EN XATÓ _ conte

01_en-xato-gloria-fort

En Xató és un conte que ens explica com un famós cuiner, a qui de tant en tant li agrada deixar cassoles, olles i paelles i sortir a la recerca de nous plats, arriba a Vilanova i la Geltrú i descobreix el xató.  A partir d’aquí la història va desgranant els ingredients del plat, l’elaboració, les festes i tradicions locals.

02_en-xato-gloria-fort

Aquest conte va ser premiat al Premi Mercè Llimona de literatura infantil il·lustrada convocat per les Publicacions de l’Abadia de Montserrat i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’any 2000. En Xató va ser premiat amb el 1r premi “ex aequo”, és a dir, empatat amb un altre conte… però no es va publicar en aquell moment per què el jurat potser va considerar que la temàtica era massa “local”… certament la història està plena de “vilanovismes” i referències locals.

Finalment… 16 anys més tard, En Xató ha estat editat en el lloc i moment que es mereixia, al Festival del Xató del 2016 de Vilanova i la Geltrú. Ha estat editat per la Regidoria de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i amb la producció editorial a càrrec de El Cep i la Nansa edicions.

03_en-xato-gloria-fort  04_en-xato-gloria-fort05_en-xato-gloria-fort 06_en-xato-gloria-fort


en-xato-00

En Xató (2000-2016)
text_ Glòria Fort
il·lustracions_ Glòria Fort
edita_ Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
producció editorial_ El Cep i la Nansa edicions
idiomes_ català
1r premi ex aequo MERCÉ LLIMONA de literatura infantil il·lustrada, any 2000

Deixa un comentari