjecta un extrem en una de les pinces i dóna tantes voltes d’una pinça a l’altra com cordons de la mateixa longitud necessitem.


06_truco-sala

# 6_Quan treballis amb peces petites, recorda utilitzar la tapa d’una caixa o una safata sota del nostre treball. D’aquesta manera si se’ns desfà o es vessa algun dels nostres recipients de boletes no quedaran escampades per tot arreu i serà més fàcil recollir-les.


07_truco-sala

# 7_Pots utilitzar esmalt de les ungles i cinta adhesiva per a personalitzar peces metàl·liques o granadures amb els teus colors preferits.


08_truco-sala

# 8_Utilitza una carpeta amb pinça per subjectar els cordons pels teus treballs de macramé, trenats o nuats. Et resultarà molt més fàcil mantenir els fils al seu lloc i fer un trenat regular.


09_truco-sala

# 9_Utilitza una pinta de pues amples per fer les teves borles. Podràs ajustar la longitud sense cap dificultat.


10_truco-sala

# 10_ Utilitza clips per al cabell per passar diversos cordons alhora per trenar una cadena, per exemple.


11_truco-sala

# 11_Et serà molt més fàcil col·locar els nusos ben ajustats a les teves peces si col·loques un escuradents o una agulla gruixuda al centre del nus i el desplaces al lloc desitjat mentre estires el fil.


12_truco-sala

# 12_Utilitza un tros de fil o cordó per passar diversos cordons alhora per l’interior d’una peça o abalori o per introduir els fils d’una borla dins d’un caputxó.


13_truco-sala

# 13_ Perquè les teves peces d’argila polimèrica quedin llises i sense marques pots usar film transparent sobre la superfície i allisar la peça sense risc que quedin marcades les nostres empremtes.


14_truco-sala

# 14_ Usa esmalt d’ungles transparent quan vulguis vernissar algun element natural o vulguis una lluentor extra a alguna de les teves peces de bijuteria.


15_tip-jewelry-gloria-fort

# 15_Posa una gota de cola de cianocrilato per fixar els nusos i assegurar que no es desfacin.


16_truco-sala-gloria-fort

# 16_ Pots utilitzar una glaçonera per organitzar i separar les diferents classes de boles que necessites per al disseny que estiguis realitzant.  


17_truco-sala-gloria-fort

# 17_ Utilitza un llapis o bolígraf rodó per donar forma als ganxos de les arracades.  


18_truco-sala-gloria-fort

# 18_ Si utilitzes fil de niló o cable d’acer, col·loca una tanca de silicona darracada per fer topall provisionalment i evitar haver de fer un nus i que s’escapin les peces enfilades.


19_truco-sala-gloria-fort

# 19_ Si has de deixar un espai al començar un treball amb teler pots posar una pinça de les que s’utilitzen per tancar les bosses. D’aquesta manera farà de topall i et resultarà molt més fàcil compactar els fils.


  20_truco-sala-gloria-fort

# 20_ Utilitza pinces d’estendre la roba per subjectar els fils i cordons de les teves manualitats mentre s’asseca la cola.