LES AULES DE L’ESCATERET _ material didàctic

La llar d’infants municipal L’Escateret és un servei educatiu i social ubicat a la rambla de Sant Jordi, 22 de Vilanova i la Geltrú i que ofereix Educació Infantil de Primer Cicle adreçat a infants de 4 mesos a 3 anys.

El projecte realitzat ha estat per donar imatge a cadascuna de les aules del centre que s’organitzen en:

  • 2 aules de 4 a 12 mesos (lactants)
  • 2 aules d’1 a 2 anys (caminants)
  • 3 aules de 2 a 3 anys (maternals)

Cadascuna de les aules ha escollit el seu propi nom i l’encàrrec era crear una imatge per visualitzar gràficament cada espai.

Per a la proposta d’imatge i a fi de reforçar la idea de centre com a comunitat, preservant cada aula la seva individualitat, s’ha creat un cartell únic d’on s’extreu el pictograma de cada aula. L’arbre simbolitza el creixement dels infants i la solidesa de la formació, així com un lloc d’acolliment.

La gràfica és senzilla i neta, amb contorn negre per a reforçar la imatge, que va adreçada a infants molt petits.

Totes les imatges s’han fet en la versió a color i en línia per a poder ser acolorides o afavorir treballs didàctics sobre la imatge de l’aula i reforçar així pedagògicament la pertinença al grup.

Els colors escollits són suaus i amb una paleta bastant restringida per a crear una imatge relaxada visualment però alhora alegre.

Una eina visual i didàctica que la bona feina del personal docent sabran utilitzar per a fer créixer i aprendre als infants del centre.