VAIG A L’ESCOLA _ conte

VAIG A L’ESCOLA és un board book o conte de cartó especialment indicat per a nadons d’entre 0 a 3 anys.

Es tracta d’un Concept book on només apareix una imatge o escena senzilla per pàgina.

Editat per El Cep i la Nansa edicions, en la versió en català i Carambuco ediciones en castellà, és el 6é volum publicat de la col·lecció MINI.

Té un format de 18 x 18 cm amb 16 pàgines de cartó rígid amb les puntes arrodonides, un format perfecte per a ser sostingut pels nadons.

Comença setembre i amb ell la tornada a l’escola. Però… I, què passa amb els més petits?

L’entrada a l’escola infantil o l’escola per primera vegada suposa un canvi molt important per al nadó, és la seva sortida al món, deixa les relacions familiars i uns espais que coneix, on se sent segur, per trobar-se en un altre espai, amb adults desconeguts i amb altres nens. Pot sentir-se sol, abandonat, amb por… són moments difícils que poden crear inseguretat i angoixa.

Vaig a l’escola permet gaudir d’una eina educativa per treballar el que vindrà i preparar als nens i nenes a fer una adaptació més fàcil i menys traumàtica. Parlar de què passarà a l’escola, del que farà o del que ha fet durant el dia amb l’ajut del conte permetrà al nadó a posar paraules al que viu i a comunicar-se amb els més grans.

En el conte podran veure diverses escenes d’un dia de cole: el comiat, l’osset representant l’objecte transaccional que ajudarà en l’adaptació i que acompanya al nadó, els altres nens i nenes, les rutines com la cura de les seves coses o les activitats que més els hi agraden com cantar, ballar, pintar, els contes, el sorral… tot explicat d’una manera clara i senzilla. La mestra acompanya al lector al llarg del conte i el missatge final vol remarcar l’experiència com un fet positiu i manifesta les ganes de repetir l’endemà i tornar a anar a l’escola. Els valors i el missatge que es vol transmetre és la vivència de l’escola com un fet divertit i agradable per a compartir i gaudir amb altres nens i nenes.

Aquest conte permet explicar als més petits les rutines i hàbits de l’escola, el que els hi dóna seguretat i els permet saber com serà la seva experiència a l’escola, així com recordar junts el viscut un cop passat el dia. Perfecte per poder passar una bona estona junts veient i comentant el que passa en cadascuna de les pàgines del llibre, tant a les escoles com a casa.

MINI és una col·lecció de contes de cartró pensats per a nadons de 0 a 3 anys. Però… què aporta de nou aquesta col·lecció? Què la fa diferent de la resta de book board? Per quina raó és recomanable?

MINI vol fomentar el respecte per la diversitat i la introducció de valors des dels primers anys de vida i que seran bàsics pel futur desenvolupament dels nens i nenes. Està realitzada amb molta cura en tots els detalls i assessorada per especialistes en cadascuna de les temàtiques tractades, d’aquesta manera ens assegurarem que els nostres infants capten des de molt petits aspectes bàsics que marcaran el seu futur com el respecte i l’acceptació de la diversitat, la importància de compartir, l’alegria de celebrar, el coneixement de l’entorn, les festes i les tradicions, la importància de l’amistat per sobre del materialisme o l’interès personal, la superació de situacions de por o conflicte… una eina d’una aparent simplicitat que amaga darrere una tasca acurada i rigorosa per oferir als nadons un aprenentatge ric i divers. Una col·lecció que serà una eina per gaudir i aprendre.

Les imatges són netes, brillants i contrastades, amb un fons neutre on els elements ressalten d’una forma clara. Els contorns arrodonits i suaus, però sense perdre força gràcies al contorn negre de les figures.

Els textos, amb lletra gran i en majúscules ajudaran a familiaritzar al nadó amb la forma de les lletres. Cada pàgina conté una frase curta amb una paraula destacada que ajudarà, a més, a ampliar el vocabulari.

Il·lustracions clares, senzilles i ben contrastades per un fàcil reconeixement i identificació dels diferents elements més característics d’una escola bressol.

Un conte alegre i divertit, perfecte per treballar l’adaptació a l’escola dels més petits!!

¡Y también en castellano!

comprar


Agraïments

Aquesta col·lecció ha comptat amb l’assessorament de:

MÒNICA ALBERTÍ i CORTÉS  Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Postgraduada en Mediació, Màster Oficial en Pedagogia Social i Comunitària i Doctorada en Educació per la FPCEE Blanquerna (URL). Mediadora, formadora i assessora especialitzada en el desenvolupament de l’enfocament restauratiu en l’àmbit escolar.

CARME BOQUÉ i TORREMORELL  Diplomada en Magisteri, especialitat en Educació Infantil i en Llengües estrangeres, i llicenciada en Filosofia – Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Postgraduada en Mediació i Resolució de Conflictes i doctorada en Pedagogia per la Universitat Ramon Llull (URL). Actualment és professora als estudis de Grau i Màsters i responsable de títols propis i formació continuada de la FPCEE Blanquerna.

MONTSERRAT LLINARES FITE  Doctora en psicologia de l’educació. Professora de la FPCEE Blanquerna Universitat Ramon Llullespecialitzada en atenció a la diversitat. Experta en Universal Instructional Desing. Màster en Teràpia Breu Estratègica per la Universitat de Palo Alto. Màster universitari en pedagogia social i comunitaria: lideratge de la transformació socioeducativa. Membre del grup de recerca Discapacitat i Qualitat de Vida: Aspectes educatius. Investigadora col·laboradora del Laboratoire Santhesi Université Montpellier.

BLANCA PIÑOL BERTRAN  Diplomada en Magisteri, especialitat en Educació Infantil i especialista en l’etapa de 0-3 anys, amb llarga experiencia a la llar d’infants El Gavot de la Generalitat de Catalunya a Vilanova i la Geltrú.

ISABEL VÁZQUEZ CORTÉS  Diplomada en Magisteri, especialitat en Educació Infantili especialista en l’etapa de 0-3 anys, amb 35 anys d’experiencia en el desenvolupament afectiu, emocional i cognitiu de molts infants a la llar d’infants El Drac de la Generalitat de Catalunya a Vilanova i la Geltrú.


Ressenyes

Eleenfant cuentos


 

VAIG A L’ESCOLA / VOY A LA ESCUELA (2018)
text_ Glòria Fort
il·lustracions_ Glòria Fort
edita_ El Cep i la Nansa edicions / Carambuco ediciones, col·lecció “mini”
format_ Tot cartró (Board book) – 16 pàgines – 18 x 18 cm
0 a 3 anys
idiomes_ català – castellano

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave