NIPPLE_ challenge

En aquesta ocasió us porto un tutorial una mica especial.  Es tracta del pas a pas per a teixir un mugró que es podrà portar com agulla…

Sí, sí… heu llegit bé, un mugró!

I us preguntareu quin sentit té aquest tutorial, no? Doncs molt senzill, la idea és llançar un repte per què tots aquells amants del crochet i les manualitats, o tots aquells que vulguin  teixir el seu mugró per commemorar el pròxim 19 d’octubre el Dia Internacional del càncer de pit.

I com ho farem? Doncs proposo que tothom que es vulgui afegir a la iniciativa es faci una fotografia amb la seva agulla NIPPLE i la pengi a les xarxes socials amb el hastagg #contraelcancerdemama

Us animo a tots a unir-vos a aquesta iniciativa i que la compartiu amb els vostres amics, grups… per aconseguir que arribi al màxim de gent possible. La idea és provocar i fer una mica de soroll a les xarxes que sistemàticament censuren l’aparició de mugrons.

Espero que aquest repte es converteixi en una manera d’arribar a més gent i a recordar que és important fer revisions periòdiques de les mames, que un tumor a temps pot salvar una vida, que podem lluitar i donar suport a tots aquells afectats, passats i futurs.

Així que, us animo a seguir les instruccions… veureu que és molt senzill de fer i que no us portarà massa feina. I si algú s’anima a fer-ne més i vendre’ls per recaptar fons per a la recerca… aleshores ja podrem tirar coets!! O us els podeu deixar els uns als altres per fer la foto… tothom hi serà benvingut!

 

Material

Fil o llana de cotó de color rosat

Ganxet adequat al gruix del fil

Agulla imperdible

Fil i agulla fina

Tisores

 

Muntatge

Començar amb un “llaç màgic” embolicant el cordó al voltant de 2 dits per fer una anella deixant una punta solta. Inserir el ganxet a través de l’anella, de davant cap enrere. Quedarà una baga de cordó a l’agulla de ganxet.

01_Lazo mágico

Agafar una altra baga del cordó i passar-la per l’interior de la baga que ens ha quedat a l’agulla de ganxet.

02_Lazo mágico

Teixir en “punt mig” un total de 6 punts. Per teixir el “punt mig ” passar el ganxet pel primer punt de l’anella, fer una baga i treure el fil a través del punt, queden dues bagues al ganxet. Tornar a fer la baga i passar el fil a través dels dos punts.

04_Lazo mágico

Abans de tancar la volta, estirar la punta del cordó per tancar el llaç.

05_Lazo mágico 4 puntos

Tancar amb un “punt baix” i pujar amb un punt de cadeneta.

01_Punto enano02_Punto enano

Continuar seguint el següent ordre:

1a volta _ Realitzar 2 mitjos punts en cada punt de la volta anterior. En finalitzar la primera volta tindrem un total de 12 punts.

2a volta _ Realitzar 1 punt en els punts imparells de la volta anterior i 2 punts en els punts parells. En acabar tindrem 18 punts.

3a a la 6a volta _ Teixir 4 voltes els 18 punts sense augmentar ni disminuir cap punt.

7a voltaRealitzar 2 mitjos punts en cada punt de la volta anterior.  En acabar tindrem un total de 36 punts.

8a volta _ Realitzar 1 punt en els punts imparells de la volta anterior i 2 punts en els punts parells.  En acabar tindrem un total de 54 punts.

9a volta _ Teixir una volta els 54 punts sense augmentar ni disminuir cap punt.

Cosir a la part del darrera l’agulla imperdible per acabar l’agulla.

Ara segueix les instruccions:

  1. Fes-te una foto amb l’agulla al pit
  2. Comparteix a les xarxes socials el dia 19 d’octubre amb el #contraelcancerdemama
  3. Difon el repte entre els teus amics i coneguts

Ua animo a participar! La causa s’ho val!

One thought on “NIPPLE_ challenge

  1. Retroenllaç: truebluemeandyou: DIY Crochet Nipple Brooch for Breast Cancer… – pasdepalais.com

Els comentaris estan tancats.