GÉANTS de FLOBECQ

Flobecq és un municipi belga de la província d’Hainaut a la regió valona. L’any 1999 vàren crear l’associació a.s.b.l. “Les géants se réveillent” amb l’objectiu de reviure i tenir cura dels Géants de Flobecq oblidats després del primer període de glòria a la dècada de 1970.

Gegant Georges Delizée

Aquest gegant va ser creat el 1976 per la família Cambier i modificat el 1999 per Xavier Parmentier gràcies a l’Oficina de Turisme local.

Representa un escriptor flobecquois que va viure entre 1894 i 1969. Del 1945 al 1963, Delizée escriu la crònica valona als setmanaris “Le Postillon” i “L’écho de la Dendre”. De 1947 a 1958, va assumir la direcció literària de l’Almanac literari i artístic valonès. De 1922 a 1953, publicà nombrosos estudis, relats, relats breus i actes de conferències en revistes literàries, setmanals i diaris. Aquest gegant és portat per un sol home. Mesura gairebé 3,80m i pesa al voltant de 85Kg.

Geganta Sylvie

Aquest geganta representa a Sylvie Baudry, una dama que vivia a la seva cabana de 20m² “La hut Sylvie”, a La Houppe.  Aquesta dama va néixer a Etikhove el 21 de gener de 1851 i va morir a Opbrakel el 15 de febrer de 1928. Va viatjar molt i hauria viscut un temps a París.  Va desembarcar a l’estació de Flobecq-Bois la nit del 4 d’abril de 1902 amb el seu gos Bufke.  Aquesta dona vivia del cultiu de plantes i hortalisses.  Aquesta geganta mesura 3,90m i pesa al voltant de 70 kg.

Le Cochon

Le Cochon epresenta el fidel company de “Sant Antoine” que se celebra cada any amb motiu de les “Antoniades”. Aquest gegant es va refer completament el 2008, ja que l’anterior era massa vell per ser usat i com que va quedar molt danyat es va muntar en un remolc equipat amb un sistema de so. 

El porc va acompanyat dels companys de la Tòfona. Aquesta figura és portada per 2 persones, amb un pes de gairebé 120Kg. 

Aquests dibuixos s’han utilitzat per a la realització de samarretes que trobareu en diferents talles i colors, així com altres productes de marxandatge dels geganters i geganteres de Flobecq que segur us encantaran.

Nota_ Totes les imatges i dibuixos són originals i propietat de @ Glòria Fort. No podran ser utilitzades (en part o en la seva totalitat) amb finalitat comercial i tenen els drets d’ús cedits als Géants de Flobecq. Gràcies pel teu respecte.

Nota_ Todas las imágenes y dibujos son propiedad de @Glòria Fort. No podrán ser utilizados (en parte o en su totalidad) con fines comerciales y tienen los derechos de uso cedidos a los Géants de Flobecq. Gracias por tu respeto.

Please note_  All printables are copyright @Glòria Fort. They may not be used (in part or in full) for commercial purposes, or distributed in soft or hard copy. Thanks for your respect.

SaveSave