FEM LES PAUS _ conte

FEM LES PAUS és un board book o conte de cartó especialment indicat per a nadons d’entre 0 a 3 anys.

Es tracta d’un Concept book on només apareix una imatge o escena senzilla per pàgina.

Editat per El Cep i la Nansa edicions, en la versió en català i Carambuco ediciones en castellà, és el 8é volum publicat de la col·lecció MINI.

Té un format de 18 x 18 cm amb 16 pàgines de cartó rígid amb les puntes arrodonides, un format perfecte per a ser sostingut pels nadons.

La introducció a la lectura i l’aprenentatge a través del conte es pot iniciar als pocs mesos d’edat. Amb temàtiques properes al nadó, FEM LES PAUS mostra d’una forma senzilla i tendre la resolució de conflictes des del punt de vista clar i sencill! En el conte s’aprecia d’una forma sintètica la filosofia de la mediació i permet començar a gestionar aquests conceptes tan fonamentals per a la convivència.

A l’inici de la narració es mostren els gustos comuns i els punts de connexió entre els dos personatges, però aquest punt de connexió gestionat de forma incorrecta és el que planteja el conflicte. Els personatges adopten les diferents actituts característiques: manca d’assertivitat, rol de víctima, frustració,  sortida passiva o de fugida i, després, la d’atac o agressiva. El conflicte escala i es veu la necessitat de la interelació mútua per a resoldre el conflicte: parlar i escoltar. S’exposen les conseqüències negatives de no resoldre el conflicte i, finalment, es presenta una solució de cooperació i guany mutu on el benefici és molt més gratificant que el conflicte.

Aquest conte permet explicar als més petits amb un exemple simple i quotidià per a ells com es generen els conflictes, quines son les seves emocions o reaccions i quina és la via de solució, donant eines per a gestionar conflictes des de molt petitons.

Perfecte per poder passar una estona junts veient el que passa en cadascuna de les pàgines del llibre i comentant cadascuna de les actituts i reaccions. Per que gestionar la pau des de petits és la millor manera d’aconseguir adults conciliadors i un futur millor per als nostres menuts. Hi pot haver un desig millor?

Les imatges són netes, brillants i contrastades, amb un fons neutre on els elements ressalten d’una forma clara. Els contorns arrodonits i suaus, però sense perdre força gràcies al contorn negre de les figures.

Els textos, amb lletra gran i en majúscules ajudaran a familiaritzar al nadó amb la forma de les lletres. Cada pàgina conté una frase curta amb una paraula destacada que ajudarà, a més, a ampliar el vocabulari.

Il·lustracions clares, senzilles i ben contrastades per un fàcil reconeixement i identificació de les diferents situacions i emocions de la narració.

El conte sobre la resolució de conflictes per als més petits!!!

¡Y también en castellano!

comprar

__

Descobreix  la col·lecció MINI!

   

   

                            


Agraïments

Aquesta col·lecció ha comptat amb l’assessorament de:

MÒNICA ALBERTÍ i CORTÉS  Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Postgraduada en Mediació, Màster Oficial en Pedagogia Social i Comunitària i Doctorada en Educació per la FPCEE Blanquerna (URL). Mediadora, formadora i assessora especialitzada en el desenvolupament de l’enfocament restauratiu en l’àmbit escolar.

CARME BOQUÉ i TORREMORELL  Diplomada en Magisteri, especialitat en Educació Infantil i en Llengües estrangeres, i llicenciada en Filosofia – Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Postgraduada en Mediació i Resolució de Conflictes i doctorada en Pedagogia per la Universitat Ramon Llull (URL). Actualment és professora als estudis de Grau i Màsters i responsable de títols propis i formació continuada de la FPCEE Blanquerna.

MONTSERRAT LLINARES FITE  Doctora en psicologia de l’educació. Professora de la FPCEE Blanquerna Universitat Ramon Llull especialitzada en atenció a la diversitat. Experta en Universal Instructional Desing. Màster en Teràpia Breu Estratègica per la Universitat de Palo Alto. Màster universitari en pedagogia social i comunitaria: lideratge de la transformació socioeducativa. Membre del grup de recerca Discapacitat i Qualitat de Vida: Aspectes educatius. Investigadora col·laboradora del Laboratoire Santhesi Université Montpellier.

BLANCA PIÑOL BERTRAN  Diplomada en Magisteri, especialitat en Educació Infantil i especialista en l’etapa de 0-3 anys, amb llarga experiencia a la llar d’infants El Gavot de la Generalitat de Catalunya a Vilanova i la Geltrú.

ISABEL VÁZQUEZ CORTÉS  Diplomada en Magisteri, especialitat en Educació Infantili especialista en l’etapa de 0-3 anys, amb 35 anys d’experiencia en el desenvolupament afectiu, emocional i cognitiu de molts infants a la llar d’infants El Drac de la Generalitat de Catalunya a Vilanova i la Geltrú.


Ressenyes


 

FEM LES PAUS / HACEMOS LAS PACES (2019)
text_ Glòria Fort
il·lustracions_ Glòria Fort
edita_ El Cep i la Nansa edicions / Carambuco ediciones, col·lecció “mini”
format_ Tot cartró (Board book) – 16 pàgines – 18 x 18 cm
0 a 3 anys
idiomes_ català – castellano

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave