DELICE _ polsera

DELICE és una polsera que combina l’enfilat bàsic chan luu amb un entrecreuat de 4 cordons que crea un efecte trenat molt elegant. Pot realitzar-se amb diferents tipus de boles, granet, matubo o perles, així com canviar i combinar els colors creant una gran varietat de possibilitats. Una polsera que s’adapta a qualsevol ocasió i estil, una autèntica delícia!

Material

Bola llisa de cristall de 3mm de diferents colors2 Anelles ovalades de 8 mm

2 Terminals allargats dentats de 20 mm

Tanca de mosquetó de 12mm

Cordó de cuir d’1,5 mm

Alicates pla

Aguja de coser fina i fil

Tisores

 

Muntatge

Tallar 4 tires de cordó de cuir de 50 cm cadascuna i doblegar-les per la meitat.

Col·locar els extrems doblegats a l’interior del terminal allargat dentat i tancar el terminal amb el alicates pla procurant que tots els cordons quedin ben subjectes a l’interior. Tindrem un total de 8 caps de cordó de cuir.

Enfilar el fil en l’agulla i nuar en el cordó de l’esquerra prop del terminal. Passar el fil cap a la dreta per sota d’un dels cordons de cuir. Enfilar una bola d’un dels colors i passar per sota de l’altre cordó. Situar la bola entre els dos cordons.
Chan-Luu-esquema-01
Passar el fil per sobre del cordó de l’esquerra i tornar a introduir l’agulla per l’interior de la bola i passar per sobre del cordó de la dreta. Tornar a passar el fil per sota del cordó de la dreta, enfilar una altra bola i tornar a repetir primer per sota del cordó esquerre, per damunt, per dins de la bola i per sobre del cordó dret.
Chan-Luu-esquema-02
Enfilar de la mateixa forma 5 boles en els dos primers caps, 10 boles en els dos parells de caps del centre i 5 boles en els dos de l’extrem de la dreta.

Prendre el segon cordó de l’extrem esquerre i passar-lo per damunt i per sota dels dos cordons de l’extrem de la dreta. Prendre el primer cordó de l’esquerra i passar-lo per sota i per sobre dels cordons de la dreta.

Passar el fil envoltant l’entrecreuat dels cordons i enfilar 10 boles de vidre en cada parell de cordons seguint el mateix color.

Agafar els cordons del centre i creuar-los per sobre de la mateixa forma que els anteriors.

Seguir enfilant 10 boles de vidre a cada tram i creuant els cordons de la mateixa forma fins a obtenir el llarg desitjat. En l’últim tram enfilar només 5 boles en dos dels cordons com al principi. Unir els cordons amb el del costat amb unes puntadas per acabar el trenat. Rematar i tallar els fils sobrants.

Tallar els cordons a uns 5mm de les boles enfilades i col·locar els extrems a l’interior del terminal allargat dentat. Tancar el terminal amb l’alicates pla procurant que els cordons quedin ben subjectes.

Col·locar una anella ovalada a cada costat del terminal allargat i una tanca de mosquetó per acabar la polsera.